Een gefocuste Goffin nam de maat van Tabilo.

US Open

1R

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11180
2
Alexander Zverev
7075
3
Carlos Alcaraz
6690
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5475
6
Andrey Rublev
4645
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
4010
10
Grigor Dimitrov
3965

Sterke David Goffin staat geen enkele set af en walst over Tabilo naar tweede ronde van US Open

 di 27 augustus 2024 19:34
US Open
Alejandro Tabilo (22, 22)
David Goffin (64)
einde
67
set 1
79
1
set 2
6
5
set 3
7

En of David Goffin klaar is voor de US Open. Na een moeilijke start in zijn eerste ronde nam hij de controle volledig over van de Chileen Alejandro Tabilo. Onze landgenoot stuurde de nummer 21 van de wereld meteen wandelen in 3 sets: 6-7, 1-6, 5-7.

"Ik heb mijn vertrouwen herwonnen op het Amerikaanse hardcourt."

 

Met die veelbelovende woorden zakte David Goffin af naar New York voor de US Open. Hij had overduidelijk moed geput uit enkele goeie voorbereidingstoernooien.

 

De Chileen Alejandro Tabilo (ATP 21) was dus een gewaarschuwd man, maar leek absoluut niet wakker te liggen van de uitspraken van onze landgenoot.

 

In de eerste set van het eersterondeduel nam Tabilo al snel de touwtjes in handen. Was de 3-0 een voorbode van de afstraffing die Goffin zou krijgen?

 

Integendeel. Onze landgenoot schoot wakker en zijn motor ging steeds harder draaien. Goffin keerde terug tot 4-4 en sleepte daarna een tiebreak uit de brand. Die zette hij met 7-9 naar zijn hand.

 

Een mentale tik voor de Chileen, zo leek wel. Want in set 2 walste Goffin Tabilo helemaal plat. Hij pakte twee keer 3 games op rij, enkel bij een 0-3-stand kon Tabilo nog even terugslaan.

 

En ook in de derde set ging de Waal door op zijn elan. Bij 2-2 ging hij door de opslag van de nummer 21 van de wereld. Alleen volgde daarna geen vlotte opmars richting een vlekkeloze zege, wel een breakfestival.

 

Met 4 breaks in 6 spelletjes ging het scorebord van 2-3 naar 5-3 voor de Chileen en daarna weer helemaal de andere kant op: 5-7 en een verdiende plek in de tweede ronde voor Goffin. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik geraakte niet in paniek"

"Het was geen gemakkelijk begin van de wedstrijd", begon David Goffin zijn analyse. "Hij begon erg sterk en erg agressief, terwijl bij mij de ballen niet vlogen zoals ik wilde. Maar met de ervaring van de laatste paar wedstrijden raakte ik niet in paniek."

 

"Ik ging op zoek naar meer kwaliteit in mijn slagen. Zo begon ik beter terug te slaan en beter te spelen. Mijn niveau werd constanter, terwijl hij geweldige punten afwisselde met grote fouten. Het is tof om een speler van zijn kaliber hier te verslaan."

 

In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP 42), die in zijn eerste ronde de Kroaat Borna Coric (ATP 98) wipte en zo weer boven water komt na een reeks mindere resultaten.

 

"Mannarino gaat door een moeilijke periode, maar hij blijft een zeer goede speler", vervolgde Goffin, die met 5-3 leidt tegen de Fransman in de onderlinge duels, maar de laatste twee confrontaties verloor.

 

"Op deze ondergrond speelt hij over het algemeen goed en soms kan een grandslamtoernooi een speler echt een boost geven. Het zou sowieso een slechte instelling zijn om te denken dat alles vanzelf zal lopen omdat ik een paar wedstrijden heb gewonnen."