Ga naar de inhoud

Corona scoort meteen in Portugese voetbalcompetitie

 do 4 juni 2020 09:27
Jesus Manuel Corona
Jesus Manuel Corona (l) in actie.

In Portugal zijn ze weer beginnen te voetballen. En wie scoorde meteen? Jesus Manuel... Corona!

Bij de herneming van de Portugese voetbalcompetitie na de onderbreking wegens het coronavirus heeft koploper Porto gisteravond een 2-1-nederlaag geleden bij Famalicao. Voor het team van Sergio Conceiçao (ex-Standard) scoorde Jesus Manuel Corona. 

 

De wedstrijd achter gesloten deuren begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van COVID-19. Fabio Martins bracht de thuisploeg 3 minuten na de pauze op voorsprong. In de 74e minuut zag Conceiçao hoe Corona de gelijkmaker lukte. Maar 4 minuten later zorgde Pedro Gonçalves ervoor dat Famalicao de drie punten thuishield.

 

In de stand telt Porto 1 punt voorsprong op Benfica, dat straks Tondela ontvangt en de koppositie dus kan overnemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jesus Manuel Corona of El Tecatito

Jesus Manuel Corona wordt ook wel eens "El Tecatito" genoemd. Niet om de verwijzing naar het coronavirus uit de weg te gaan, wel om niet gelinkt te worden aan het Mexicaanse biermerk Corona.

 

De Mexicaanse aanvaller begon zijn carrière bij CF Monterrey. De club had destijds een ander biermerk als sponsor: Tecate. Zo is Jesus Corona aan zijn bijnaam geraakt. "El Tecatito" betekent kleine Tecate. Schol!