Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 2

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Argentinië
6
3
2
1
0
5
2
2
Polen
4
3
1
1
1
2
2
3
Mexico
4
3
1
1
1
2
3
4
Saudi-Arabië
3
3
1
2
0
3
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Argentinië
0
0
0
0
0
0
0
2
Polen
0
0
0
0
0
0
0
3
Mexico
0
0
0
0
0
0
0
4
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Argentinië
0
0
0
0
0
0
0
2
Polen
0
0
0
0
0
0
0
3
Mexico
0
0
0
0
0
0
0
4
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
ArgentiniëMexico
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Daniele Orsato
stadion
Lusail Stadion
toeschouwers
88966

Argentinië grijpt zijn levenslijn tegen Mexico dankzij Lionel Messi

 za 26 november 2022 21:57
Argentinië
einde
2-0
Mexico
  1. 22' - Geel - Néstor Araujo
  1. 50' - Geel - Érick Gutiérrez
  2. 64' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 0)
  3. 66' - Verv. Alexis Vega door Uriel Antuna
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 26/11/22 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
64'
Lionel Messi
64'
Lionel Messi
1 - 0

De opluchting is van Buenos Aires tot Doha te horen: Argentinië heeft zijn hachje gered op het WK. Tegen een strijdbaar Mexico moesten de Argentijnen een uur lang wroeten, maar Lionel Messi was de verlosser na een uur. Enzo Fernandez – zijn opvolger? – mepte Mexico helemaal tegen het canvas met een pareltje. Zo hebben Messi en co hun lot nog altijd in eigen handen. 

Argentinië - Mexico in een notendop

  • Sleutelmoment: In een intense en potige wedstrijd is er amper ruimte om te voetballen. Even voorbij het uur heeft Messi toch eens een vierkante meter en dat beklagen ze zich bij Mexico, want meer heeft hij niet nodig om er 1-0 van te maken.
  • Man van de Match: Soms leek het alsof hij er wat ongeïnteresseerd tussendoor slofte. Dat woeste gebeuk van de Mexicanen werkte op zijn systeem, maar toch zorgde Lionel Messi voor de beslissing. De allergrootsten staan op wanneer het nodig is.
  • Opvallend: Verleden, heden en toekomst van het Argentijnse voetbal kwamen vandaag samen. Twee jaar en één dag na het overlijden van Maradona evenaarde Messi hem qua aantal WK-matchen én -goals, en de jonge Fernandez zette de kers op de taart.
  • Statistiek: Doelpunten maken, daar knelt het Mexicaanse schoentje. Nog nooit in zijn lange WK-geschiedenis, die teruggaat tot in 1930, speelde Mexico vier opeenvolgende wedstrijden zonder te scoren. Dan weet je dat het moeilijk wordt.

Messi breekt de ban in gesloten wedstrijd

Argentijns bondscoach Scaloni ging na de verbijsterende nederlaag tegen Saudi-Arabië met de bezem door zijn ploeg. Slechts zes spelers bleven over. Bij Mexico koos coach Martino, een Argentijn nota bene, voor de ervaring van Guardado.

 

De toon werd al in de eerste minuten gezet met een waanzinnige intensiteit. Van overal kwamen de krakende tackles. Voetballen was haast onmogelijk in een soort lucha libre, waaraan enkel Vega zich af en toe kon onttrekken. De Mexicaanse spits tekende voor de enige bal tussen de palen voor de rust. Martinez zweefde zijn vrijschop fotogeniek uit de kruising.

 

De tweede helft bracht meer van hetzelfde, maar dan iets dichter bij de rechthoek van Mexico. Argentinië kreeg steeds meer greep op de wedstrijd, al bleef het hard labeur om kansen te versieren. Toen Di Maria zich toch eens langs een paar tegenstanders slingerde, wist hij Mac Allister niet te bereiken.

 

De tot dan toe redelijk onzichtbare Messi besliste even na het uur dat zijn moment gekomen was. Hij profiteerde van een halve seconde van Mexicaanse onoplettendheid en schoof de bal van buiten de zestien precies in het hoekje. De hemelsblauwe helft van het Lusail Stadion was in extase.

 

Mexico moest het roer omgooien en op zoek gaan naar een gelijkmaker, maar was daartoe niet in staat. Meer nog, invaller Fernandez verdubbelde de score nog voor Argentinië. Hij nam over van Messi, schudde een dribbel uit zijn heupen en draaide zijn schot buiten het bereik van Ochoa in de bovenhoek. Een tweede pareltje, waarmee Argentinië zijn lot in eigen hand houdt.

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+7'

Einde!

Argentinië leeft nog! De Albiceleste had het lang niet onder de markt met een potig Mexico, maar Messi (wie anders?) bracht de verlossing. In het slot dikte Fernandez nog aan tot 2-0.

90+3'

We zijn halfweg de toegevoegde tijd. Mexico heeft geen antwoord.

90+2'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

Wat een opluchting voor de Argentijnen! Enkele dagen geleden lagen ze nog uitgeteld op de mat na de opdoffer tegen Saudi-Arabië.

89'

Argentinië houdt zijn lot in eigen hand.

Peter Vandenbempt
89'

Fernandez krult de bal enig mooi in de verste hoek: 2-0!

88'

Fernandez beslist het!

Veel interlands heeft hij nog niet in zijn benen en dit is pas zijn eerste goal, maar het is er een die kan tellen! Fernandez krult de bal enig mooi in de verste hoek en schenkt Argentinië nu zeker de zege.

86'

De Paul werkt bijzonder hard, maar is vaak ongelukkig in zijn balbehandeling. Hij verknoeit een Argentijnse aanval met veel potentieel.

85'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'

Waar blijft Mexico?

Voor de rust waren de Mexicanen nog een keertje gevaarlijk, erna helemaal niet meer. De tijd begint ondertussen te dringen.

80'

Meester van het afstandsschot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'

Na een spurtje blijft Messi puffend op de grond zitten. Dat zijn de privileges die je hebt als je de vedette van je ploeg bent.

76'

De intensiteit is weer fors toegenomen sinds de 1-0. Voetbalpuristen zullen huiveren bij de ontelbare foute passes die in deze fase gegeven worden.

74'

Mexico zit in vieze papieren.

Peter Vandenbempt
73'

Er wordt druk gewisseld door beide coaches. Alvarado is de nieuwste invaller.

71'

Mexico heeft nog nooit vier WK-wedstrijden op rij niet kunnen scoren. Het moet nu zijn gameplan omgooien om een negatieve primeur te vermijden.

67'

Naast Maradona

Messi maakt zijn achtste goal op een wereldkampioenschap en beent Maradona bij. Alleen die hoofdprijs ontbreekt, en de weg is nog lang...