KV KortrijkKAS Eupen
Arthur Denil
Guldensporenstadion
4513

Weer geen punten voor Kortrijk: Eupen heeft slechts 5 minuten nodig om de rode lantaarn uit te doven

6. 59' - Verv. Abdoulaye Sissako door Kristiyan Malinov
    7. 60' - Doelpunt - Amadou Keita (0 - 2)
    8. 63' - Verv. Gary Magnée door Teddy Alloh
    9. 65' - Geel - Kristiyan Malinov
    10. 66' - Doelpunt - Abdelkahar Kadri (1 - 2)
    20. 90+9' - Rood - Felipe Avenatti
    21. 90+12' - Doelpunt - Jerome Deom (1 - 3)
    Jupiler Pro League - speeldag 4 - 20/08/23 - 19:15
    56'
    Gary Magnée
    0 - 1
    Gary Magnée
    56'
    60'
    Amadou Keita
    0 - 2
    60'
    66'
    Abdelkahar Kadri
    66'
    1 - 2
    90+12'
    Jerome Deom
    1 - 3
    Jerome Deom
    90+12'

KV Kortrijk blijft op de dool. Tegen Eupen stond het na vijf dolle minuten plots op een dubbele achterstand. Abdelkahar Kadri zorgde nog voor wat milde spanning met een aansluitingstreffer, maar opnieuw leverde het niets op voor de rode lantaarn. Tot overmaat van ramp pakte Avenatti in het slot ook nog eens rood. Eupen is met 7 op 12 mooi aan zijn seizoen begonnen.

KV Kortrijk - Eupen in een notendop

Sleutelmoment: Kort voor het uur opent Magnee de score, nog geen 5 minuten later staat ook de 0-2 al op het bord. Kortrijk kan daarna nog wel tegenprikken, maar heeft de match dan al uit handen gegeven.

Man van de Match: Isaac Nuhu was met zijn snelheid en flukse dribbels een gesel voor de Kortrijkse verdediging en bekroonde zijn prestatie met 2 assists. Vooral de tweede, met een hakje, mag gezien worden.

Opvallend: Kortrijk kent met 0 op 12 een pijnlijke seizoensstart en blijft de enige ploeg in de Jupiler Pro League die nog geen enkel punt wist te verzamelen. De druk zal ongetwijfeld nu al toenemen in het Guldensporenstadion.

Terug naar de tekentafel

Al op speeldag 4 moest KV Kortrijk vol aan de bak. Na een 0 op 9 - en vooral weinig overtuigende prestaties - wilden de Kerels thuis tegen Eupen toch de eerste punten van het seizoen sprokkelen.

De thuisploeg begon ook het best aan de partij en trof via Avenatti zelfs de paal. Maar op het halfuur sloop de schrik er voor het eerst in toen scheidsrechter De Nil naar het scherm werd geroepen voor een penaltyfase.

De bal belandde uiteindelijk niet op de stip en zo kon Kortrijk toch met een gerust gevoel de rust in. Alles op de 2e helft, dan maar?

Maar daarin zorgde een versnelling van 5 minuten van de bezoekers voor een definitieve plooi in de wedstrijd. Eerst krulde Magnee de bal knap in de bovenhoek, daarna zette Isaac Nuhu met een hakje ploegmakker Keita alleen voor doel: 0-2.

Kortrijk sloeg na een mooie solo en dito schot van Kadri nog wel terug, maar creëerde daarna te weinig om de bordjes weer helemaal gelijk te hangen. In het absolute slot diepte Deom de voorsprong van Eupen zelfs nog wat uit.

En ook Avenatti liet zich nog opmerken. Na een kopstootje werd de Uruguayaan van het veld gestuurd. De kelk moest dus tot op de bodem leeg voor Kortrijk. Bestuur en trainers zetten zich misschien best nog even aan de tekentafel.

Edward Still (KV Kortrijk): "Dit is een grote ontgoocheling, ik blijf gefrustreerd achter. De eerste helft was heel goed en daarin heb ik ook veel positieve dingen gezien, maar we moeten voor de rust gewoon zeker 2 goals maken. Het eerste doelpunt van Eupen is dan wel een topdoelpunt, maar die tweede slikken we weer te makkelijk. Uiteindelijk creëerden we wel nog mogelijkheden met Avenatti en Bruno, maar die grepen we nooit. Het is een volledig nieuwe ploeg en dan zie je dat het vertrouwen nog niet helemaal goed zit, maar de energie en de inzet nemen we mee naar volgende week."

Florian Kohfeldt (Eupen): "Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we verdienden vandaag gewoon de overwinning. We hadden de beste mogelijkheden en controle over de partij en kregen enkel kansen tegen door individuele fouten, zoals bij het tegendoelpunt. Offensief gingen nog wel te vaak simpele dingen fout en konden we meer gescoord hebben, maar we bleven rustig. Dit zijn erg belangrijke punten, want we mikken op de Europe Play-Offs."

90+13'

Einde partij!

Het doelpunt van Déom was meteen ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Kortrijk loopt zo ook op speeldag 4 tegen een nederlaag aan en blijft helemaal onderaan bengelen, Eupen maakt met de driepunter wel een sprongetje in het klassement.

90+13' tweede helft
    90+12'

Match beslist!

Charles-Cook slalomt nog doorheen de hele verdediging tot op de achterlijn. Hij trekt de bal achteruit en vindt Deom, die rustig kan binnentikken: 1-3.

90+12'
    90+10'

Var

De Nil werd naar het scherm geroepen door de VAR en ook hij zag dat de actie van Avenatti niet door de beugel kon. Hij mag dus een minuut voor zijn ploegmakkers de kleedkamer opzoeken.

90+9'
    90+9'
    90+8'

In de slotminuut deelt Avenatti nog een kopstootje uit aan Davidson. Grijpt de VAR in? Dit was niet slim van de Uruguayaan, de frustraties zitten duidelijk hoog.

90+7'

De voorzetten van De Neve kenden heel weinig succes vandaag. De aanvaller vindt ook nu een Eupens been. Vanaf de andere kant wordt de bal wel beter gezwiept. Het leer belandt uiteindelijk voor de voeten van Bruno, maar die trapt naast.

90+5'
    90+5'

Kral begaat in de middencirkel een overtreding en trapt daarna de bal nog eens weg. Een logische gele kaart dus. Vandenberghe trekt mee naar voren op de vrije trap en kopt de bal zelfs door, maar vindt geen rood shirt.

90+4'

Bij Eupen hebben ze geen zin meer in de resterende minuten. De Panda's proberen aan de hoekschopvlag de bal bij te houden en doden zo de tijd.

90+2'
    90+2'

Wasinski krijgt wat ruimte om op snelheid op te schuiven, maar talmt te lang. De bal wordt dan maar van ver richting de 16 gepompt. Zonder succes.

90+1'
    90+1'

Kortrijk krijgt nog 8 minuten extra tijd om een gelijkmaker te zoeken. Krijgen we nog een goal?