Cercle-trainer riskeert boete van 5000 euro na uithaal naar arbitrage

  "Als ze ons niet willen in 1A, dan moeten ze het ons nu meteen duidelijk maken", liet de Duitser na de wedstrijd tegen Anderlecht optekenen.

  Bernd Storck moet zich vandaag voor een commissie van de Pro League verantwoorden wegens zijn uithaal naar scheidsrechters en VAR na de competitiewedstrijd tegen RSC Anderlecht. De trainer van Cercle Brugge riskeert een boete van 5.000 euro.

  De rode lantaarn in de Jupiler Pro League verloor de thuismatch tegen Anderlecht met 1-2, nadat het de hele partij had gedomineerd. Op de persconferentie na de wedstrijd was Storck streng voor de wedstrijdleiding.

   

  "Als ze ons niet willen in 1A, dan moeten ze het ons nu meteen duidelijk maken", zei de Duitser, onder meer omwille van tweemaal vermeend handspel dat niet werd gefloten.

   

  Met zijn uitspraken bracht Storck de integriteit van scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn team in het gedrang, redeneert de Pro League. Sinds vorig jaar waakt zij daarover, en stelde een speciale commissie samen om incidenten te beoordelen.

   

  Ariël Jacobs (ex-trainer), Gonzague Vandooren (ex-speler) en Alexis Ponnet (ex-ref) vormen het driekoppig orgaan. 

   

  Zij zullen Storck dinsdag mondeling uithoren en op basis daarvan een advies aan de Raad van Bestuur van de Pro League geven. De boete kan oplopen tot 5.000 euro.

   

  Bekijk hier nog eens het incident: