Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
6
3
2
1
0
6
4
2
Zuid-Korea
4
3
1
1
1
4
4
3
Uruguay
4
3
1
1
1
2
2
4
Ghana
3
3
1
2
0
5
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0
Zuid-KoreaPortugal
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Facundo Tello
stadion
Education City Stadion
toeschouwers
44097

Goal in de extra tijd bevrijdt Zuid-Korea tegen Portugese B-ploeg

 vr 2 december 2022 17:54
 1. 5' - Doelpunt - Ricardo Horta (0 - 1)
 2. 36' - Geel - Lee Kang-in
  FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 02/12/22 - 16:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  5'
  Ricardo Horta
  0 - 1
  Ricardo Horta
  5'

  Zuid-Korea heeft zijn ticket voor de 1/8e finale te pakken, na een goal in de extra tijd van Hee-chan Hwang. Na het laatste fluitsignaal moest Zuid-Korea nog even bibberen tot het resultaat in Ghana-Uruguay ook gunstig uitdraaide.

  Zuid-Korea - Portugal in een notendop:

  • Sleutelmoment: Invaller Hwang maakt er in de toegevoegde tijd nog 2-1 van. Pas na het laatste fluitsignaal in Ghana-Uruguay blijkt het het doelpunt van de kwalificatie te zijn.
   
  • Man van de Match: Aanvoerder Son speelde nog niet op wereldniveau op het WK, maar met een perfecte assist zette hij Hwang in het slot toch op weg naar de winnende treffer.
   
  • Opvallend: Net als in 2002 wint Zuid-Korea op het WK van Portugal. Toen gingen de Portugezen eruit in de groepsfase, maar nu zijn ze wel groepswinnaar. 

  Ronaldo mag blijven staan

  Portugal was voor zijn slotwedstrijd in groep H al zeker van de kwalificatie, maar nog niet van groepswinst. Toch liet Fernando Santos heel wat grote namen op de bank, Cristiano Ronaldo mocht wel blijven staan.

   

  Tegen Zuid-Korea, dat op dit toernooi nog niet kreeg wat het wel verdiende, lag de bal al na de eerste goede aanval in doel. Dalot vond Horta in de zestien en die werkte knap af met zijn rechter.

   

  De achterstand inspireerde de Koreanen niet tot beter voetbal. Toch kwam het iets over halfweg de eerste helft op gelijke hoogte. Ronaldo legde een corner ongewild klaar voor Kim, die van dichtbij niet meer kon missen.

   

  Portugal kreeg voor de rust nog de beste kansen om op voorsprong te komen. Kim moest alles uit de kast halen op een schot van Dalot, niet veel later kon Ronaldo net niet goed genoeg bij de bal in de zestien. Horta had zijn tweede van de avond nog aan zijn voet, maar plaatste niet goed genoeg vanuit de draai.

  Invaller Hwang bevrijdt Zuid-Korea

  Na de koffie zakte het spelniveau als bij wonder nog wat meer. Door de tussenstand in de andere wedstrijd (0-2 voor Uruguay) had Zuid-Korea genoeg aan één doelpunt om zich te plaatsen, maar veel geloof straalden ze niet uit. 

   

  Er gebeurde dan ook bitter weinig in de tweede helft De twee doelmannen hadden geen problemen met wat flauwe schotjes en ook de vele invallers konden hun stempel niet drukken.

   

  Pas in de toegevoegde tijd kreeg Zuid-Korea wat het verdiende. Son kon eindelijk eens lopen met de bal aan zijn voet, waarna de draaischijf invaller Hwang perfect vrijspeelde in de zestien. Die knalde de 2-1 kurkdroog binnen.

   

  In de tribunes besefte bondscoach Paulo Bento, nota bene een Portugees, nog niet dat zijn team door dat doelpunt op weg was naar de achtste finales. Hij maande zijn jongens aan nog een derde doelpunt te zoeken, maar dat was niet meer nodig. Op basis van het aantal gemaakte goals houdt Zuid-Korea Uruguay uit de volgende ronde van het WK.

  Fase per fase

  90+17'

  Zuid-Korea is geplaatst!

  Er is niet meer gescoord in de andere wedstrijd. Zuid-Korea gaat op basis van het aantal gemaakte doelpunten als tweede mee naar de achtste finales. Onwaarschijnlijk!

  90+11'

  Halfweg de toegevoegde tijd is het nog altijd 0-2 voor Uruguay. De Zuid-Amerikanen hebben nog één goal nodig voor de kwalificatie.

  90+8'

  Als Uruguay nog één keer scoort, dan gaan zij door naar de achtste finales. Ze trekken dan ook met z'n allen naar voren.

  90+8'

  In Ghana-Uruguay is de toegevoegde tijd nog maar net begonnen. Er komen liefst acht minuten bij!

  90+8' tweede helft
  90+7'

  Einde!

  Tello heeft een einde gemaakt aan de wedstrijd. Zuid-Korea verslaat Portugal met 2-1 en plaatst zich daardoor meer dan waarschijnlijk voor de achtste finales.

  90+6'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  90+6'

  Nog anderhalve minuut toegevoegde tijd en dan wordt het nagelbijten voor de Zuid-Koreanen, want in de andere wedstrijd moet nog wel wat tijd worden afgewerkt.

  90+5'

  De Zuid-Koreanen wenen van geluk in de tribunes. Ze zijn op weg naar de achtste finales.

  90+3'

  Hwang doet het voor Zuid-Korea: 2-1!

  90+3'

  Het doelpunt van Hwang is voorlopig ook het doelpunt van de kwalificatie. Ze moeten hopen dat Uruguay niet meer scoort, zo'n 18km verderop.

  90+2'

  Zuid-Korea scoort op de counter

  In de 91e minuut is het dan toch raak voor Zuid-Korea. Na een geweldige counter zet Son Hwang alleen voor doel. Die schuift de 2-1 onder Costa in doel.

  90+1'

  6 - extra time

  Er komen 6 minuten extra tijd bij.
  89'

  Cancelo versiert nog een hoekschop bij het ingaan van de zes minuten toegevoegde tijd. De Portugezen doen er niets mee.

  89'

  Son wordt nog goed van de bal gezet door Carvalho. Het is niet zijn toernooi geworden.

  87'

  Leao verliest nog eens een bal. Wat een matige invalbeurt van de Milan-vedette.

  87'

  Het was een allesbehalve bevredigende groepsfase voor Portugal.

  Floris Geerts
  87'

  Fernando Santos maakt zich nog een keer kwaad na de zijlijn. Het liep vandaag allesbehalve van een leien dakje voor Portugal, dat wel groepswinnaar wordt.