Wolf: "Vandevoordt (17) blijft staan tegen Cercle, Coucke moet vechten op training"

  Maarten Vandevoordt (17) zal spelen tegen Cercle Brugge. Gaëtan Coucke (21) is de nummer 2.

  Jonge weelde in overvloed in het Genkse doel. Maarten Vandevoordt (17) kreeg onlangs zijn kans van coach Hannes Wolf. Nu roept de Genkse trainer hem ook morgen uit tot doelman nummer 1. Gaëtan Coucke (21) wordt naar de bank verwezen.

  "Ik verwacht van Maarten dat hij zijn kans grijpt"

  KRC Genk-doelman Gaëtan Coucke deelde de afgelopen weken in de malaise bij KRC Genk. De jonge doelman blunderde bij momenten en werd in de bekermatch tegen Antwerp vervangen door de nog jongere doelman: Maarten Vandevoordt (17).

   

  Ondanks de uitschakeling in de beker kiest Wolf morgen tegen Cercle toch opnieuw voor Vandevoordt. 

   

  "Maarten Vandevoordt speelde erg stabiel. We zullen hem niet vervangen tegen Cercle. We bekijken het dag per dag. Ik heb een lang gesprek met beiden gehad. Het is niet zo dat Maarten nu definitief de nummer 1 is en Gaëtan de nummer 2."

   

  "We willen zien hoe Vandevoordt ermee zal omgaan en kijken hoe hij zal spelen. Gaëtan willen we op training zien vechten. Dan hebben we altijd de mogelijkheid om nieuwe beslissingen te nemen", klinkt het bij Wolf.

   

  "Ik verwacht van Maarten dat hij zijn kans grijpt. Dat hij gefocust is. Als je in het voetbal zit, moet je met de druk kunnen omgaan", aldus de Genk-coach.

  Ik verwacht dat Maarten zijn kans grijpt. Druk? Daar moet je mee kunnen omgaan als profvoetballer

  Hannes Wolf

  De selectie van Genk: