58'
Jordan Torunarigha
58'
2 - 2

AA Gent heeft voor het eerst punten laten liggen in de competitie. Na een furieuze start van STVV keek de thuisploeg al snel tegen een dubbele achterstand aan. Dankzij de onvermijdelijke Gift Orban en een knappe goal van Jordan Torunarigha volgde er nog een spannend slot, maar een winnaar viel er niet meer uit de bus.

KAA Gent - STVV in een notendop

Sleutelmoment: Op het uur trapt Torunarigha Gent op gelijke hoogte. Het lijkt het signaal te zijn voor de Buffalo's om helemaal door te duwen en meteen ook over STVV te gaan, maar de bal wil er niet meer in.

Man van de Match: Aboubakary Koita deed het in de eerste helft swingen bij STVV en dolde met de Gentse verdediging. Hij zorgde zo mee voor een vroege voorsprong. In de tweede helft deemsterde de Belg net als zijn ploeg weg, maar toen was de schade wel al aangericht.

Opvallend: Na Union gisterenavond slaagt nu ook Gent er niet in om foutloos te blijven in onze competitie. Na 4 wedstrijden heeft elke ploeg in de Jupiler Pro League dus punten verloren.

Hoekschoppen brengen redding

Gent kreeg vandaag een uitgelezen kans om de achtervolgers in het klassement meteen al op een klein kloofje te zetten. Bij winst zouden de Buffalo's als eenzame leider met 12 op 12 kunnen pronken.

Maar dat leek niet iedereen in Gent goed te beseffen. Al na 5 minuten had de Gentse verdediging 3 waarschuwingen gekregen, even later was het dan toch prijs.

Aboubakary Koita kreeg op de linkerkant veel te veel ruimte en mocht zomaar uithalen. Via het been van Kandouss caprioleerde de bal voorbij Nardi: 0-1.

Daarna moeten ze toch wel wakker geschoten zijn bij Gent, zou u denken. Maar niets was minder waar. De aanvallers van STVV bleven de Buffalo's pijn doen en op het kwartier hadden de Kanaries dankzij Delorge zelfs een dubbele voorsprong beet.

Gent creëerde bitterweinig en moest rekenen op een hoekschop om de aansluitingstreffer te maken. Gift Emmanuel Orban ontsnapte aan de aandacht van de Truiense verdediging en mocht ongedekt binnentikken aan de tweede paal.

Lesje geleerd? Nee hoor. In de tweede helft mocht ook Jordan Torunarigha een hoekschop in doel verwerken. Gent klom zo op gelijke hoogte, maar slaagde er in het laatste halfuur nooit meer in om STVV echt tegen het doel te drukken.

De Buffalo's moeten zo genoegen nemen met een punt na een lastige namiddag, maar staan met 3 overwinningen en een gelijkspel wel gewoon alleen op kop van het klassement.

Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent): "Ik heb vandaag 2 verschillende gezichten gezien bij mijn ploeg. Ik heb dan ook een heel negatief gevoel bij de start, maar ook een positief gevoel bij de reactie. We moeten vooral het positieve onthouden, ook al was dit eigenlijk een herhaling van wat ik donderdag in Polen al zag en totaal niet wat ik vandaag verwacht had. Maar ook de opwarming zegt veel. Ik ga geen namen noemen, maar er waren er toen al 2 die niet brachten wat ze moesten brengen."

Thorsten Fink (STVV): "In het eerste halfuur deden we alles wat we wilden. We wisten dat ze in Polen hadden gespeeld en dan heb je altijd wat tijd nodig om in de match te komen. We begonnen dus met hoge druk en dat werkte. We hebben ook de hele partij niet veel weggegeven, ondanks de offensieve weelde bij Gent. Uiteindelijk was het een open wedstrijd en zijn we tevreden met een punt. Al moeten we wel werken op stilstaande fases."

90+8'

Einde!

Van een echt slotoffensief was er geen sprake meer. Gent verliest zo 2 dure punten en is zijn perfecte rapport kwijt, maar staat wel aan de leiding met 10 op 12.

90+8' tweede helft
90+6'

Barnes sleept er nog een hoekschop uit en viert alsof hij het winnende doelpunt gemaakt heeft, maar Nardi kan de corner uiteindelijk makkelijk vangen. Een gelijkspel komt steeds dichterbij.

90+4'

Een zeldzaam fenomeen in de tweede helft, maar STVV komt zowaar nog eens piepen aan de 16 van Gent. Een voorzet vanaf de rechterkant levert helemaal niets op, maar er is zo toch weer wat tijd verstreken. Gent heeft nog 2 minuten.

90+1'

Na wat geharrewar belandt de bal in de voeten van nieuwkomer Gandelman. Schmidt moet een venijnige poging van de Israëliër over zijn kooi duwen.

90+1'

88'

Brown net niet!

Alweer staan alle Kanaries te slapen op een hoekschop! Aan de tweede paal belandt de bal in de voeten van Brown, maar die wil het leer eerst nog aannemen. De bal stuitert te ver van zijn voet en de kans gaat zo in rook op.

83'

Orban wint een duel van Smets en maakt zo wat ruimte vrij om nog eens van ver te trappen. Zijn poging is te centraal en kan Schmidt niet verontrusten.

81'

Brown gaat neer na een interventie van Hashioka, maar opnieuw is er niet veel aan de hand. Gent krijgt wel een corner, maar die levert voor een keer niets op.

80'

Gandelman werd deze week pas binnengehaald, maar hij mag meteen zijn kunnen tonen. De Israëliër neemt de plek van De Sart op het middenveld in. Ook Hjulsager moet voor dreiging zorgen.

78'

Brown trapt een voorzet tegen de arm van Hashioka. Heel het stadion wil een penalty, maar de arm van de Japanner was tegen het lichaam en de verdediger stond ook net buiten het strafschopgebied.