Argentinië grijpt zijn levenslijn tegen Mexico dankzij Lionel Messi

  1. 43' - Geel - Gonzalo Montiel
  2. 42' - Verv. Andrés Guardado door Érick Gutiérrez
  3. 22' - Geel - Néstor Araujo
  1. 90' - Geel - Roberto Alvarado
  2. 87' - Doelpunt - Enzo Fernández (2 - 0)
  3. 73' - Verv. Hirving Lozano door Roberto Alvarado
  4. 69' - Verv. Ángel Di María door Cristian Romero
  5. 69' - Verv. Alexis Mac Allister door Exequiel Palacios
  6. 66' - Geel - Héctor Herrera
  7. 66' - Verv. Kevin Álvarez door Raúl Jiménez
  8. 66' - Verv. Alexis Vega door Uriel Antuna
  9. 64' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 0)
  10. 63' - Verv. Gonzalo Montiel door Nahuel Molina
  11. 63' - Verv. Lautaro Martínez door Julián Álvarez
  12. 57' - Verv. Guido Rodríguez door Enzo Fernández
  13. 50' - Geel - Érick Gutiérrez
  64'goalLionel Messi1 - 0
  87'goalEnzo Fernández2 - 0

  De opluchting is van Buenos Aires tot Doha te horen: Argentinië heeft zijn hachje gered op het WK. Tegen een strijdbaar Mexico moesten de Argentijnen een uur lang wroeten, maar Lionel Messi was de verlosser na een uur. Enzo Fernandez – zijn opvolger? – mepte Mexico helemaal tegen het canvas met een pareltje. Zo hebben Messi en co hun lot nog altijd in eigen handen. 

  Argentinië - Mexico in een notendop

  • Sleutelmoment: In een intense en potige wedstrijd is er amper ruimte om te voetballen. Even voorbij het uur heeft Messi toch eens een vierkante meter en dat beklagen ze zich bij Mexico, want meer heeft hij niet nodig om er 1-0 van te maken.
  • Man van de Match: Soms leek het alsof hij er wat ongeïnteresseerd tussendoor slofte. Dat woeste gebeuk van de Mexicanen werkte op zijn systeem, maar toch zorgde Lionel Messi voor de beslissing. De allergrootsten staan op wanneer het nodig is.
  • Opvallend: Verleden, heden en toekomst van het Argentijnse voetbal kwamen vandaag samen. Twee jaar en één dag na het overlijden van Maradona evenaarde Messi hem qua aantal WK-matchen én -goals, en de jonge Fernandez zette de kers op de taart.
  • Statistiek: Doelpunten maken, daar knelt het Mexicaanse schoentje. Nog nooit in zijn lange WK-geschiedenis, die teruggaat tot in 1930, speelde Mexico vier opeenvolgende wedstrijden zonder te scoren. Dan weet je dat het moeilijk wordt.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Messi breekt de ban in gesloten wedstrijd

  Argentijns bondscoach Scaloni ging na de verbijsterende nederlaag tegen Saudi-Arabië met de bezem door zijn ploeg. Slechts zes spelers bleven over. Bij Mexico koos coach Martino, een Argentijn nota bene, voor de ervaring van Guardado.

   

  De toon werd al in de eerste minuten gezet met een waanzinnige intensiteit. Van overal kwamen de krakende tackles. Voetballen was haast onmogelijk in een soort lucha libre, waaraan enkel Vega zich af en toe kon onttrekken. De Mexicaanse spits tekende voor de enige bal tussen de palen voor de rust. Martinez zweefde zijn vrijschop fotogeniek uit de kruising.

   

  De tweede helft bracht meer van hetzelfde, maar dan iets dichter bij de rechthoek van Mexico. Argentinië kreeg steeds meer greep op de wedstrijd, al bleef het hard labeur om kansen te versieren. Toen Di Maria zich toch eens langs een paar tegenstanders slingerde, wist hij Mac Allister niet te bereiken.

   

  De tot dan toe redelijk onzichtbare Messi besliste even na het uur dat zijn moment gekomen was. Hij profiteerde van een halve seconde van Mexicaanse onoplettendheid en schoof de bal van buiten de zestien precies in het hoekje. De hemelsblauwe helft van het Lusail Stadion was in extase.

   

  Mexico moest het roer omgooien en op zoek gaan naar een gelijkmaker, maar was daartoe niet in staat. Meer nog, invaller Fernandez verdubbelde de score nog voor Argentinië. Hij nam over van Messi, schudde een dribbel uit zijn heupen en draaide zijn schot buiten het bereik van Ochoa in de bovenhoek. Een tweede pareltje, waarmee Argentinië zijn lot in eigen hand houdt.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde! Argentinië leeft nog! De Albiceleste had het lang niet onder de markt met een potig Mexico, maar Messi (wie anders?) bracht de verlossing. In het slot dikte Fernandez nog aan tot 2-0. .
  3. tweede helft, minuut 93. We zijn halfweg de toegevoegde tijd. Mexico heeft geen antwoord. .
  4. tweede helft, minuut 90. Wat een opluchting voor de Argentijnen! Enkele dagen geleden lagen ze nog uitgeteld op de mat na de opdoffer tegen Saudi-Arabië. .
  5. Gele kaart voor Roberto Alvarado van Mexico tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 89. Argentinië houdt zijn lot in eigen hand. Peter Vandenbempt.
  7. tweede helft, minuut 89. Fernandez krult de bal enig mooi in de verste hoek: 2-0!

   Fernandez krult de bal enig mooi in de verste hoek: 2-0!

  8. tweede helft, minuut 88. Fernandez beslist het! Veel interlands heeft hij nog niet in zijn benen en dit is pas zijn eerste goal, maar het is er een die kan tellen! Fernandez krult de bal enig mooi in de verste hoek en schenkt Argentinië nu zeker de zege. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Enzo Fernández van Argentinië. 2, 0.
  10. tweede helft, minuut 86. De Paul werkt bijzonder hard, maar is vaak ongelukkig in zijn balbehandeling. Hij verknoeit een Argentijnse aanval met veel potentieel. .
  11. tweede helft, minuut 83. Waar blijft Mexico? Voor de rust waren de Mexicanen nog een keertje gevaarlijk, erna helemaal niet meer. De tijd begint ondertussen te dringen. .
  12. tweede helft, minuut 78. Na een spurtje blijft Messi puffend op de grond zitten. Dat zijn de privileges die je hebt als je de vedette van je ploeg bent. .
  13. tweede helft, minuut 76. De intensiteit is weer fors toegenomen sinds de 1-0. Voetbalpuristen zullen huiveren bij de ontelbare foute passes die in deze fase gegeven worden. .
  14. tweede helft, minuut 74. Mexico zit in vieze papieren. Peter Vandenbempt.
  15. tweede helft, minuut 73. Er wordt druk gewisseld door beide coaches. Alvarado is de nieuwste invaller. .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Mexico, Roberto Alvarado erin, Hirving Lozano eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Mexico heeft nog nooit vier WK-wedstrijden op rij niet kunnen scoren. Het moet nu zijn gameplan omgooien om een negatieve primeur te vermijden. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Argentinië, Cristian Romero erin, Ángel Di María eruit