9

Anderlecht deelt dreun uit aan OHL in titelstrijd met twee goals in slotfase

za 13 april 2024 16:06
      Lotto Super League - speeldag 3 - 13/04/24 - 13:30

Anderlecht heeft OHL alsnog klein gekregen in de play-offs van de Super League. Paars-wit had lang reden om te klagen na een niet-gefloten strafschop, maar trok uiteindelijk toch nog aan het langste eind na defensieve blunders in de slotminuten. Anderlecht wipt over OHL en komt met de zege op 1 punt van leider Standard.

Doelpunten:

• 1-0: Lore Jacobs (90')
      • 2-0: Lore Jacobs (90+4')

De slotminuten van de topper van de derde speeldag in de play-offs van de Women Super League mondden uit in een fikse mentale tik voor de speelsters van OH Leuven. Voor deze speeldag stond het nog eerste, erna derde, nadat Standard gisteren bij Genk al had gewonnen.

De titelstrijd ligt dus weer helemaal open, nadat de topaffiche lange tijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. Pas in minuut 90 en in de extra tijd kon Lore Jacobs met haar dertiende en veertiende doelpunt dit seizoen dan toch het overwicht van Anderlecht in de tweede helft uitbuiten.

Twee keer griste Jacobs een voorzet met veel ijver goed mee en twee keer plaatste ze de bal netjes voorbij OHL-doelvrouw Lammertijn. Al viel het tweede doelpunt wel na buitenspel bij het begin van de aanval.

Een soort herstel van de balans, want in de eerste helft verdiende Anderlecht een strafschop, die het niet kreeg. Bij een van de vele gevaarlijke voorzetten beroerde Mertens de bal met haar arm. De scheidsrechter met dienst zag de handsbal niet en in de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal is er geen VAR om de fout te herstellen.

De handsbal viel na een gretig wedstrijdbegin van OHL, waarin het de schoten naar doel niet kon kadreren. Voor de rust moest Anderlecht-doelvrouw Majasaari haar ploeg nog rechthouden door goed uit te komen op de aan de buitenspelval ontsnapte Zomers.

Terwijl de eerste helft in evenwicht was, helde de tweede duidelijk over naar de kant van Anderlecht. Maar scoren lukte niet, tot dus het absolute slot van de wedstrijd. En daardoor doet het een gouden zaak in het klassement. Het wipt over OHL naar de tweede plaats en staat op een puntje van leider Standard.

OHL-trainer: "Niet opblazen, de play-offs duren nog lang"

• Jimmy Coenraets (trainer OHL): "In het slot een doelpunt krijgen is altijd zuur. Het was een kansarme wedstrijd, waarin Anderlecht toch efficiënter was. Vandaag hebben we wel onze voet gezet naast Anderlecht. We mogen het niet opblazen, de play-offs duren nog lang. Er zijn nog veel punten te verdienen."
      • Lore Jacobs (Anderlecht): "We wisten dat Leuven sterk ging zijn. In de eerste helft was het wat afwachten hoe ze gingen spelen en moesten we controleren. Het is een mooi gevoel dat we het harde werk kunnen omzetten in doelpunten."

15:22

EINDE: Anderlecht 2-0 OHL

Anderlecht was in de tweede helft de dominantere ploeg, maar kon het pas uitbuiten in de absolute slotfase. Lore Jacobs kroonde zich in extremis met 2 doelpunten tot matchwinnaar. En zo kan het de niet-gefloten strafschop uit de eerste helft vergeten.

Door de overwinning van Anderlecht zakt OHL van de eerste naar de derde plaats. Anderlecht dicht de kloof met de top en komt op een punt van leider Standard.

15:21

Lore Jacobs legt nog eentje in het mandje

15:20

Jacobs opnieuw voor 2-0!

Terwijl de OHL-verdediging zich meer lijkt te bekommeren voor buitenspel, pikt Lore Jacobs een nieuwe voorzet op en tikt ze de bal opnieuw genadeloos voorbij Lammertijn. 2-0! Al was er wel buitenspel bij het begin van de Anderlecht-aanval.

15:17

Lore Jacobs maakt een levensbelangrijke goal voor Anderlecht

15:15

Jacobs doet het!

In minuut 90 doet Lore Jacobs het voor Anderlecht. Marie Minnaert tikt het balletje goed door, Jacobs grist het even goed mee, kapt naar binnen en plaatst haar schot netjes voorbij Lammertijn.

En zo is er toch gescoord, ook al hebben we er lang moeten op wachten.

15:12

Leuven stuwt een vrije trap de rechthoek in, maar Majasaari komt uit en bokst de bal weg voor de neus van de Leuvense luchtmacht. Bovendien was er buitenspel gevlagd.

15:07

We zijn de 80 minuten gepasseerd. Anderlecht lijkt het overwicht meer en meer uit handen te geven. OHL kent een beter moment. Anderlecht gooit haar geheime wapen Marie Minnaert nog in de ploeg voor Amelie Delabre.

15:06

Daar is Leuven nog eens, maar Van Dijk schiet net naast

15:03

Bijna Van Dijk!

Van Dijk wordt de diepte ingestoken en kapt goed haar tegenstander uit. Ze heeft ruimte voor het schot en kiest verrassend voor de korte hoek. Haar schot treft de verkeerde kant van het zijnet.