Ga naar de inhoud
Engeland rekent eenvoudig af met Senegal.

Efficiënt Engeland temt Senegalese Leeuwen en treft nu Frankrijk

 zo 4 december 2022 21:53
 1. 38' - Doelpunt - Jordan Henderson (1 - 0)
 2. 45+3' - Doelpunt - Harry Kane (2 - 0)
 1. 21:04 - Verv. Krépin Diatta door Pape Sarr
 2. 21:04 - Verv. Iliman Ndiaye door Bamba Dieng
 3. 21:04 - Verv. Pathé Ciss door Pape Gueye
 4. 57' - Doelpunt - Bukayo Saka (3 - 0)
 5. 65' - Verv. Phil Foden door Jack Grealish
 6. 65' - Verv. Bukayo Saka door Marcus Rashford
 7. 72' - Verv. Boulaye Dia door Famara Diédhiou
 8. 76' - Geel - Kalidou Koulibaly
 9. 76' - Verv. Jude Bellingham door Mason Mount
 10. 82' - Verv. Jordan Henderson door Kalvin Phillips
 11. 84' - Verv. Ismail Jakobs door Fodé Ballo-Touré
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 04/12/22 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
38'
Jordan Henderson
38'
Jordan Henderson
1 - 0
45+3'
Harry Kane
45+3'
Harry Kane
2 - 0
57'
Bukayo Saka
57'
Bukayo Saka
3 - 0

Engeland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het WK. In een duel tegen Senegal toonden de Three Lions zich efficiënt. Henderson en Harry Kane scoorden voor de rust, Saka deed het licht uit na de pauze. In de volgende ronde wacht een topaffiche tegen Frankrijk.

Engeland - Senegal kort samengevat

 • Sleutelmoment: Bijna de hele eerste helft lang sluit het plannetje van Senegal als een bus, maar de eerste Engelse kans is meteen raak. Er sluipt meteen twijfel in de rangen van de Afrikaanse kampioen, en Engeland buit dat zonder aarzelen uit.
 • Man van de Match: Jude Bellingham is nog geen twintig jaar oud, maar hij trekt aan de touwtjes op het Engelse middenveld. Hij bood Henderson de 1-0 aan en bereidde met een gladde dribbel en zuiver inspelen de 2-0 voor. Ook verdedigend was hij subliem.
 • Opvallend: Engeland speelde al 21 keer tegen een Afrikaans land en verloor geen enkele keer. Ook vandaag lieten de Three Lions zich niet verrassen, al liep het niet van bij het begin op rolletjes.

Senegal komt dubbele opdoffer niet te boven

Familiale problemen bij Sterling maakten het luxeprobleem voor Engels bondscoach Southgate iets minder groot. Hij gaf uiteindelijk de voorkeur aan Saka boven Rashford, maar het was zijn collega Cissé die aanvankelijk de betere tactiek leek bedacht te hebben.

 

Een gedisciplineerd Senegal ving Engeland op en zorgde zelf voor dreiging. Zo raakte een schot van Dia de hand van Stones (geen strafschop volgens de VAR) en jaste Sarr van dichtbij over. Pickford stak een sterke arm uit om een nieuwe poging van Dia te redden.

 

Engeland stelde daar aanvallend hoegenaamd niets tegenover. Tot, met de rust in aantocht, Bellingham plots Henderson kon bedienen. De 1-0 ontregelde Senegal, dat vlak voor de rust een tweede mokerslag incasseerde. Bellingham bracht de counter op gang, speelde op het juiste moment naar Foden en die vond Kane voor de 2-0.

 

Op het uur was de wedstrijd gespeeld. Saka wipte een nieuwe assist van Foden over Mendy en brak zo het verzet van Senegal. De Leeuwen van Teranga legden zich te rusten. Het laatste halfuur was volstrekt overbodig. De spelers van Engeland konden zelfs al rustig nadenken over hun volgende opdracht: een kwartfinale tegen Frankrijk.

Bekijk de goals:

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde!

Senegal zat Engeland meer dan een halfuur lelijk dwars, maar daarna gaf de efficiëntie van de Engelsen de doorslag. Zij nemen het in de kwartfinale op tegen Frankrijk, en dat wordt ongetwijfeld een interessante match.

90+1'

Rashford strekt zich eens, maar komt niet tot scoren.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

De Senegalese supporters dansen nog, maar het is ingetogen en met een trieste blik in de ogen. De uitschakeling is nabij.

89'

Velen kijken al stiekem naar de klok.

Eddy Demarez
87'

Sinds de 3-0 is dit geen wedstrijd meer geweest. We hopen voor de moegestreden Senegalezen dat er straks niet te veel tijd wordt bijgeteld.

84'

Complete speler

Bellingham is niet alleen creatief, hij kan ook afbreken. Met elf geslaagde tackles op elf pogingen legt hij de beste cijfers op dit toernooi voor.

82'

Henderson, die de score opende, krijgt applaus bij zijn wissel. Phillips maakt de slotfase mee.

80'

Dat wordt andere koek voor Engeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
77'
76'

Koulibaly trapt de frustratie van zich af met een stevige overtreding op Kane. Het kost de man van Chelsea de eerste gele kaart van de match.

74'

Een sluwe vrije trap van Sarr raakt het zijnet. Pickford maakt zich geen zorgen.

73'

Nog een wissel

Diédhiou staat inmiddels tussen de lijnen. We verwachten niet dat hij veel aan de stand kan veranderen.