90+7'
Kevin Rodríguez
90+7'
2 - 1

Union heeft 2024 op de valreep kunnen inzetten met een overwinning tegen STVV. De competitieleider leek lange tijd niet verder te raken dan een gelijkspel, maar in de 97e minuut sloeg Kevin Rodriguez toch nog toe. Union zit nu al aan een reeks van 15 ongeslagen wedstrijden.

Union - STVV in een notendop:

Sleutelmoment: Union botst de hele tweede helft op een stevige Truiense muur, maar in minuut 97 valt de bal tóch nog goed. Kevin Rodriguez aarzelt niet en knalt het leer na wat geharrewar voorbij Coppens en zijn verdedigers.

Man van de Match: Geen Amoura bij Union, dus moest het gevaar vandaag van iemand anders komen. Niemand leek die rol te willen opeisen, tot Kevin Rodriguez de match toch nog beslechtte. Supersub én matchwinnaar.

Opvallend: Tot twee keer toe laat STVV zich vandaag vangen in de extra tijd. In minuut 45+2 kopt Sykes de 1-1 in doel, in minuut 90+7 volgt de genadestoot van Rodriguez.

Afwezige sterspelers

Door de sneeuw geen bekervoetbal in het Dudenpark eerder deze week, dus volgde de eerste test na de winterbreak vandaag pas voor Union. De Brusselaars misten maar liefst 6 basispionnen, maar moesten wel voorbij STVV.

De grootste afwezige was wellicht Amoura, die met Algerije de Afrika Cup speelt. Zijn vervanger, Eckert Ayensa, liet na 10 minuten een reuzenkans liggen en maakte het gemis zo alleen maar erger.

Ook STVV moest met Aboubakary Koita zijn sterspeler afstaan voor de Afrika Cup, maar dat liet zich minder voelen. Na 17 minuten pakten de Kanaries uit met een snedige counter, die via Zahiroleslam in doel verdween.

Union was dan wel dominant, maar de vele gemiste kansen braken hen zuur op. De Brusselaars leken dan ook met een achterstand naar de kleedkamers te moeten trekken.

Erop en erover in de extra tijd

Maar in minuut 45+2 sloegen de Unionisten een eerste keer toe in de extra tijd. Een hoekschop van Cameron Puertas belandde op het hoofd van de boomlange Ross Sykes, die bedankte en vlotjes binnenknikte.

In de tweede helft wilde de fiere leider in onze competitie voortbouwen op de late gelijkmaker, maar de muur van STVV bleek allerminst sloopbaar.

De titelconcurrenten van Union wreven zich al in de handen, puntenverlies leek in de maak. Tot minuut 90+7 dan toch. In het absolute slot stortte de muur van de Kanaries dan toch in, Rodriguez profiteerde volop.

De 16e driepunter voor Union is zo alsnog een feit, de druk op Anderlecht wordt weer opgevoerd. STVV geeft voor de zoveelste keer dit seizoen punten uit handen in het absolute slot.

Alexander Blessin: "Winnen in het slot is altijd leuk"

• Alexander Blessin (coach Union): "Dit was zeker niet onze beste prestatie, maar het is altijd leuk als je wint in het slot. Ik zag gisteren in de wedstrijd van Leverkusen exact hetzelfde scenario. Zelf lieten we de bal te traag rondgaan en zagen we soms de juiste opties niet, maar ik wil nu niet te kritisch zijn. Uiteindelijk zijn dit wel 3 deugddoende punten. Of eigenlijk maar 1,5, zoals ik reken."

• Thorsten Fink (coach STVV): "We speelden goed, scoorden eerst en konden in de tweede helft ook nog op voorsprong klimmen, dus verdienden we zeker een punt. Ik weet niet waarom we vandaag 100 minuten speelden, er was wel erg veel extra tijd. Maar uiteindelijk zie je dat de tegenstanders veel karakter hebben en alsnog kunnen winnen, ook al speelden ze vandaag niet top."

18:01

Einde!

Zowel in de eerste als in de tweede helft liet STVV zich in de extra tijd ringeloren door Union. Zo boeken de Brusselaars een - al bij al - verdiende zege, ondanks de verdienstelijke partij van de Kanaries uit Sint-Truiden. De voorsprong van Union op Anderlecht bedraagt voorlopig weer 9 punten.

90+12' tweede helft
90+11'

Kaya pakt nog uit met een ferme beuk en krijgt een terechte gele kaart. Bij STVV zullen ze ongetwijfeld vol frustratie rondlopen op dit moment.

90+11'
90+9'
90+8'
90+8'

GOAL: Rodriguez beslist de partij!

De bal blijft bij een flipperkastfase hangen in de 16 van de Kanaries en daar profiteert Kevin Rodriguez optimaal van! Vanuit de draai jast hij de bal voorbij Coppens en de verdedigers op de lijn. Dan toch een zege voor Union!

90+7'

Kabangu snijdt op snelheid de 16 in en veroorzaakt wat paniek in de 16, maar loopt zich uiteindelijk dood op Smets. Krijgen we nog een echte poging?

90+5'

Net als ploegmakker Hashioka krijgt Bocat een gele kaart voor tijdrekken. Bij STVV halen ze alles uit de kast om het gelijkspel vast te houden.

90+2'

Puertas blijft liggen

Cameron Puertas blijft liggen na een duel met Ananou en slaat de handen meteen voor het gezicht. Dit ziet er niet goed uit! Verliest Union zijn draaischijf? Hij lijkt slecht te zijn neergekomen.

90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
90'

8 minuten extra

Union krijgt nog 8 minuten om de 3 punten thuis te houden. Krijgen we nog spektakel in de toegevoegde tijd?

89'

Rodriguez probeert het met een plaatsbal vanop de rand van de 16, maar opnieuw staat Coppens pal.