Declercq: "Greg en ik moesten lachen met Bilbao's onregelmatige kopbeurten"

  Tim Declercq zat tijdens de koninginnenrit in Valencia in de vlucht van de dag.

  Tim Declercq maakte vorige week indruk in de Ronde van Valencia. "Ik was nochtans een beetje met een bang hartje naar daar getrokken", zegt Declercq aan Sporza. Maar samen met zijn Melkerie-trainingsmakkers mocht hij tevreden terugblikken.

  "Ik dacht: "Shit, waar ben ik nu aan begonnen?""

  Onder de Spaanse zon heeft Tim Declercq vorige week zijn seizoen op gang geschoten. "Ik was een klein beetje met een bang hartje naar de Ronde van Valencia vertrokken", geeft Declercq toe.

   

  "In het begin van de winter voelde ik me iets minder goed dan de voorbije jaren. Mijn eerste test in december was ook iets minder. Maar ik heb dat kunnen rechttrekken in de stages."

   

  Declercq verrichtte als vanouds veel kopwerk in het peloton en verbaasde zaterdag vriend en vijand tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Valencia. "Ik zat in een kopgroep met Van Avermaet en Bilbao. Toen we de steile slotklim aansneden, dacht ik eerst: “Shit, waar ben ik nu aan begonnen?””

   

  "Ik had pijnlijke benen, want de dag ervoor had ik nog veel gegeven op kop van het peloton. Maar op die steile puist werden mijn benen niet slechter totdat we aan die stroken van 18 procent kwamen. Die zijn geen spek naar mijn bek.”

   

  Op tv leek het alsof Declercq en Van Avermaet op de steile klauterpartij aan het dollen waren met elkaar. “Van Avermaet en ik zaten wat te lachen met de onregelmatige beurtjes van Bilbao", zegt Declercq. "Van Avermaet maakte op die slotklim echt wel een heel sterke indruk."

  Declercq kleurde de Ronde van Valencia op kop van het peloton en in ontsnappingen.

  "Lampaert heeft heel mooie strepen getrokken"

  De Ronde van Valencia was ook de eerste rittenkoers waarin 3 leden van de Melkerie voor het eerst samenreden bij Deceuninck-Quick Step. “Stijn (Steels) had vooraf wat gezonde stress. Hij heeft heel mooi zijn werk kunnen doen in de sprintvoorbereiding. Stijn mag heel tevreden zijn", vindt Declercq.

   

  "Ook Yves (Lampaert) maakte een goede indruk. Als op 2 na laatste man in de sprinttrein heeft hij heel mooie strepen getrokken. Zijn 30 seconden-waarden zijn heel goed."

  Rittenschema Ronde van Valencia (Spa/2.Pro)
          winnaar leider
  rit 1 05/02 Castello - Vila-Real 180 km Groenewegen Groenewegen
  rit 2 06/02 Torrent - Cullera 181 km Pogacar Pogacar
  rit 3 07/02 Orihuela - Torrevieja 170 km Groenewegen Haig
  rit 4 08/02 Calp - Altea (Sierra de Bernia) 170 km Pogacar Pogacar
  rit 5 09/02 Paterna - Valencia 98 km Jakobsen Pogacar