Nieuwkomer Thomas Didillon staat meteen onder de lat bij Racing Genk

  Coach Hannes Wolf (l) rekent meteen op Thomas Didillon (m).

  Racing Genk heeft nog 7 wedstrijden om zich te verzekeren van een plaats in Play-off I. Daarvoor rekent Hannes Wolf op Thomas Didillon. Bij Sporza heeft de coach het over zijn doelmannen, over de uitgaande transfers en over de volgende afspraak: de thuismatch tegen Charleroi.

  "Coucke heeft al meer matchen gespeeld dan verwacht"

  Morgen mag Anderlecht-huurling Thomas Didillon meteen onder de lat staan bij Genk. De nieuwkomer neemt de plaats in van de jonge goalie Gäetan Coucke.

   

  Hannes Wolf: "We hebben die beslissing genomen omdat Gäetan nog erg jong is. Hij heeft dit seizoen al meer matchen gespeeld dan verwacht. En Thomas Didillon is een ervaren doelman die nummer 1 was in Anderlecht, nummer 1 in Metz en nummer 1 bij de Franse beloften."

   

  "Het is zeker zwaar voor Gäetan, maar hij gaat er goed mee om. Hij wordt ook een sterke doelman", gelooft de coach van Genk.

  Gäetan Coucke in actie in de Champions League.

  "Houden ons taai en bouwen aan nieuw geheel"

  Hannes Wolf heeft de voorbije weken enkele sterkhouders zien vertrekken: Aly Samatta (naar Aston Villa) en Sander Berge (naar Sheffield United) voorop.

   

  "De transfer van Berge is een groot verhaal voor de club", vindt Hannes Wolf. "Hij is hier in Genk aangekomen als 18-jarige, hij heeft zich erg ontwikkeld en heeft Genk aan de titel geholpen. Nu achtte hij de tijd rijp om naar Engeland te vertrekken, naar de grootste competitie ter wereld."

   

  "Met het vertrek van Berge zien we een kwaliteit vertrekken. We houden ons taai en bouwen nu aan een nieuw geheel. Dat duurt even, maar morgen om 18u zullen we er alvast weer staan tegen Charleroi", belooft Wolf. "We willen laten zien dat we ook zonder Berge een sterke prestatie neer kunnen zetten, een prestatie waarmee we de punten in eigen huis houden."


  Naast Berge en Samatta heeft Genk ook Ndongola laten gaan (naar Kasimpasa in Turkije). "Zelfs met die spelers zouden de volgende wedstrijden niet eenvoudig zijn. We verloochenen alvast onze filosofie niet en zullen ook morgen voor de 3 punten vechten, want we willen graag nog topwedstrijden spelen in Play-off I."

  Sander Berge en Genk-coach Hannes Wolf.

  "Zullen blijven vechten"

  Morgen krijgt Racing Genk Play-off I-concurrent Charleroi over de vloer. Een sleutelmatch?

   

  "Zo denk ik niet", antwoordt Hannes Wolf. "Ik wil vooral een energiek team zien dat de duels niet schuwt. En dan zal het resultaat wel volgen, al heb je altijd een tikkeltje geluk nodig."


  "In voetbal moet je altijd winnen, maar belangrijker is dat we op de lange termijn werken. Iedereen wil ons zien vechten en dat zullen we doen ook, maar binnen de club weet iedereen dat we belangrijke pionnen verloren zijn en dat we met een ziekenboeg kampen."