Cercle Brugge ziet zijn redder vertrekken: Bernd Storck gaat niet in op voorstel

  " "

  Bernd Storck (57) hield de vereniging op miraculeuze wijze in eerste klasse A.

  Cercle Brugge moet op zoek naar een nieuwe coach. De Duitser Bernd Storck, die de vereniging op miraculeuze wijze in eerste klasse hield, ging niet in op een nieuw aanbod van het team. Het contract van de 57-jarige Duitser loopt op het einde van dit seizoen af.

  Nadat hij vorig seizoen Moeskroen al in eerste klasse had gehouden, deed Storck dat kunststukje nog eens over bij Cercle. Half oktober kwam hij de Fransman Fabien Mercadal vervangen bij de rode lantaarn met 3 op 30. Storck liet Cercle beter voetballen, maar de punten kwamen niet. Tot de motor vanaf speeldag 25 plots aansloeg en Cercle met een 12 op 12 over KV Oostende en Waasland-Beveren wipte.

   

  Storck had een contract tot eind dit seizoen. Cercle deed hem een nieuw voorstel, maar de Duitser besliste daar niet op in te gaan.

  Voorzitter Vincent Goemaere maakte het nieuws op de website bekend: "Nadat Bernd Storck in oktober 2019 bij Cercle aangekomen was, heeft zowel hij als zijn team een nieuwe wind doorheen Cercle laten waaien. Dit leidde begin dit jaar onder meer tot een indrukwekkende 12 op 12 én het behoud van Cercle in 1A."

   

  "Cercle respecteert Bernd zijn beslissing en zal zich nu richten op het aantrekken van een nieuwe coach, de samenstelling van het team voor volgend seizoen en de verdere uitbouw van de sportieve strategie. Die is nodig om met Cercle hoger te kunnen mikken en toptalenten in de Belgische competitie verder te ontwikkelen.”