Nog maar eens een 0-0 op het WK: Uruguay en Zuid-Korea kunnen elkaar geen pijn doen

  1. 89' - Geel - Cho Gue-sung
  2. 88' - Verv. Facundo Pellistri door Guillermo Varela
  3. 79' - Verv. Mathías Olivera door Matías Viña
  4. 79' - Verv. Matías Vecino door Nicolás De La Cruz
  5. 75' - Verv. Na Sang-ho door Lee Kang-in
  6. 75' - Verv. Lee Jae-sung door Son Jun-ho
  7. 74' - Verv. Hwang Ui-jo door Cho Gue-sung
  8. 64' - Verv. Luis Suárez door Edinson Cavani
  9. 57' - Geel - Martín Cáceres

  Voor de vierde keer in drie dagen tijd is een match op 0-0 geëindigd. Uruguay en Zuid-Korea hielden elkaar in evenwicht, maar konden te weinig dreigen om aanspraak te maken op een doelpunt.

  Uruguay - Zuid-Korea in een notendop

  • Man van de match: Kiezen tussen Godin en Gimenez. Die tweede toonde zich bijzonder belangrijk in de Uruguayaanse defensie. Verdedigend sterk, met cruciale intercepties en krakende slidings. Maar ook offensief, als quarterback (op z’n Toby Alderweirelds), strooide hij met passes.

   

  • Sleutelmoment: Op het uur wordt Luis Suarez gewisseld voor Edinson Cavani. Op het veld wordt de situatie interessanter, met Cavani die zijn klasse meermaals laat opmerken. Naast het veld warmt het ook op, wanneer Suarez bij het verlaten van het veld zijn coach Alonso weigert de hand te schudden.

   

  • Statistiek: Het is de eerste wedstrijd deze eeuw dat er géén schoten op doel te tellen zijn. Nochtans stonden er met Cavani en Son twee spelers op het veld die al op twee WK’s gescoord hadden, het was er niet aan te zien.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Uruguay en Zuid-Korea (0-0)
  di 15 november 2022 166 min

  Enthousiaste Koreanen

  De overgrote meerderheid der Belgische pronostikeurs had Uruguay getipt voor deze match, maar in de eerste helft was daar op het veld niet veel van te zien. Zuid-Korea begon met hoge druk en veel enthousiasme, maar zonder echte kansen.

   

  Daarvoor was het wachten tot de 23ste minuut. Pellistri werd weggestuurd door een uitstekende Gimenez en gooide voor. Suarez was centraal maar net te klein van schoenmaat om de bal binnen te tikken.

   

  Zuid-Korea reageerde, met een leuke actie van Sang-Ho Na op de rechterkant. Centraal had Hwang zich goed vrijgelopen, maar hij mikte zijn schot over de lat. Boze Uruguayanen in de verdediging.

   

  Net voor rust had een Uruguayaanse verdediger dan de voorsprong aan het hoofd. Godin was mee naar voren getrokken voor een corner, en was de beste springer. Koppen kon hij ook, maar net niet genoeg. Zijn poging strandde op de paal. 

  Intensiteit pikt op

  In de tweede helft waren het opnieuw de Koreanen die goed uit de startblokken schoten. Gimenez moest zich voor een schot gooien en twee minuten later wilde Zuid-Korea een penalty. Geen realistische vraag, vond Turpin.

   

  Na een uur mocht Cavani inkomen, en bij één van zijn eerste baltoetsen kon hij in de Koreaanse zestien draaien. Goed verdedigen door een Kim voorkwam dat zijn schot meer afstand aflegde dan een tiental centimeter.

   

  De Aziatische ploeg dwong dan twee kansjes af, met een geblokte voorzet van flitsende maar wisselvallige Son, en een schot van Cho dat naast hobbelde. Federico Valverde reageerde aan de overkant met een donderslag van een schot, die de buitenkant van de kruising raakte.

   

  In de slotfase kregen we nog wat chaos. Doelman Rochet kreeg een matige pass niet voorbij Cho, die Son bediende voor een schot een meter naast.

