"Wellenreuther moet zich nog ontwikkelen, maar kan een topkeeper worden"

  Timon Wellenreuther

  Anderlecht heeft met Timon Wellenreuther een nieuwe doelman in huis gehaald. Wat mogen de paars-witte supporters van de Duitser verwachten? "Hij is een keeper die op de Duitse leest geschoeid is", weet voetbalanalist Youri Mulder.

  Timon Wellenreuther komt over van Willem II. "Niet een van de grootste ploegen in Nederland, maar ze hebben wel een heel goed seizoen achter de rug. Achterin waren ze heel stabiel, met weinig tegengoals. Dat is toch ook mede te danken aan de keeper", vindt Youri Mulder.

   

  "Wellenreuther heeft een goed seizoen doorgemaakt bij Willem II, dat leuk en attractief voetbal speelt. Hij is het gewoon om met grote ruimtes voor zich te spelen. Daar is hij goed in. Hij is een keeper die op de Duitse leest geschoeid is. Op zijn lijn is hij echt goed."

   

  Wellenreuther brak door bij Schalke 04. "Daar hebben ze een traditie in het opleiden van goeie keepers", weet Mulder, zelf ex-speler van Schalke.

   

  "Hij had het even wat moeilijk in het begin van zijn carrière, maar hij is uitgegroeid tot een rustige keeper. Ik vind het een goeie keuze voor Anderlecht."

  Buiten de zestien voetballen, dat kan Wellenreuther wel. Dat is hij gewend van bij Willem II.

  Youri Mulder

  Kan hij ook goed voetballen? "Een niet-meevoetballende doelman, dat bestaat tegenwoordig niet meer. Wanneer je als keeper niet goed kunt voetballen, kom je er niet meer doorheen. Buiten de 16 voetballen, dat kan hij wel. Dat is hij gewend van bij Willem II", klinkt het.

   

  "Anderlecht heeft wel twee goeie keepers nu, maar wellicht zullen ze Van Crombrugge verkopen. Ik denk niet dat Wellenreuther het type is dat zomaar tevreden zal zijn met de tweede plek. Die zal de strijd wel aangaan."

   

  "Maar dat Anderlecht hem gehaald heeft, zal wel als vervanger zijn van Van Crombrugge. Die staat niet voor niks op verschillende lijstjes. Wellenreuther zal zich nog moeten ontwikkelen, maar hij kan ook een topkeeper worden. Hij is nog maar 24 en kan alleen nog maar beter worden."

  "Jong en ervaren, lef en uitstraling"