Ga naar de inhoud

meest recent

"Oranje succesvol met poldercatenaccio"

 di 24 juni 2014 09:53
"Oranje boven!" en "In-druk-wek-kend!" lezen de Nederlanders vandaag.
De Nederlanders zijn grotendeels lovend na de 9 op 9 van het nationale voetbalteam op het WK in Brazilië. "Oranje gaat niet voor de stijlprijs, het wil de titel", is een van de krantenkoppen bij onze noorderburen.

Voor het vertrek naar Brazilië waren de Nederlandse voetbalfans sceptisch over de kansen van Oranje. Na de 9 op 9 in een zware poule (5-1 tegen Spanje, 3-2 tegen Australië en 2-0 tegen Chili) klinken ze optimistischer.

"In-druk-wek-kend!", kopt het AD, dat in de sportpagina's ook een kritische noot plaatst. "Spel matig, resultaat super. Oranje vol vertrouwen naar achtste finale. Oranje gaat niet voor de stijlprijs, het wil de titel."

De Volkskrant verwoordt het zo: "Oranje succesvol met poldercatenaccio. Een superfit en imposant vechtend Oranje speelt ook Chili in de tweede helft kapot, maar wat was het als kijkspel lange tijd een vreselijk duel."

De Telegraaf opent optimistisch met "Oranje boven!" en kijkt uit naar de wedstrijd in de achtste finales tegen Mexico. "Fortaleza is de volgende halte op weg naar de WK-finale, of zelfs op weg naar de wereldtitel."