Ga naar de inhoud

Peter Maes: "Dessers zou zeker niet misstaan in de kern van Genk"

 wo 27 mei 2020 10:42
Peter Maes geeft Cyriel Dessers aanwijzingen bij Lokeren.
Peter Maes geeft Cyriel Dessers aanwijzingen bij Lokeren.

Cyriel Dessers wordt het hof gemaakt door Racing Genk, al is er nog geen akkoord op clubniveau met Heracles. Peter Maes, die bij Lokeren Dessers liet debuteren op het hoogste niveau, is niet verrast door de Genkse interesse. "Hij is klaar voor een volgende stap in zijn carrière", weet Maes.

"Ik had Cyriel Dessers destijds zien spelen bij de beloften van OH Leuven. Hij was het type speler dat ik zocht: agressief, aanwezig in de zestien, heel goeie mentaliteit, verstandige jongen. We hebben hem onmiddellijk gehaald", vertelt Peter Maes aan Sporza.

 

"Dessers was een ruwe diamant die nog wat technisch vermogen miste. Hij had nog wat tijd nodig om zich te integreren, maar twijfelen deed hij niet. Hij wist waarmee hij bezig was."

 

"Zijn atletisch vermogen was enorm. Nooit was hij geblesseerd. Op training werkte hij heel hard en hij dacht ook na over situaties. Het is een jongen die niet te snel uit zijn lood te slaan is."

Ik denk dat Cyriel Dessers klaar is voor een volgende stap in zijn carrière en in de kern van Genk zou hij zeker niet misstaan.

Peter Maes

Waarom kon hij dan toch niet doorbreken bij Lokeren? "Ik denk dat hij het daaropvolgende seizoen meer speelkansen verwacht had. Hij heeft er dan voor gekozen om op een lager niveau speelminuten te vergaren en wedstrijdniveau te ontwikkelen", zegt Maes.

 

"Als je dan ziet dat er nu 5 miljoen geboden wordt, hebben ze daar wel iets laten liggen. Maar niet iedereen is rijp op die leeftijd. Nu denk ik dat hij weer klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. In de kern van Genk zou hij zeker niet misstaan."

 

"Hij is een speler die het kan openbreken wanneer een ploeg het moeilijker heeft en ik ben ervan overtuigd dat hij overal wel zijn doelpunten zal maken."

Cyriel Dessers en Peter Maes
Cyriel Dessers en Peter Maes