Revaliderende Genk-doelman Danny Vukovic is weer in België

Terwijl Danny Vukovic aan zijn reactiesnelheid werkt, moet hij tussendoor een balletje trappen.

Kan Racing Genk over enkele maanden weer op Danny Vukovic rekenen? De Australische doelman is weer in het land om zijn revalidatie voor te zetten. Vukovic (34) viel begin dit seizoen uit met een zware achillespeesblessure.

Bij landskampioen Racing Genk hebben ze begin dit seizoen (noodgedwongen) de kaart van de jonge doelmannen getrokken. Na Gaëtan Coucke (21) staat nu de 17-jarige goalie Maarten Vandevoordt onder de lat. Zij nemen de plaats in van ervaren rot Danny Vukovic.

 

Eind juli liep Vukovic op training een achillespeesblessure op. Na een operatie mocht hij van de club de voorbije weken in eigen land revalideren. Vanuit Australië moest hij lijdzaam toekijken hoe Genk aan de slag ging in de Champions League.

 

Nu is Vukovic weer in België. "De eerste dag in Genk", laat de doelman weten op zijn sociale media. "Ik ben zo blij om terug te zijn en hard te kunnen werken aan mijn revalidatie."

Wanneer Danny Vukovic weer zijn plaats onder de lat kan innemen is nog afwachten. Als alles goed gaat, mag hij dromen van de play-offs.

Vangt Davy Roef zijn blessure op?

Ondertussen zou Genk Davy Roef (25) willen huren. Dat lezen we vanochtend in Het Belang van Limburg. Roef speelde de voorbije seizoenen op huurbasis bij Waasland-Beveren, maar zit nu vastgekluisterd aan de bank van Anderlecht als 3e doelman.