80'
Daniel Muñoz
0 - 3
80'

Racing Genk heeft voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden na elkaar gewonnen. Na de zege thuis tegen KV Mechelen ging nu KV Kortrijk voor de bijl. De Genkies haalden het relatief makkelijk met drie doelpunten verschil. Door de nederlaag blijft Kortrijk onderin plakken.

Kortrijk - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 10 minuten in de tweede helft kan Tolu eindelijk eens bij een van de vele voorzetten die Genk trapt. De sterke spits kopt strak binnen, Kortrijk komt niet meer in het stuk voor.
  • Man van de Match: Bryan Heynen was vandaag erg sterk. Als een echte kapitein nam hij zijn team bij de hand en met een fenomenale assist zette hij Paintsil op weg naar de 0-2. De middenvelder had pech dat een knap schot op de lat belandde, anders was dat de bekroning geweest van zijn wedstrijd.
  • Opvallend: Genk is na Union de beste uitploeg dit seizoen in de Jupiler Pro League. De Limburgers pakten op verplaatsing al 14 op 18 en verloren het leeuwendeel van hun punten in eigen huis.

Potige eerste helft

KV Kortrijk en KRC Genk tankten beiden vertrouwen met een overwinning op de vorige speeldag en wilden die lijn doortrekken.

Genk, zonder El Khannous, nam de wedstrijd van bij de start in handen. Al na 5 minuten moest Fadera scoren, maar hij raakte de bal niet goed.

De rest van de eerste helft bleef het al Genk wat de klok sloeg, maar doelman Vandenberghe stond telkens pal. Heynen, Tolu en Hrosovsky geraakten niet voorbij het uitstekende sluitstuk van Kortrijk.

Het was overigens een erg potige wedstrijd, vooral Avenatti flirtte met een tweede gele kaart. Hij duwde onnodig, zonder bal in de buurt, een tegenstander op de grond. Scheidsrechter Put liet begaan.

Perfecte tweede helft voor Genk

In de tweede helft bleef Genk dominant, deze keer gekoppeld aan efficiëntie. Tolu kopte een uitstekende voorzet van Hrosovsky knap binnen.

De bezoekers namen geen genoegen met de 0-1 en duwden door. Heynen zette Paintsil erg knap voor doel, die wilde afleggen naar Tolu maar kreeg de bal terug van een verdediger. De Ghanees verdubbelde dan maar zelf de score.

Genk bleef heersen, een erg sterke Heynen mikte een schot op de lat. Het was slechts uitstel van executie voor Kortrijk.

In een chaotische fase trapte Galarza eerst knap op Vandenberghe. De eerste rebound mikte Zeqiri eveneens op de sterk spelende doelman, Munoz trof wel raak. Er werd eerst nog gefloten voor buitenspel, maar de VAR greep in. 0-3, boeken toe.

Kortrijk kon op geen enkel moment reageren in de tweede helft, Zeqiri raakte zelf nog eens de lat in het absolute slot.

Genk pakt zo voor het eerst dit seizoen 6 op 6 en is met 21 punten aanwezig in de kop van het klassement. Kortrijk blijft onderaan hangen en speelt volgende week een belangrijke wedstrijd bij RWDM.