"Vanden Borre traint scherp, hij kan de allerbeste zijn"

  Anthony Vanden Borre is op stage met Anderlecht.

  Op de ploegstage in Pinatar ziet Anderlecht-coach Frank Vercauteren elke dag Anthony Vanden Borre aan het werk. Wanneer en of hij aan spelen toekomt in het eerste elftal is onzeker, maar Vanden Borre krijgt wel lof van de coach en van de ploegmaats.

  Vercauteren: “Ik wil zien wat Anthony waard is in een oefenmatch”

  “Ik vind dat Vanden Borre een veel betere indruk maakt dan op enkele andere momenten waarop ik hem ook heb zien testen of meetrainen”, zegt Frank Vercauteren. “Voor mij is het nu belangrijk dat ik hem bij de groep heb en dat ik kan zien wat hij kan in een oefenwedstrijd, want daar draait het nog om.” Mogelijk komt Vanden Borre vandaag dus in actie, want Anderlecht speelt 2 oefenduels.

   

  “Of hij fysiek helemaal in orde is? Ik denk dat je dat pas kunt zeggen als hij een paar wedstrijden achter de rug heeft. Hij heeft tenslotte maandenlang niet aan een hoge intensiteit getraind en al helemaal niet gespeeld. Dat moet hij dus nog goedmaken.”

   

  “We zullen zien of en wanneer hij een plaats in de ploeg kan afdwingen, dat weet ik nu niet. Maar we moeten sowieso oppassen dat we hem nu niet opblazen of een blessure doen oplopen. Na de stage kunnen we een balans opmaken en zien hoe we verder met hem aan de slag gaan.”

  Chadli: “Vanden Borre kan de allerbeste zijn”

  Bij de spelers klinkt er vooral enthousiasme. “Anthony maakt een heel gretige indruk op training”, zegt doelman Hendrik Van Crombrugge. “Het is ook leuk om hem in de groep te hebben. Hij zorgt voor grappige momenten en dat heb je nodig op een stage.”

   

  “Anthony heeft niet alleen veel voetbalbagage, hij heeft ook veel levensbagage en die deelt hij graag met anderen. Hij is fysiek nog niet top-top, maar ik vind hem wel scherp ogen. Op deze stage heeft hij tijd om nog wat extra werk te doen.”

   

  En ook Nacer Chadli is overtuigd van zijn ploegmaat: “Het gaat heel goed met Anthony, hij traint echt scherp en serieus. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, want hij kan de allerbeste zijn.”

  De vele gezichten van Anthony Vanden Borre