Clubdokter Franse voetbalclub Reims stapt uit leven na coronabesmetting

  Reims staat op de 5e plaats in Frankrijk.

  De Franse voetbalclub Stade de Reims is in de rouw. De 60-jarige clubdokter Bernard Gonzalez is op dramatische wijze overleden. Hij ontnam zichzelf van het leven nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

  Bernard Gonzalez testte 14 dagen geleden positief op het coronavirus en besliste om zichzelf van het leven te beroven. De man was 60.

   

  Bij Stade de Reims zijn ze gebroken. "Hij was niet alleen jarenlang onze dokter, maar ook die van vele inwoners van Reims", reageert de club. 

   

  Bjorn Engels, die vorig seizoen voor Reims speelde, schrijft op sociale media mooie woorden over Gonzalez. "Triestig nieuws. Woorden ontbreken. Bedankt voor alles wat je voor mij en mijn familie hebt gedaan. RIP Doc", tweet de voormalige verdediger van Club Brugge.

   

  Engels verruilde vorige zomer Stade de Reims voor Aston Villa. Thomas Foket (ex-Gent) voetbalt wel nog voor de nummer 5 in Frankrijk.

  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813, of op www.zelfmoordlijn1813.be.