Ga naar de inhoud

"Fouten waren niet van de poes, maar een coach neemt zijn spelers altijd in bescherming"

 wo 11 december 2019 17:39

Michel Preud'homme lag de voorbije dagen onder vuur vanwege zijn vergoeilijkende uitspraken na de 2 rode kaarten voor zijn spelers Mpoku en Carcela. Op de persconferentie voor de match tegen Arsenal nuanceert hij die uitspraken, al blijft hij ook cynisch.

De overtredingen van Mpoku en Carcela tegen Moeskroen én de uitspraken van Michel Preud'homme nadien zorgden voor heel wat ophef. "Kritiek? Het was zelfs meer dan dat", zegt de Standard-coach over het spervuur dat de voorbije dagen op hem afkwam.

 

"Wij hebben niet, zoals jullie journalisten, alle herhalingen gezien voor we naar de persconferentie gaan", verdedigt hij zich. "Misschien moeten we ons op die momenten beperken tot wat banaliteiten, zoals in het buitenland."

 

"Intussen heb ik de beelden gezien en natuurlijk waren die fouten niet van de poes. Maar een trainer, zeker ik, neemt zijn spelers altijd in bescherming. Iedereen weet dat dit geen vuile spelers zijn. Ik wou ook wijzen op de kleine foutjes die deze spelers steeds te verduren krijgen. In Europa zie je dat niet, want daar krijg je na 2 of 3 van die fouten een gele kaart."

 

Preud'homme sluit het onderwerp af met een steek naar de analisten. "Uiteraard kan ik de mensen die in de marge van het voetbal leven niet verhinderen om zich interessant te maken door kritiek te uiten op mensen die wél gevoetbald hebben."

"5-0 tegen Arsenal? Winnen zou al stunt zijn"

Morgen is er al een nieuwe uitdaging voor Standard, in de Europa League. Standard moet zelf thuis winnen tegen Arsenal en hopen op een stunt van Guimaraes bij Frankfurt. Theoretisch heeft Standard zijn lot nog in eigen handen, maar dan moet het wel met minstens 5-0 winnen tegen Arsenal, iets waar Preud'homme niet in gelooft.

 

"Als we Arsenal kloppen, zal dat al een stunt zijn. We zullen moeten tonen dat we geleerd hebben van die 4-0 uit de heenmatch. In Londen toonde Arsenal geen genade, maar nu willen we laten zien dat we onze plaats in de Europa League verdienen."