Gent schenkt 100 tablets, aanvoerder hoopt nog te voetballen dit seizoen

  Vier ziekenhuizen ontvingen elk 25 tablets van de spelers en staf van AA Gent.

  De spelers en staf van AA Gent hebben 20.000 euro bij elkaar gelegd en gedoneerd aan vier Gentse ziekenhuizen. In afwachting van een definitieve beslissing over het competitieslot hadden aanvoerder Vadis Odjidja en enkele andere spelers tijd om de tablets die ze met het geld kochten, persoonlijk af te geven.

  Iedereen weet het ondertussen: communiceren en je kunnen bezighouden is enorm belangrijk in deze tijden van afzondering. Op de vraag van AA Gent wat ze best deden met 20.000 euro ingezameld geld, antwoordden vier Gentse ziekenhuizen "tablets aankopen". 

   

  En dus werden 100 tablets afgeleverd bij de ziekenhuizen UZ, Jan Palfijn, Sint-Lucas en Maria Middelares. Vijfentwintig per ziekenhuis. De club benadrukt dat het initiatief van de spelers en staf zelf uitging.

   

  "Zware onderhandelingen waren daar zeker niet voor nodig. Iedereen wou iets doen en dus hebben we samen met de coach en enkele spelers deze actie opgezet", zegt aanvoerder Vadis Odjidja.

   

  "Ik ken een aantal mensen die besmet waren en serieus afgezien hebben. Het is leuk voor ons om een steentje te kunnen bijdragen op deze manier, want we zijn dokters en verpleging dankbaar. Veel meer kunnen wij op dit moment niet doen."

  "De hoop om te spelen is er nog"

  Zelf moeten de spelers van AA Gent zich ook nog altijd in hun eigen huis bezighouden. Nieuws over hoe het verder moet met de Jupiler Pro League is er nog altijd niet definitief. AA Gent staat tweede in de stand, maar de Gentse aanvoerder zou liefst van al gewoon nog voetballen dit seizoen.

   

  "Als je naar Nederland en Frankrijk kijkt, dan wordt het een moeilijk verhaal om bij ons nog te spelen. Maar de hoop is er nog", zei Vadis Odjidja. "Het belangrijkste is sowieso gezondheid. Als dat niet gegarandeerd kan worden, kijken we beter naar volgend seizoen."

   

  Voor Gent zou dat laatste scenario niet slecht zijn. Als tweede in de stand heeft het recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. "We zijn natuurlijk blij dat we op die tweede plaats staan. Hopelijk spelen we de voorrondes van de CL en kunnen we vechten om het echte toernooi te bereiken. We missen het voetbal. Vooral de matchen en de volle stadions."