Ga naar de inhoud

Prosinecki trekt zijn staart in en blijft toch bij Bosnië-Herzegovina

 di 10 september 2019 21:20
Prosinecki blijft waar hij is.

Robert Prosinecki blijft toch aan als bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De Kroatische oud-international diende zondag zijn ontslag in na de nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (4-2). De Bosnische voetbalbond vroeg Prosinecki om op zijn beslissing terug te komen en na veel vijven en zessen reageerde hij positief.

"Het was niet makkelijk, want ik probeer altijd achter mijn levenskeuzes te blijven staan", zei Prosinecki. "Maar zoveel mensen wilden dat ik aanbleef. Ik kon hier niet van weglopen. Ik blijf en hoop dat we nog dingen kunnen omdraaien."     

 

Het Bosnische team staat in groep J met zeven punten uit zes duels op de vierde plaats. Daarmee is de ploeg van Prosinecki vrijwel uitgeschakeld voor rechtstreekse EK-kwalificatie, maar toch houdt de bond vertrouwen. "Wisselen van coach zou niet positief zijn. We hebben nog steeds een realistische kans om het EK te halen."