Australië zwoegt zich voorbij Tunesië en mag blijven dromen van de volgende ronde

  1. 26' - Geel - Aissa Laidouni
  2. 23' - Doelpunt - Mitchell Duke (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Ferjani Sassi
  2. 85' - Verv. Craig Goodwin door Awer Mabil
  3. 85' - Verv. Mathew Leckie door Keanu Baccus
  4. 75' - Verv. Fran Karacic door Milos Degenek
  5. 74' - Verv. Dylan Bronn door Wajdi Kechrida
  6. 73' - Verv. Issam Jebali door Taha Khenissi
  7. 67' - Verv. Aissa Laidouni door Wahbi Khazri
  8. 64' - Geel - Ali Abdi
  9. 64' - Verv. Riley McGree door Ajdin Hrustic
  10. 64' - Verv. Mitchell Duke door Jamie Maclaren
  23'goalMitchell Duke0 - 1

  Australië heeft zijn tweede wedstrijd op het WK gewonnen en mag blijven dromen van de volgende ronde. Een vroege kopbalgoal van Duke bracht de voorsprong op het bord en die gaven ze niet meer uit handen. Tunesië blijft achter met 1 op 6.

  Tunesië-Australië in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd met één doelpunt is dat meestal ook het doelpunt. De kopbalgoal van Mitchell Duke was prachtig.
   
  • Man van de Match: Doelpuntenmaker Duke maakte het 50e doelpunt in Qatar. Hij is ook de eerste speler uit een club uit de tweede divisie die de weg naar doel vindt op het WK.
   
  • Statistiek: Het is voor Australië de tweede clean sheet in 18 WK-wedstrijden. Die kon op geen beter moment komen, want door de 1-0 blijven ze in de running voor de 1/8e finales.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Tunesië en Australië op VRT MAX: 0-1
  vr 18 november 2022 140 min

  Duke opent score met prachtige kopbal

  Na de Franse pandoering begon Australië met het mes op de keel aan de wedstrijd tegen Tunesië, dat ook stevig van start ging voor een uitzinnige Noord-Afrikaanse massa in het stadion.

   

  Na het felle wedstrijdbegin, kwam het eerste schotje er pas na meer dan 20 minuten spelen. Het vizier van Dräger stond niet goed afgesteld. 

   

  Meteen daarna was het wel raak aan de overkant. Duke torende netjes boven zijn man uit in de zestien en kopte de goede voorzet van Goodwin prachtig in de verste hoek binnen. 

   

  Het antwoord van Tunesië kwam er opnieuw via Dräger, die niet voorbij zijn bewaker raakte, en Msakni, die van dichtbij naast mikte.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Tunesisch slotoffensief komt te laat

  Na de thee bleef Tunesië komen. De eerste dreiging, een lage voorzet van Goodwin, was wel van de Australiërs, maar daarna was het vrouwen en kinderen eerst bij The Socceroos.

   

  De druk werd opgevoerd, al kwam sluitstuk Ryan (ex-Club Brugge) nooit echt in de problemen. 

   

  Uiteindelijk was de 0-2 zelfs nog dichterbij dan de gelijkmaker. Eerst kwam Leckie een halve meter te kort om in doel te glijden, waarna Mooy over knalde vanop afstand. Het Tunesisch slotoffensief kwam daarna te laat en miste ook vuurkracht.

   

  Voetballend was de hele wedstrijd matig, maar dat zal Down Under iedereen een worst wezen. Na meer dan 100 felbevochten minuten is de derde WK-zege ooit binnen voor Australië, dat zich nog altijd kan plaatsen voor de 1/8e finales.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Na een nagelbijter tot het einde heeft Australië voor de derde keer in zijn geschiedenis een WK-wedstrijd kunnen winnen. Tunesië blijft achter met een wrang gevoel, want er zat zeker meer in vandaag. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Invaller Mabil vergeet de wedstrijd te beslissen in het voordeel van de Austtraliërs. Hij loopt zich vast in de zestien na een tegenstoot. .
  4. tweede helft, minuut 96. Behich kopt een goede voorzet weg voor de neus van Ryan. Het is nagelbijten bij Australië. .
  5. tweede helft, minuut 95. Nog 2,5 minuten en de drie punten zijn binnen voor de Socceroos. Het zal een felbevochten zege zijn. .
  6. tweede helft, minuut 93. Sassi breekt een counter van Australië af met een handsbal. Geel voor de invaller. .
  7. Gele kaart voor Ferjani Sassi van Tunesië tijdens tweede helft, minuut 93
  8. tweede helft, minuut 93. De Tunesiërs droppen nog een paar ballen in de grote rechthoek, maar veel problemen hebben de Australiërs er niet mee. .
  9. tweede helft, minuut 91. 6 minuten toegevoegde tijd. De 90 minuten zitten erop, maar we spelen nog zeker 6 minuten. .
  10. tweede helft, minuut 90. Op basis van de tweede helft verdient Tunesië het niet om te verliezen. Floris Geerts.
  11. tweede helft, minuut 89. Khazri vergeet te mikken. De kansen volgen mekaar nu snel op voor Tunesië. Kechrida brengt knap voor doel na een goede loopactie, Khazri mikt flauw in de handen van Ryan. .
  12. tweede helft, minuut 89. Sterk verdedigd van de Australiërs: "Hoeveel druk kan Australië nog aan?".

   Sterk verdedigd van de Australiërs: "Hoeveel druk kan Australië nog aan?"

  13. tweede helft, minuut 88. Sliti slalomt door de Australische verdediging, maar mist het laatste poortje. De Tunesiërs voeren de druk op. .
  14. tweede helft, minuut 87. Rowles gaat in de fout, maar wordt uit de nood geholpen door Souttar, zijn maatje achterin. Khenissi was op weg naar doel, maar raakte er dus niet. .
  15. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd van Leckie zit er dan toch op. Ook Goodwin mag gaan rusten na een goede match. Mabil en Baccus, twee jonge gasten, krijgen nog 5 minuten (+ toegevoegde tijd). .
  16. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Australië, Awer Mabil erin, Craig Goodwin eruit
  17. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Australië, Keanu Baccus erin, Mathew Leckie eruit
  18. tweede helft, minuut 84. Ryan klemt. Een afvallende bal na een verre inworp wordt door Talbi netjes op de slof genomen buiten de grote rechthoek. Ryan heeft geen problemen met het schot. .
  19. tweede helft, minuut 84. Het is vrouwen en kinderen eerst bij de Australiërs, die zich beperken tot het buiten trappen van de ballen. Houden ze stand? .
  20. tweede helft, minuut 81. Nog tien minuten op de klok. De Tunesische gezichten in de tribunes worden steeds wanhopiger. .