64'
Bjorn Meijer
64'
3 - 1

Mooi was het niet, maar Club Brugge is wel eindelijk zeker van Play-off I. Tegen OH Leuven leek de positie van Ronny Deila even onhoudbaar te worden toen een (alweer) flauw blauw-zwart op achterstand kwam, maar dan keerde het geluk. Een flaterende Tobe Leysen zorgde voor de gelijkmaker, na rust zag de OHL-keeper nog twee keer niet te best uit.

Club Brugge - OHL kort samengevat:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust zorgt een flater van OHL-doelman Tobe Leysen voor de Brugse gelijkmaker. Een grote "oef" gaat door het Jan Breydelstadion.

• Man van de Match: De scorende Bjorn Meijer was de bedrijvigste Bruggeling. De Nederlander is nog lang niet op zijn oude niveau na een vervelende blessure, maar werkt hard aan de weg terug.

• Opvallend: Club Brugge is opnieuw zeker van zijn plaats in Play-off I. Het is de enige club die er sinds de invoering van het systeem in 2010 altijd is bij geweest wanneer er voor de titel werd geknokt.

OHL zorgt voor vertwijfeling

"Oe zit et?" kopte de Brugse spionkop voor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Een duidelijke boodschap voor de Brugse spelers, maar erg goed leken ze het West-Vlaams toch niet te begrijpen.

Met knikkende knieën kwam blauw-zwart zowaar op achterstand tegen OHL, dat eerder via ex-Bruggeling Siebe Schrijvers al de beste kans van de eerste helft kreeg. De Leuvense aanvoerder liet het centraal voor doel na om dan al te scoren.

De 0-1 kwam er iets na het halfuur op corner.  Pletinckx troefde Nielsen eenvoudig af en zorgde voor een crisissfeer op Olympia.

Het Brugse "antwoord" kwam er nog voor rust via de bedrijvige Bjorn Meijer. Eén van zijn vele voorzetten werd door Tobe Leysen helemaal verkeerd ingeschat en verdween daardoor knullig in doel.

Vanaken redt Club

Na de koffie werd het spel van Club Brugge én de sfeer in het Jan Breydelstadion een pak beter. De ingevallen Michal Skoras zorgde op het uur voor wat mee schwung. Na een fout op de Pool krulde de onvermijdelijke Hans Vanaken de 2-1 netjes tegen de touwen.

Club wilde zich nadien niet opnieuw de kaas van het brood laten eten en duwde nu wel een keertje door. Het leverde meteen de 3-1 op via Meijer, de beste man op het veld.

Het ticket voor PO1 kwam nadien niet meer in gevaar en dus kan Club net als vorig seizoen zijn rol van scherprechter nog proberen te vervullen. Van meer dromen Ronny Deila, die zijn vel opnieuw redt, en co. wellicht al even niet meer.

• Ronny Deila: "Dit is een belangrijke zege waardoor we zeker zijn van de play-offs. We speelden nog maar net in Noorwegen en ik ben trots op de jongens. We kunnen nu vooruit kijken naar de wedstrijd van donderdag. Het vertrouwen en de energie waren laag en dat is normaal. We zijn ook maar mensen. Vandaag waren we kalm en goed georganiseerd en verdienden deze zege. Donderdag gaan we er vol voor. We hebben niets te verliezen en gaan vol voor de aanval. We willen niets liever dan een lang avontuur in Europa."

90+5'

Einde!

De drie punten én bijhorend ticket voor de Champions' Play-offs zijn binnen voor Club Brugge. Het kwam wel op achterstand tegen OHL, maar vooral na rust zette het orde op zaken voor eigen volk: 3-1.

90+4'

Meijer zit nog fris in de 94e minuut en krijgt de handen nog eens op mekaar. De Nederlander speelde vandaag zijn beste wedstrijd in een lange tijd.

90+1'

90'

De pas ingevallen Talbi wordt een paar keer goed gezocht, maar ook hij dringt niet meer aan.-

89'
86'

De wedstrijd sleept zich nu echt wel naar het einde. Nog 5 minuten en het zit erop in Jan Breydel.

84'

De Brugse fans proberen de sfeer er toch wat in te houden. De Mexican Wave gaat zowaar rond in het Jan Breydelstadion.

83'

Skov Olsen voorlangs

Skov Olsen wil maar wat graag zijn doelpuntje meepikken. Hij kiest een keertje voor zijn rechter, maar mikt er voorlangs mee.

80'

Meijer niet voorbij Leysen

Meijer is bij Club toch de beste man op het veld. Hij zet Leysen nog eens aan het werk met een kopbal op hoekschop van Skov Olsen.

79'

Ene Catalaan voor de andere bij Club: Barbera vervangt zijn landgenoot Jutgla en krijgt nog een klein kwartier van Deila.

79'
76'

Partij kabbelt voort

Het slotkwartier is ondertussen ingegaan en de wedstrijd heeft veel weg van een eindeseizoensmatch. Van sfeer in het stadion is ook al geen sprake.

75'
74'

Wat doet de VAR?

Ook nu weer heeft de VAR niet al te veel tijd nodig gehad om een oordeel te vellen, maar ze hadden beter wat beter naar de beelden gekeken. Daarop is duidelijk te zien dat het niet Jutgla is die buitenspel staat, maar Skoras, die niets met de fase te maken heeft. Wat een blunder van de VAR, het had 4-1 moeten zijn.