Ghana is weer springlevend na rollercoaster tegen Zuid-Korea

  1. 34' - Doelpunt - Mohammed Kudus (0 - 2)
  2. 27' - Geel - Jung Woo-young
  3. 24' - Doelpunt - Mohammed Salisu (0 - 1)
  4. 21' - Geel - Daniel Amartey
  1. 90+2' - Verv. Kim Min-jae door Kwon Kyung-won
  2. 88' - Verv. Gideon Mensah door Baba Rahman
  3. 83' - Verv. Mohammed Kudus door Alexander Djiku
  4. 78' - Verv. Jung Woo-young door Hwang Ui-jo
  5. 78' - Verv. Tariq Lamptey door Denis Odoi
  6. 78' - Verv. Jordan Ayew door Kamaldeen Sulemana
  7. 78' - Verv. André Ayew door Daniel-Kofi Kyereh
  8. 77' - Geel - Kim Young-gwon
  9. 73' - Geel - Tariq Lamptey
  10. 68' - Doelpunt - Mohammed Kudus (2 - 3)
  11. 61' - Doelpunt - Cho Gue-sung (2 - 2)
  12. 58' - Doelpunt - Cho Gue-sung (1 - 2)
  13. 57' - Verv. Kwon Chang-hoon door Lee Kang-in
  24'goalMohammed Salisu0 - 1
  34'goalMohammed Kudus0 - 2
  58'goalGue-sung Cho1 - 2
  61'goalGue-sung Cho2 - 2
  68'goalMohammed Kudus2 - 3

  Het maandagvoetbal op de Wereldbeker stelt niet teleur. Ghana heeft Zuid-Korea met 2-3 geklopt na een tweede bezoekje aan de achtbaan in enkele uren tijd. Ghana liep 0-2 uit, moest Zuid-Korea weer naast zich dulden, maar won uiteindelijk toch. Zo is ook groep H nog lang niet beslist. 

  Zuid-Korea - Ghana in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cho lijkt zijn team met twee treffers een punt te bezorgen, maar een kleine zeven minuten later prikt Kudus zijn tweede tegen de touwen. Zuid-Korea probeert wel nog, maar kan niet meer tegenprikken.
   
  • Man van de match: Mohammed Kudus kroonde zich tot matchwinnaar. De nog maar 22-jarige middenvelder van Ajax buffelde de 0-2 binnen. Met een nieuwe treffer bezorgde hij zijn land de drie punten.
   
  • Statistiek 1: Cho Gue-Sung is de eerste Zuid-Koreaan die twee keer weet te scoren in een WK-wedstrijd. Ook Mohammed Kudus flikt dat kunstje, maar dan voor Ghana uiteraard.
   
  • Statistiek 2: Kameroen en Ghana scoorden elk drie doelpunten vandaag. Dat is een WK-record voor het aantal Afrikaanse treffers op dezelfde dag. 

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Zuid-Korea en Ghana op VRT MAX. Einduitslag: 2-3
  vr 18 november 2022 162 min

  Gevleide voorsprong voor de Black Stars

  Vooraan zat Zuid-Korea voor deze partij met een offensief probleem. In de laatste 3 van de 5 WK-duels konden Son en co geen enkel doelpunt maken. Daar wilden ze vandaag maar al te graag verandering in brengen. 

   

  De Aziatische Tijgers schoten ook uitstekend uit de startblokken. Ze versierden al snel zeven hoekschoppen, maar kopkracht is natuurlijk geen wapen voor Zuid-Korea.


  Ondanks de goede wil viel het doelpunt aan de overzijde. Salisu flikkerde een voorzet van Jordan Ayew in doel, maar de VAR moest nog even naar een handsbal kijken. Het doelpunt werd echter goedgekeurd. Niet gek veel later viel ook de 0-2. Weer Jordan Ayew met de voorzet en dit keer Kudus met de treffer.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Pompen of verzuipen voor Ghana

  Het leek over en out voor de Zuid-Koreanen. Ze toonden echter bijzonder veel veerkracht en knokten zich opnieuw in de wedstrijd. Cho knikte een voorzet van de net ingevallen Lee prima binnen. Na 15 schoten op doel dit WK hadden de Aziatische Tijgers eindelijk hun doelpunt beet. 

   

  Daar bleef het zelfs niet bij. Cho buffelde zijn tweede van de avond binnen. 2-2 op drie minuten tijd. Ghana stond perplex.


  Maar niet voor lang. Kudus stond op de goede plek om een voorzet vanop links in doel te deviëren. In een nagelbijtend slot gooiden de Zuid-Koreanen nog alles in de strijd.

   

  Bij Ghana was het plots vrouwen en kinderen eerst. Pompen of verzuipen. Ook Denis Odoi mocht nog van een WK-wedstrijd proeven. De speler van Club Brugge trok met zijn ploegmaats uiteindelijk de drie punten over de streep.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. einde, 16 uur 01. Einde. Het zit erop! Wat een geweldige tweede helft hebben we te zien gekregen. Zuid-Korea knokte zich terug in de wedstrijd en op drie minuten tijd maakte Cho met twee doelpunten gelijk. Met een nieuwe treffer van Kudus gaan de drie punten wel naar Ghana. Wat Zuid-Korea ook nog probeerde. .
  2. tweede helft, minuut 102 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 99. Het blijft bijzonder spannend. Bij Ghana is het nu vrouwen en kinderen eerst. Ze keilen alle ballen weg momenteel. .
  4. tweede helft, minuut 94. Zuid-Korea bonkt op de deur. Cho kan aanleggen in de zestien, maar de Ghanezen gooien hun kop ervoor. De spits ziet zijn poging in hoekschop verdwijnen.  .
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zuid-Korea, Kwon Kyung-won erin, Kim Min-jae eruit
  6. tweede helft, minuut 90. 10' extra. De wedstrijd zit er nog lang niet op. We krijgen nog 10 minuten extra tijd. Wordt het een levenslijn voor Zuid-Korea? .
  7. tweede helft, minuut 89. De tijd tikt weg in het voordeel van de Black Stars. Trekken ze de drie punten over de streep of steekt Zuid-Korea daar een stokje voor?  .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Ghana, Baba Rahman erin, Gideon Mensah eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Zuid-Korea geeft zich niet zomaar gewonnen. Kim Jin-Su raapt in de zestien een tweede bal op en knalt naar doel. Doelman Zigi kan rustig naar het leer kijken, want het schot vliegt over.  .
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Ghana, Alexander Djiku erin, Mohammed Kudus eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Zuid-Korea, Hwang Ui-jo erin, Jung Woo-young eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Ghana, Denis Odoi erin, Tariq Lamptey eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Ghana, Kamaldeen Sulemana erin, Jordan Ayew eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Ghana, Daniel-Kofi Kyereh erin, André Ayew eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Odoi komt op het veld. Daar is Denis Odoi. Hij mag zijn debuut op een WK maken met Ghana en krijgt nog een klein kwartier van zijn bondscoach. .
  16. Gele kaart voor Kim Young-gwon van Zuid-Korea tijdens tweede helft, minuut 77
  17. tweede helft, minuut 75. Prima vrije trap. Zuid-Korea krijgt een vrije trap op een interessante plek. Een kolfje naar de hand van Son denk je dan, maar het is Lee die het probeert. Met zijn linker dwingt hij Zigi tot een goede redding. .
  18. Gele kaart voor Tariq Lamptey van Ghana tijdens tweede helft, minuut 73
  19. tweede helft, minuut 70. Ghana antwoordt met de tweede goal van Kudus.

   Ghana antwoordt met de tweede goal van Kudus