Novak Djokovic
De wedstrijd was pas na 3 uur vannacht afgelopen.

Marathonmatch, nachtwerk en een persbabbel in prima Frans: Novak Djokovic imponeert op veel vlakken in Parijs

 zo 2 juni 2024 09:02
Roland Garros
Novak Djokovic (2, 1)
Lorenzo Musetti (25, 30)
einde
7
set 1
5
66
set 2
78
2
set 3
6
6
set 4
3
6
set 5
0

Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic heeft zich na een marathonmatch tegen de Italiaan Lorenzo Musetti geplaatst voor de 1/8e finales op Roland Garros. Daarvoor moest de Serviër wel overuren draaien: de wedstrijd was pas om 3 uur vannacht afgelopen. Nooit eerder eindigde een match later op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het mooiste punt van de wedstrijd kwam ongetwijfeld van Lorenzo Musetti (video boven), maar de winst was uiteindelijk wel voor Novak Djokovic, die in Parijs aast op zijn 4e eindzege.

Maar tegen Lorenzo Musetti, de nummer 30 van de wereld, hing het toernooi van de Serviër wel aan een zijden draadje. De Italiaan speelde ondanks verlies in set 1 complexloos en zette Djokovic met de rug tegen de muur door de 2e en de 3e set te winnen.

 

Dat je met Djokovic nooit klaar bent, bewees de nummer 1 van de wereld in set 4 en 5. De Serviër begon agressiever te retourneren, posteerde zich hoger in het veld en voerde zo de druk op Musetti op. De Italiaan vond geen antwoord meer op de koerswijziging van Djokovic en kreeg in de 5e set zowaar nog een 6-0 om de oren.

Musetti heeft me echt in de problemen gebracht. Ik wist bij momenten echt niet wat te doen.

Novak Djokovic

Opvallend: pas om 3.06 uur vannacht was de wedstrijd afgelopen. Nooit eerder eindigde een match op Roland Garros zo laat. Het nachtwerk leverde Djokovic wel een record op. Met een 369e zege op een Grand Slam evenaart hij recordhouder Roger Federer.

 

Na afloop zwaaide Djokovic met lof voor tegenstander Musetti en dat deed hij zowaar in het Frans. "Hij heeft me echt in de problemen gebracht. Hij slaagde erin om me uit mijn comfortzone te halen op de baan en speelde fantastisch tennis, op heel hoog niveau. Ik wist bij momenten echt niet wat te doen", zei de Serviër, die ook last had met de nachtelijke omstandigheden.

 

"De koude, de vochtigheid, de condens, ... de baan wordt ook zwaarder. Dat is niet simpel om mee om te gaan, zeker niet wanneer je rally's van 20 slagen of meer speelt om 2 uur 's nachts. Wie speelt er nu ook tennis om 2 uur 's nachts?"

Er schuilt wel een zekere schoonheid in een wedstrijd winnen om 3 uur 's nachts. Maar alleen wanneer het de laatste match van het toernooi is.

Novak Djokovic

Veel meer woorden leek Djokovic niet te willen vuilmaken aan het nachtwerk. "Ik wil er niet dieper op ingaan. Ik heb er wel mijn mening over, maar na zo'n geweldige vijfsetter zijn er mooiere dingen om over te praten", focuste hij op het sportieve.

 

Toch had hij in bedekte termen toch wat kritiek op de organisatie, die - niet geholpen door het regenweer in Parijs - voor een propvol schema gezorgd had. "Sommige zaken hadden misschien anders geregeld kunnen worden."

 

"Er schuilt wel een zekere schoonheid in een wedstrijd winnen om 3 uur 's nachts. Maar alleen wanneer het de laatste match van het toernooi is, maar dat was niet het geval. Het zal er voor mij nu op aankomen om zo snel mogelijk te recupereren, want ik heb echt mijn limieten moeten aftasten."

"Merci beaucoup": Novak Djokovic wint zieltjes met zijn Frans

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.