Ga naar de inhoud

Mertens geeft op in Tianjin, waar ze David Taylor uitprobeerde als coach

 za 13 oktober 2018 00:12
Elise Mertens
Mertens moest opgeven door pijn in de arm.

Voor Elise Mertens (WTA-15) eindigde het toernooi van Tianjin in de kwartfinales door klachten aan de arm. "Dit is uiteraard niet hoe ik mijn toernooi wilde afsluiten. Ik ben nog steeds gemotiveerd om mijn seizoen mooi te beëindigen", reageert Mertens na haar opgave. Ze probeerde de voorbije dagen trouwens de gereputeerde Australiër David Taylor uit als coach.

In haar wedstrijd tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA-30) moest Mertens bij een 6-2, 4-0-achterstand geblesseerd opgeven. "Ik had last van mijn arm en de situatie werd naarmate de match langer duurde alsmaar slechter", zegt Mertens na de match.

 

"Vooral bij het opslaan en bij de forehand. Met het oog op mijn gezondheid was het beter dat ik stopte. Het is jammer, want ik had het gevoel dat ik opnieuw een goed niveau haalde."

 

Voor Mertens staan dit jaar nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Van 21 tot 28 oktober neemt ze met de Nederlandse Demi Schuurs deel aan het dubbelspel op de Masters in Singapore. De week erna wacht de WTA Elite Trophy, de B-Masters (in het enkel) in het Chinese Zhuhai.

 

"Ik ben nog altijd gemotiveerd om mijn seizoen op een mooie manier te beëindigen. Ik ben dus heel blij dat ik naar Singapore en Zhuhai mag afreizen", vervolgt Mertens, die nog op zoek is naar een opvolger voor haar Duitse coach Dieter Kindlmann. In Azië werd ze begeleid door haar moeder.

Met het oog op mijn gezondheid was het beter dat ik stopte. Het is jammer, want ik had het gevoel dat ik opnieuw een goed niveau haalde.

Elise Mertens

Wordt David Taylor nieuwe coach van Mertens?

De voorbije dagen in Tianjin probeerde Mertens evenwel uit of het klikte met een andere persoon. Zelf gaf ze zijn naam niet, maar de WTA stelde dat het om David Taylor gaat.

 

"De voorbije week was Taylor haar coach, maar we kunnen niet bevestigen of ze definitief met hem in zee gaat", klinkt het bij de WTA.

 

Taylor is geen onbekende in het milieu: de 46-jarige werkt sinds 1995 als WTA-coach en had speelsters van het kaliber van Martina Hingis, Ana Ivanovic en Sam Stosur onder zijn hoede.

 

De voorbije 18 maanden had hij achtereenvolgens Naomi Osaka (US Open-winnares in september, red), Jelena Ostapenko (Roland Garros-laureate in 2017, red) en de Amerikaanse Madison Keys als poulain. Met Keys brak hij in augustus.