Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

CEO Anderlecht: "Kompany kiest voor de moeilijke weg"

 vr 29 mei 2020 17:56
Vandenhaute en Van Eetvelt
Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt zitten vanaf nu aan de knoppen bij Anderlecht: "Maar eigenlijk was dat al zo."

Anderlecht herschikte gisteren (nog maar eens) zijn pionnen op het schaakbord. Karel Van Eetvelt blijft CEO, maar hij krijgt nu Wouter Vandenhaute naast zich als voorzitter. Van Eetvelt is vooral blij dat ook Vincent Kompany aan boord blijft. "Hij blijft niet alleen langer, maar steekt er ook zelf geld in. Dat is ongezien."

"Een machtsverschuiving bij Anderlecht zou ik het niet noemen. Wat we gisteren aankondigden was de manier waarop we de voorbije weken al werkten", zegt CEO Karel Van Eetvelt.

 

Concreet zullen Van Eetvelt en nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute het dagelijkse bestuur van de club voor hun rekening nemen, terwijl Vincent Kompany voor het sportieve beleid zal zorgen. Die laatste legde er naar verluidt een aanbieding van Manchester City voor naast zich neer.

 

"Vincent was als speler een topper die door grote clubs gevraagd werd en zal ook als coach of manager door veel clubs gevraagd worden. Maar ondanks die interesse kiest hij tóch voor Anderlecht. Ik wens hem toe dat hij ooit een grote manager voor Manchester City kan worden, maar ik denk dat het voor hem beter is dat hij nu bij ons blijft."

 

"Voor hem is dat de moeilijke weg, maar hij doet dat met veel engagement. Niet alleen zal hij langer blijven, maar hij steekt er ook zelf geld in. Dat is ongezien."

 

Ook Vandenhaute en Coucke injecteren geld in de club, waardoor Anderlecht weer uit de rode cijfers moet geraken. "We moeten nog kijken hoe we de club maximaal gezond kunnen maken terwijl we ons toch aan de regels houden. Als dat rond is, wil ik graag transparant over de bedragen communiceren."

 

En wat wordt dan de rol van ex-voorzitter Marc Coucke, die weliswaar eigenaar blijft? Is zijn rol uitgespeeld? "Marc heeft heel wat ervaring in bedrijven en heeft veel creatieve en goeie ideeën. Die ervaring willen we behouden. Hij blijft dus deel van het project en actief betrokken." 

Ik wens Vincent toe dat hij ooit een grote manager wordt voor Manchester City, maar ik denk dat het beter is voor hem dat hij nu bij ons blijft.

Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht

"Nieuw project? Nadruk blijft op de jeugd"

Je zou kunnen zeggen dat Anderlecht een bladzijde omslaat na een woelig jaar. "Toch is er niet echt sprake van een nieuw project, want we bljiven de nadruk leggen op onze eigen jeugd", zegt Van Eetvelt.

 

"Daar heb je geduld voor nodig en dat is ook een langetermijnproject. Maar op het einde van het seizoen zagen we toch al tot wat dat kan leiden. We hopen dat die jongeren hier eerst bij ons kunnen schitteren, eerst Europees, en dat we hen daarna met trots naar een grote club kunnen laten gaan."

 

"Onze ambitie is uiteraard om weer mee te draaien aan de top, maar ik waag mij niet aan beloftes of voorspellingen. We zullen een stevige ploeg neerzetten en ik ben overtuigd dat we dan in de top van het klassement kunnen meedoen."

Verkoop mondmaskers: 70.000 euro voor Brusselse ziekenhuizen

Karel Van Eetvelt ging vandaag ook in naam van Anderlecht de opbrengst van de verkoop van de RSCA-mondmaskers overhandigen aan de Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) in Brussel, meer bepaald in Joseph Bracops-ziekenhuis.

 

Anderlecht kon een cheque overhandigen van 70.000 euro, een bedrag dat niet alleen verzameld werd door de verkoop van de maskers, maar dat ook nog eens werd aangedikt door Marc Coucke en Vincent Kompany.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.