Ga naar de inhoud
" "
Sarah Wijnants maakt er twee.

Lotto Super League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
35
6
4
0
2
17
2
2
OH Leuven
34
5
4
1
0
16
5
3
Standard Luik
33
6
3
1
2
11
7
4
KAA Gent
22
6
2
3
1
8
12
5
KRC Genk
17
6
0
4
2
3
19
6
Club Brugge
17
5
0
4
1
3
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
7
3
2
0
1
7
0
2
OH Leuven
6
2
2
0
0
9
0
3
Standard Luik
4
3
1
1
1
5
5
4
KAA Gent
1
3
0
2
1
4
8
5
KRC Genk
1
4
0
3
1
2
10
6
Club Brugge
0
2
0
2
0
2
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
7
3
2
0
1
10
2
2
OH Leuven
6
3
2
1
0
7
5
3
Standard Luik
7
3
2
0
1
6
2
4
KAA Gent
6
3
2
1
0
4
4
5
KRC Genk
1
2
0
1
1
1
9
6
Club Brugge
1
3
0
2
1
1
7

Dominant Anderlecht zet titelambities kracht bij met forfaitscore tegen onmondig Club YLA

 za 23 maart 2024 15:21
      Lotto Super League - speeldag 1 - 23/03/24 - 13:30

      Anderlecht is met een stevige boodschap voor de concurrentie
      aan de titelplay-offs begonnen. Het was heer en meester thuis tegen Club YLA en maakte – onder impuls van uitblinksters Deloose en Matavkova - 5 goals. Zo wipt het over Standard en OHL naar de leiding, die spelen vanavond wel nog. "Dit moet een boost geven", stelt RSCA-coach Dave Mattheus.

      Goals:

      • 25' Deloose 1-0
      • 35' Vatafu 2-0
      • 39' Wijnants 3-0
      • 59' Wijnants 4-0
      • 75' Ouzraoui Diki 5-0

      Anderlecht is veel te sterk voor Club YLA

      Anderlecht gaat voor een zevende titel op een rij. Het begon als derde aan de titelplay-offs, maar wist zich bij een zege meteen leider. Het verschil met Standard en OHL was maar 1 punt.

      De thuisploeg had er alles aan gedaan om van deze eerste thuismatch in de eindronde een feest te maken tot een fanfare toe. Ze lukte zo in de doelstelling om het toeschouwersrecord te verbeteren: met 2.613 m/v/x ging het record van 2.017 van februari in Gent-Genk eraan.

      Het talrijk opgekomen publiek kreeg waar voor zijn geld (al waren de tickets gratis te verkrijgen).

       

      Van de RSCA Women dan toch. Die waren vanaf de eerste minuut baas, Club YLA was onmachtig en moest achteruit.

      De bezoeksters verdedigden aanvankelijk goed, doelvrouw Covent greep enkele keren gepast in op de aanrollende aanvalsgolven.

      Iets voor het halfuur brak vrouw van de match Deloose de ban: ze draaide een vrije trap van net buiten de 16 fraai voorbij de muur. Plots ging het snel: Deloose bereikte de achterlijn en bediende Vatafu: 2-0.

      En nog voor de rust was het 3-0: Matavkova hield een verdedigster en de doelvrouw aan de praat en vond de volledig vrijstaande Wijnants.
       

      Club, toch de vierde in de stand, kon geen oplossingen vinden en raakte amper onder de druk van Anderlecht uit. Al kwam Boutiebi op slag van rust oog in oog te staan met keeper Majasaari. Ze omspeelde de Finse, maar De Neve werkte nog op de lijn weg.

      Enkele wissels bij de rust brachten geen beterschap voor de bezoekers, die in de tweede helft geen vuist konden maken.

      Anderlecht hield makkelijk de controle en dikte de score nog verder aan langs Wijnants, die te veel ruimte kreeg op een voorzet van Matavkova, en invalster Ouzraoui.

      De boodschap was duidelijk: dit Anderlecht is klaar voor de titelverdediging. Standard en OHL zijn gewaarschuwd.

      "Dit moet ons een enorme boost geven"

      • Dave Mattheus (Anderlecht-coach): "Dit was een zeer goede wedstrijd van ons. Ik wil vooral ook alle mensen bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben. Het is niet vanzelfsprekend welke setting door de club gecreëerd is. 2.600 toeschouwers is heel mooi en dat verdienen de vrouwen ook. En als je dan deze prestatie kan neerzetten op het terrein, is dat heel, heel leuk. Dit moet ons een enorme boost geven. We moeten genieten van het sportieve en extrasportieve."
      • Heleen Jaques (Club YLA-coach): "Ik ben zeker niet tevreden over vandaag. Alles begint bij intensiteit, scherpte, duels winnen, blijven opschuiven. Dat is vandaag niet gelukt. Er zijn heel veel zaken die we gaan meenemen richting volgende wedstrijden. Vooral de organisatie stond niet goed vandaag, daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Na de 1-0 en 2-0 mogen we niet opgeven en er zeker niet voor zorgen dat het 5-0 wordt." 

