Duitsland won met 6-0 van Marokko, verloor met 1-2 van Colombia en haalde tegen Zuid-Korea 1-1.
Duitsland moest winnen, omdat Marokko van Colombia won.

38945

Zuid-Korea stort Duitsland in diepe tranen, nummer 2 van de wereld ligt uit WK voetbal

do 3 augustus 2023 14:04
  1. 6' - Doelpunt - Cho So-hyun (1 - 0)
  2. 42' - Doelpunt - Alexandra Popp (1 - 1)
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 03/08/23 - 12:00
6'
So-hyun Cho
6'
So-hyun Cho
1 - 0
42'
Alexandra Popp
1 - 1
42'

De laatste dag van de groepsfase heeft voor de grootste schok tot nu gezorgd op het WK. Favoriet Duitsland is uit het toernooi geknikkerd. De Europese vicekampioen kwam zelf niet verder dan een 1-1 tegen Zuid-Korea. Het moest winnen, omdat Marokko Colombia klopte. Marokko en Colombia gaan naar de 1/8e finales.

We hadden al olympisch kampioen Canada dat sneuvelde ten voordele van Australië en Nigeria. Maar dat Duitsland, de nummer 2 van de wereld, een groep met Colombia, Zuid-Korea en debutant Marokko niet zou overleven, daar had bijna niemand voor mogelijk gehouden.

Na 6-0-winst tegen Marokko en de late 1-2-nederlaag tegen Colombia begon Duitsland als tweede aan de slotspeeldag in groep H, met evenveel punten als Marokko.

Zuid-Korea maakte enkel nog kans als het met 5 goals verschil kon winnen. Maar de nummer 17 van de FIFA-ranking ging voluit zijn kans. Al in de 2e minuut moesten doelvrouw en paal de 16-jarige Phair van een fraai doelpunt houden. Het was slechts uitstel van executie: na 6 minuten zette Cho met een schuiver de 1-0 op het bord.

Verrassend genoeg zetten de Zuid-Koreanen hun voet naast die van Duitsland. Dat kon tussen de 10e en 25e minuut wel even drukken, maar daarna was de partij weer in evenwicht.

60 minuten volstaan niet voor Duitse verlossing

Op slag van rust kopte de onvermijdelijke Popp met haar 66e interlandgoal de gelijkmaker binnen. Toen volstond dat, maar omdat Marokko in de extra tijd van de eerste helft een penalty benutte, moest Duitsland winnen.

Het begon als een stormram aan de 2e helft, maar een nieuwe kopbalgoal van Popp werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Alle hoop was op de spits gevestigd: ze kopte ook nog eens op de lat én in de handen van de doelvrouw.

Naarmate de match vorderde, ging de Duitse schwung uit het spel. Zuid-Korea hield al bij al makkelijk stand en prikte nog af en toe tegen.

De Aziaten lieten vakkundig amper spelen toe met heel wat blessurebehandelingen en ze wonnen ook alle duels. De 9 minuten extra tijd werden er zelfs 15, maar ook daarin kon Duitsland geen verlossende treffer maken. Ook na 11 minuten extra tijd in Marokko-Colombia bleef het daar 1-0. De tranen bij speelsters en fans vloeiden.