Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
24
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
23
0
0
0
0
0
0
3
STVV
20
0
0
0
0
0
0
4
Standard
17
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
15
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
15
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0

Fransman Montanier voorgesteld: "Zelfs mijn verzekeraar kent Standard"

 di 16 juni 2020 15:13
Montanier
Philippe Montanier volgt bij Standard Michel Preud'homme op.

Standard presenteerde vandaag zijn nieuwe coach Philippe Montanier aan pers en publiek. De Fransman maakte een ontspannen indruk, met hier en daar een grapje, al viel hij toch ook af en toe in de valkuilen van de voetbalclichés.

Philippe Montanier begon de persconferentie met een kort woordje waarin hij zichzelf voorstelde. Opmerkelijk genoeg begon hij met enkele persoonlijke zaken: "Ik ben afkomstig uit Normandië, ben getrouwd en heb een dochter, die al enkele jaren in België werkt. Er is dus al een kleine band."

 

Montanier legde vervolgens uit dat België ook voor hemzelf geen onbekende is. "Ik ben hier regelmatig naar het voetbal komen kijken, toen ik nog assistent-coach was bij Ivoorkust. Het was de periode van de Ivorianen bij Beveren, van Zokora bij Genk,..."

 

"Standard is een club die iedereen in Frankrijk kent. Zelfs mijn verzekeraar - die niets van voetbal weet - sprak mij erover aan. Dat trok mij ook aan, dat het een club met historie is. Ook de passie van de fans sprak mij aan en het feit dat hier al iets staat: een opleidingscentrum, een hele structuur..."

 

Michel Preud'homme, net als Montanier een ex-doelman, speelde een belangrijke rol bij de aanstelling van zijn opvolger. Terwijl iedereen tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis afstand moest houden, groeiden beide partijen naar elkaar toe. "We hebben 5-6 keer contact gehad met elkaar via Zoom, steeds werd het concreter. Standard was vooral geïnteresseerd of ik bij het DNA van de club pas."

"Team moet alle stijlen onder de knie hebben"

Het DNA van de club, een interessante uitdaging, een project... Zoals bij elke voorstelling van een nieuwe coach vlogen deze gemeenplaatsen vlotjes door de lucht. Maar Montanier probeerde er wel zijn eigen draai aan te geven, met hier en daar een kwinkslag of grapje.

 

"Ik sta nu open voor vragen, maar die zullen er wel niet zijn, zeker?" zei Montanier aan het begin. Of ook nog, over de ambitie: "Ze willen dat we over 2 jaar de Champions League winnen. Dat lijkt mij wat te vroeg."

 

Op de vraag voor wat voor voetbal hij staat, verwees Montanier naar een quote uit een artikel in The Guardian, toen hij nog coach was van Real Sociedad: "Het team speelt balbezit zoals Barcelona en kan snel aanvallen zoals Real Madrid."

 

"Het is mijn bedoeling een team te bouwen dat alles onder de knie heeft. Verschillende tegenstanders zullen ons voor verschillende problemen plaatsen en dat vereist verschillende oplossingen."

 

Qua transfers maakt Montanier zich niet veel illusies, hij weet dat de middelen bij Standard beperkt zijn. "Het wordt geen gemakkelijke uitdaging, maar wel een interessante. Het is mijn bedoeling om aan de bestaande kern een persoonlijke toets toe te voegen."

De ambitie? Over 2 jaar willen we de Champions League winnen. Al lijkt mij dat wat te vroeg.

Een van de grapjes van Philippe Montanier bij zijn voorstelling

"Ik moest kiezen tussen Leye en Deflandre"

Philippe Montanier tekende een contract voor één seizoen, maar dat zal automatisch verlengd worden als de club de play-offs (met 4) haalt of op een andere manier een Europees ticket verovert. Wiens contract niet werd verlengd, is dat van Mbaye Leye. Montanier kiest voor zijn vaste assistent Mickaël Debève.

 

"Ik wil niet te veel assistenten, want ik weet uit ervaring dat als ze te weinig werk hebben ze zich gaan vervelen en dat leidt tot frustraties. Ik heb het liefst 1 assistent die zich met het offensieve bezighoudt en 1 met het defensieve. Ik had de keuze tussen Leye of Eric Deflandre en aangezien Mickaël Debève - die hier niet zo bekend is, maar in een Frankrijk een grote carrière als speler en als coach had - een aanvaller was, paste Deflandre beter in het plaatje."

 

"Ik had graag met Mbaye samengewerkt, want ik zag wel wat in die jongen. Misschien had hij in de jeugdopleiding aan de slag kunnen gaan. Jammer dat het uiteindelijk anders is verlopen."

Montanier: "Iedereen kent Standard in Frankrijk"