"Vanden Borre is misschien wel de beste jeugdspeler ooit van Anderlecht"

  Anthony Vanden Borre is mee op winterstage met Anderlecht.

  Na enkele maanden hard labeur op training heeft Anderlecht Anthony Vanden Borre meegenomen op zijn winterstage. Kan de inmiddels 32-jarige rechtsback nog eens opstaan uit de doden? Ex-ploegmaat Olivier Deschacht twijfelt niet aan de kwaliteiten van Vanden Borre, maar wel aan de intenties van Anderlecht. "Ik denk dat ze hem eerder in de groep willen om de jonge jongens mee te krijgen", zegt Deschacht in De ochtend op Radio 1.

  "Dat Anthony Vanden Borre er weer bij is, heeft me niet verrast. Hij is een goeie vriend van Vincent Kompany en ook een beetje de speler van Frank Vercauteren. Anthony is een leidersfiguur en Anderlecht speelt met veel jonge gasten. Die kijken wel naar hem op", weet Olivier Deschacht.

   

  "Vergeet ook niet dat hij al 5 maanden aan het trainen is. Dat is echt wel lang. Bovendien is Anthony iemand die van nature fysiek heel sterk is. Ik denk dat hij wel klaar zal zijn. Ik hoop dat hij zijn kans zal krijgen, al twijfel ik daar wel wat over.

   

  "Anderlecht heeft voor die positie Derrick Luckassen en met Amir Murillo hebben ze net nog een rechtsback gehaald. Zo is Vanden Borre eigenlijk de 3e man voor die positie. Het is een beetje afwachten of hij wel echt zal spelen."

  Iedereen weet dat Anthony Vanden Borre ongelooflijk veel talent heeft en ongelooflijk goed kan voetballen.

  Olivier Deschacht

  "Ik denk dat ze Vanden Borre eerder in de groep willen om die jonge jongens mee te krijgen. Hij is een voorbeeld. Anthony is misschien wel de beste jeugdspeler ooit van Anderlecht. Iedereen weet dat hij ongelooflijk veel talent heeft en ongelooflijk goed kan voetballen."

   

  "Alleen heeft hij een beetje problemen met bevestigen. Hij heeft ongelooflijke uitschieters, zoals het seizoen waarin we kampioen werden en hij plots mee mocht naar het WK. Maar daarna heeft hij het volledig laten afweten. Als ze hem nu zetten, zal dat een gezamenlijke beslissing van Kompany en Vercauteren zijn. Zij zitten op één lijn", denkt Deschacht.

   

  "Eén speler zal wel nooit het tij kunnen keren bij Anderlecht en zeker niet op die positie. Maar Anthony is wel een voorbeeld en dat is ook belangrijk voor een ploeg."

  Anthony Vanden Borre is populair bij de fans:

  Trainingsbeelden van Vanden Borre: