Ga naar de inhoud

Sven Nys over Slag om Balenberg: "Spanning in de lucht tussen de toppers"

 zo 21 juni 2020 14:24
Svens zoon Thibau Nys deed ook mee.

Sven Nys was vandaag te gast in de Zevende Dag. Hij sprak er onder andere over de Slag om Balenberg, eerder deze week beslecht en straks live te zien op Eén. "Iedereen wilde zich bewijzen en stond op scherp", vertelt Nys.

"We wilden een écht evenement organiseren"

Straks kunt u vanaf 17.05 uur op Eén of sporza.be kijken naar de Slag om Balenberg. Een heel pak toppers strijdt daarin tegen elkaar in een driekamp voor cyclocrossers: een trialparcours, een zandproef en een tijdrit.

 

"Het idee was een écht evenement organiseren", legt Sven Nys uit in de Zevende Dag. "De eventsector krijgt klappen en iedereen probeert creatief oplossingen te zoeken. Dit is daar een voorbeeld van. Het is niet virtueel en het is ook geen gewone veldrit, maar het is wel met de toppers uit onze sport."

 

"Het is vooraf opgenomen, zonder dat iemand er weet van had. We wilden vermijden dat er toch publiek zou komen. Het is helemaal coronaproof verlopen."

Dit was de eerste keer dat de renners weer in contact zijn gekomen met hun concurrenten.

Sven Nys

"Je zag aan de renners dat ze blij waren dat ze iets konden doen. Sommigen hebben natuurlijk deelgenomen aan virtuele wedstrijden of individueel in hun kot getraind."

 

"Maar dit was de eerste keer dat ze weer met hun concurrenten in contact zijn gekomen en dat was leuk. Ze wilden zich bewijzen en stonden allemaal wel scherp, denk ik. De competitiehonger is natuurlijk groot. Er hing ook echt spanning in de lucht." 

"Veldritkalender zou op het einde van deze maand bekendgemaakt worden"

De hamvraag voor de veldrijders is op dit moment natuurlijk wanneer de competitiehonger gestild kan worden.

 

"Er is al een vergadering geweest en er is ons beloofd dat de kalender op het einde van deze maand bekendgemaakt zou worden."

 

"Er zullen wedstrijden wegvallen en er zullen organisatoren zijn die het moeilijk gaan hebben om het financieel rond te krijgen. Het is ook nog niet duidelijk of en hoeveel publiek we kunnen toelaten. Alles is vandaag de dag nog onzeker." 

Er zullen wedstrijden wegvallen.

Sven Nys

Sven Nys in de Zevende Dag: