65'
74'
74'
3 - 2

KV Kortrijk heeft zichzelf een belangrijke levenslijn geschonken. Tegen rechtstreekse concurrent RWDM won het de match die het moést winnen om een uitzichtloze situatie te vermijden. De bezoekers zetten twee keer een achterstand recht, maar een kwartier voor tijd scoorde Kadri de beslissende 3-2 voor de West-Vlamingen.

Kortrijk - RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog een kwartier te gaan trapt Kadri Kortrijk op 3-2. Een derde voorsprong die ze niet meer uit handen geven.

• Man van de match: Met een assist en twee goals was Kadri de redder van Kortrijk vanavond. De Algerijn was met afstand de beste man op het veld.

• Opvallend: Kortrijk gaf dit seizoen al het vaakst een voorsprong weg. Ook vandaag leek het er lang naar uit te zien.

• Statistiek: RWDM is de ploeg met de meeste tegendoelpunten. Vanavond moesten de Brusselaars er weer drie slikken.

Zenuwen, strijd en vuur

Een duel op het scherpst van de snede. Kortrijk, dat al zeker is van de Play-Downs, moest eigenlijk winnen van RWDM om de kansen op behoud realistisch te houden.

Met een nederlaag zou het verschil tussen de laatste en op twee na laatste al 8 punten bedragen.

De Kortrijkzanen begonnen, onder impuls van een kolkend Guldensporenstadion, dan ook vurig aan de wedstrijd.

Na negen minuten gaat het na een discutabele strafschopfase in de eigen zestien plots snel.

Kadri trapt een voorzet de zestien in en ziet hoe twee Brusselaars de stuitende bal niet goed inschatten. Davies profiteert optimaal en prikt de bal keurig voorbij Defourny het doel in.

De West-Vlaamse storm gaat nadien wat liggen. Zo krijgt RWDM een uitgelezen kans om weerwoord te bieden.

Een antwoord komt er ook. Bij een hoekschop gaat doelman Pirard in de fout. Hij laat de bal bij een corner te makkelijk uit zijn handen glippen en ziet hoe Biron de gelijkmaker maar tegen de touwen heeft te duwen.

Kortrijk toont zich weerbaar in geweldige tweede helft

Na de pauze kwam Kortrijk met verse moed het veld op. De thuisploeg creëerde al snel enkele kansen, maar doelman Defourny stond goed op te letten.

Op het uur kwam de voorsprong er dan toch. Kadri versierde zelf een vrije trap op de rand van de zestien en schilderde die nadien ook zelf prachtig in doel.

Het Guldensporenstadion ontplofte, maar kreeg na een paar minuten een nieuwe koude douche. Een alleen gelaten Reine-Adelaïde kon een afvallende hoekschop in doel werken. Opnieuw een voorsprong uit handen gegeven.

Maar deze keer liet de thuisploeg de moed niet zakken, en trokken ze onder impuls van een geweldige Kadri weer ten aanval.

Met nog twintig minuten te gaan kreeg KVK een strafschop na truitje trek in de zestien.

Kadri - opnieuw hij - werkte de elfmeter koeltjes in doel.

De Kortrijkzanen hielden nadien stand. Dankzij deze levensbelangrijke overwinning komen ze op gelijke hoogte met Eupen en op twee punten van RWDM. Een interessant scenario met het oog op de Play-downs.