   

  Twee ploegen die niet wilden verliezen hebben dat vandaag niet gedaan, al zal Zuid-Korea gelukkiger zijn met het punt dan Uruguay. Tegen Ghana en Portugal zullen ze allebei wel echt uit hun schulp moeten komen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde. We hebben opnieuw een brilscore te pakken op dit WK. Favoriet vandaag, Uruguay, slaagde er niet in om de Zuid-Koreanen te ontwrichten. Kansen waren er wel, maar ze waren te weinig structureel. Uiteindelijk kwam Federico Valverde nog het dichtste bij de voorsprong. Zijn schot vanop een kleine twintig meter spatte uiteen op de buitenkant van de paal. .
  3. tweede helft, minuut 96. Nog een corner voor Uruguay, stress bij de Koreanen, maar keeper Kim kan vangen. .
  4. tweede helft, minuut 93. De extra tijd is de interessantste tijd van deze wedstrijd. Nog een viertal minuten over. .
  5. tweede helft, minuut 92. Valverde is de ster van het slotkwartier. Tackle, schicht, tackle. Zuid-Korea wil counteren, maar dat is buiten de Real-middenvelder gerekend. Zijn vreugde-uitbarsting is verdiend. .
  6. tweede helft, minuut 92. Son besluit naast.

   Son besluit naast

  7. tweede helft, minuut 91. En nu Son! Rochet speelt uit tot bij Cho, die meteen afgeeft aan de Tottenham-speler. Het schot lijkt maar net naast te gaan, maar op de herhaling is de afstand van de paal toch groter. .
  8. tweede helft, minuut 90. Valverde knalt tegen de paal.

   Valverde knalt tegen de paal

  9. Gele kaart voor Cho Gue-sung van Zuid-Korea tijdens tweede helft, minuut 89
  10. Fede! Valverde kan gaan uithalen, maar raakt de buitenkant van de kruising. Jawadde, Valverde laat zien wat zijn specialiteit is. Hij heeft er zelf kramp in de tenen van gekregen. . tweede helft, minuut 89.
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Uruguay, Guillermo Varela erin, Facundo Pellistri eruit
  12. tweede helft, minuut 88. Son neergeduwd. Ineens kan Zuid-Korea uitbreken. Cho kan niet passen naar Son, omdat die door Caceres omvergeduwd wordt. Son wil een vrije trap, Turpin geeft geen krimp. .
  13. tweede helft, minuut 82. Cavani kan nu wel koppen, maar op zo'n moeilijke bal, dat we het geen kans gaan noemen. Een kopbal dus. .
  14. tweede helft, minuut 82. Beste kans deze helft. Cavani toont zijn klasse met een mooie aanname en zet Nunez op weg. Die zoekt de verste hoek, maar schiet uiteindelijk ruim naast. In de herhaling zien we dat Cavani bijna zijn hoofd nog tegen de bal krijgt. .
  15. tweede helft, minuut 82. Nunez probeert, Cavani krijgt bijna nog zijn hoofd tegen de bal.

   Nunez probeert, Cavani krijgt bijna nog zijn hoofd tegen de bal

  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Uruguay, Matías Viña erin, Mathías Olivera eruit
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Uruguay, Nicolás De La Cruz erin, Matías Vecino eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Invaller Gue-Sung Cho trapt een metertje naast.

   Invaller Gue-Sung Cho trapt een metertje naast

  19. tweede helft, minuut 77. Cho naast. Vanuit het middenveld valt ineens een bal voor de voeten van invaller Gue-Sung Cho. Die kan aanleggen, zijn schot rolt een metertje naast. .
  20. tweede helft, minuut 76. Son, tot nu toe niet al te veel gezien, zorgt nu toch voor dreiging. Met de snelheid van het licht gat hij voorbij Caceres, maar niemand is goed gevolgd om zijn voorzet te verwerken. 'Fede' Valverde toont zich in de fase die volgt bijzonder sterk met een stevige tackle. .