Ga naar de inhoud

Corona blijft scoren: nieuwe goal brengt Porto weer op kop

 do 11 juni 2020 06:45
Porto leidt weer in Portugal met 1 punt meer dan Benfica.
De Mexicaanse middenvelder Jesus Corona (man met tong) scoort voor de 2e match op een rij voor Porto na de coronapauze.

Hoe gek het ook mag klinken, maar Corona brengt Porto geluk bij zijn rentree na de verplichte coronavoetbalpauze. De Mexicaanse middenvelder Jesus Corona was gisteravond goed voor de enige goal tegen Maritimo (1-0). Porto blijft zo op kop met 2 punten meer dan Benfica, dat gelijkspeelde.

Of toeval bestaat? Vorige week maakte Corona in de eerste wedstrijd na de coronalockdown ook al het doelpunt voor Porto in de 2-1-nederlaag bij Famalicao. Omdat Benfica toen maar tot een gelijkspel kwam tegen Tondela, bleef Porto op kop.

 

Dankzij Corona behoudt Porto dus de koppositie. Normaal is de Mexicaan - met de bijnaam El Tecatito - geen doelpuntenmachine. Met 2 goals in 2 duels na 3 maanden oponthoud verdubbelde hij zijn seizoenstotaal.

 

Met zijn goaltje gisteren na 6 minuten was wel wat geluk gemoeid: hij gooide zijn voet naar een losse bal in de rechthoek en die viel in de verste hoek binnen. De thuisploeg eindigde nog met zijn tienen, nadat Alex Telles op het eind een 2e gele kaart had gekregen.

 

"We hebben goed geantwoord op ons verlies van vorige week. Met deze spirit zijn de 3 punten altijd voor ons", reageerde Corona. Er zijn nog 8 speeldagen in Portugal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.