      Fase per fase

      15:18

      Einde: 5-0

      Anderlecht is in beide doelstellingen geslaagd. Ze begonnen met brio en een 5-0 aan de play-offs tegen een onmachtig Club. De concurrentie - Standard en OHL - is gewaarschuwd.

      En in een moeite werd ook het toeschouwersrecord verbeterd: 2.613.

      15:17

      2 minuten extra

      Alle wissels werden doorgevoerd na de rust, maar toch krijgen we maar 2 minuten extra tijd. De partij is toch al lang gespeeld. 

      15:11

      Kans Boutiebi

      De Caigny verdedigt goed op Boutiebi, die diep gestuurd wordt. Zo kan de 20-jarige spits geen kracht zetten op haar schot. Majasaari hoeft de bal maar op te rapen. Zo komt de Finse toch nog eens in actie in een flauwe tweede helft van Club YLA.

      15:07

      Laatste 10 minuten

      Voor Club is het goed geweest. Ze snakken naar het laatste fluitsignaal. Anderlecht heeft zijn fans waar voor hun geld geboden. De thuisploeg wilde er een feest van maken mét fanfare erbovenop en een gooi naar het toeschouwersrecord.

      Dat laatste lukt. De toeschouwers kregen waar voor hun geld, al konden ze de tickets gratis bestellen.

      15:05
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      15:02

      5-0 via invalster Ouzraoui!

      15:01

      Invalster Ouzraoui maakt forfaitscore compleet

      Het begint bij Anderlecht weer op rechts bij Deloose, die Thornton voor haar vindt. De Amerikaanse vindt Ouzraoui Diki voor doel. Die wacht voldoende lang en draait goed om haar tegenstandster en trapt schuin binnen. Een goal en assist dus van iemand die net op het veld staat.

      14:58

      De Neve en Wijnants mogen gaan rusten

      Twee speelsters van de thuisploeg die uit blessure terugkeerden, krijgen rust van Mattheus: De Neve en Wijnants maken plaats voor Vanwynsberghe en Ouzraoui Diki.

      14:56

      Guns pakt Wajnblum aan

      De frustratie neemt toe bij Guns, de invalster gaat stevig in op Wajnblum en wordt teruggefloten. Ze gaat verhaal halen, maar ze heeft het ongelijk aan haar kant.

      14:50

      Dubbele wissel Anderlecht

      Ook Dave Mattheus wisselt bij RSCA. Matavkova, goed voor 2 assists, en Buabadi komen naar de kant. Delabre, topschutter met 14 goals, en Thornton krijgen nog een klein halfuur. 

      14:47

      Weer dubbele wissel Club YLA

      Heleen Jaques grijpt na de nieuwe goal meteen in: Vanhaecke en Kerkhove moeten naar de kant. Met Bonny en Stenberg gooit ze er een verdedigster en een aanvalster in.

      14:41

      Wijnants krijgt te veel ruimte en tikt haar tweede van de dag binnen: 4-0!

      14:40

      Wijnants maakt de 4-0

      Iets voor het uur dikt de thuisploeg de score nog wat aan. Te makkelijk mag Matavkova op rechts doorlopen en Wijnants voor doel vinden. Die krijgt ook te veel ruimte en tikt haar tweede van de dag binnen.

      14:38

      Geen gevaar

      De eerste minuten van de tweede helft verlopen met weinig opwinding. We zien middenveldspel, maar zonder kansen, noch links, noch rechts.

      14:34

      Club wisselt 2 keer

      Club-coach Heleen Jaques grijpt in: Vanmechelen en Heida blijven in de kleedkamer. Martlé en Guns krijgen 45 minuten in de hoop op beterschap.

      14:18

      Rust: 3-0

      Anderlecht kan met een goed gevoel van de koffie gaan genieten. Club YLA-coach Heleen Jaques zal werk hebben om haar team op te peppen en nieuwe richtlijnen mee te geven voor de tweede helft. Ze spelen dan wel compact, maar er is toch meer drang naar voren nodig.

      Deloose was vrouw van de match voor de rust. Anderlecht was heel de helft baas en golfde steevast naar voren. Dat resulteerde pas in de 1-0 van Deloose net voor het halfuur. Deloose schotelde Vatafu enkele minuten later de 2-0 voor en Wijnants maakte er wat later verdiend 3-0 van. Verder dan een reuzenkans van Boutiebi op het eind kwamen de bezoeksters niet.

      14:12

      Boutiebi mist dé kans op 3-1

      14:11

      Boutiebi kan niet afwerken

      Kerkhove doet het weer goed, nu aan de rechterflank en vindt met een gemeten voorzet Boutiebi voor het Anderlecht-doel. Die bal stuitert iets te hoog, bij haar controle passeert de spits doelvrouw Majasaari, de bal botst richting het lege doel. De Neve is iets sneller op de bal dan Boutiebi en werkt voor de lijn weg.