Ga naar de inhoud

meest recent

Abdi loopt zijn snelste halve marathon

 zo 9 september 2018 14:11
Jake Robertson, Mo Farah en Bashir Abdi
De top 3: Jake Robertson, Mo Farah en Bashir Abdi.

Bashir Abdi heeft een verlengstuk aan zijn goede zomer gebreid. In Newcastle (Eng) scherpte de Europese vicekampioen op de 10.000 meter zijn toptijd op de halve marathon aan. Het leverde hem de 3e plaats op in de Great North Run.

Bashir Abdi nam iets meer dan een week geleden afscheid van de piste tijdens de Memorial. De zilverenmedaillewinnaar op de 10.000m op het EK schakelt over naar de marathon en dat leverde al meteen resultaat op.

 

Abdi begon in Newcastle in het zog van zijn vriend en wereldtopper Mo Farah. In de tweede helft van de wedstrijd moest hij de Brit laten gaan. Farah won in 59'26", voor de Nieuw-Zeelander Jake Robertson (59'57").

 

Abdi zou uiteindelijk op een dikke minuut van de Brit finishen. Met 1u00'43" scherpte hij niet alleen zijn persoonlijk record aan, hij liep ook de 15e tijd ooit in Europa.

Uitslag Great North Run:

  1. Mo Farah (GBr) - 21,1 km in 59'26"
  2. Jake Robertson (NZe) - 59'57"
  3. Bashir Abdi - 1'00"43

 

Bij de vrouwen won de Keniaanse atlete Vivian Cheruiyot voor haar landgenotes Kosgei en Jepkosgei.