Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9
Cercle BruggeUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Wesli De Cremer
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
8341

Vandaag hebben we nog géén kampioen: Union verlengt spanning in titelstrijd met felbevochten zege tegen Cercle

 zo 19 mei 2024 16:12
 1. 28' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (0 - 1)
 2. 32' - Doelpunt - Felipe Augusto (1 - 1)
 3. 45+2' - Geel - Hugo Siquet
 1. 50' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (1 - 2)
 2. 64' - Geel - Jesper Daland
 3. 72' - Verv. Thibo Somers door Alan Minda
 4. 72' - Verv. Felipe Augusto door Kazeem Olaigbe
 5. 73' - Geel - Gustaf Nilsson
 6. 78' - Verv. Abu Francis door Flavio Nazinho
 7. 83' - Verv. Mathias Rasmussen door Noah Sadiki
 8. 83' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Senna Miangue
 9. 83' - Verv. Jesper Daland door Boris Popovic
 10. 84' - Geel - Senna Miangue
 11. 90+5' - Geel - Cameron Puertas
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Gustaf Nilsson
0 - 1
Gustaf Nilsson
28'
32'
Felipe Augusto
32'
Felipe Augusto
1 - 1
50'
Alessio Castro-Montes
1 - 2
Alessio Castro-Montes
50'

Sowieso nog geen champagne in Anderlecht, wel een thriller op de slotspeeldag. Union heeft de spanning in de titelstrijd met nog een week verlengd door Cercle Brugge met 1-2 te kloppen. In een intense strijd zorgde Castro-Montes kort na rust voor de beslissende treffer, nadien hielden de Brusselaars stand. En dus staat nu al vast: over 7 dagen zullen minstens twee ploegen strijden om het kampioenschap.

Cercle Brugge - Union in een notendop
 1. Man van de match
  In misschien wel de lelijkste match van dit seizoen was het een beetje zoeken naar een diamant in een beerput. Henok Teklab was bij Union de meest positieve man. Dat zal niet aan zijn goalstatistieken te zien zijn, maar de jonge Duitser was snel, vinnig en scherp, en komt meer en meer in zijn element bij Union.
 2. Sleutelmoment
  Union kwam als scherpste ploeg uit de kleedkamer en dwong meteen opnieuw de voorsprong af. Er waren zeker genoeg kansen om nog te scoren, maar de uitploeg vergat af te maken.
 3. Statistiek
  De twee ploegen speelden het vuil vandaag. Met 34 fouten (en nog een flink aantal die onbestraft bleven), 17 ieder, was het bikkelen op Jan Breydel. Voor context: de afgelopen twee speeldagen kwam alleen Eupen-RWDM in de buurt van dat cijfer, met 24 fouten. De lichamen gaan morgen zwaar gehavend zijn.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Open maar lelijk

Union streed voor de hoop, Cercle voor Europa. Onthou vooral: beide ploegen streden. Met open vizier, dat wel, maar ook met getrokken wapens.


In het openingskwartier was het Union dat via Nilsson en de mopperende Amoura de neus aan het venster stak. Niet voor het laatst schoot de Algerijn wild naast.

 

Omgekeerd werkte de combinatie wel. Op ingooi draaide Amoura mooi weg van zijn man en knalde de bal voor goal. Nilsson, sneller dan Ravych, gooide zich naar het leer en duwde de voorsprong op het bord.

 

Lang kon Union daar niet van genieten. In een holderdeboldermoment viel de bal plots voor de voeten van Felipe Augusto, die mooi voorbij Moris trapte. Hands van Lemaréchal, zoals De Cremer had gezien, werd teruggefloten door de VAR.

 

Nilsson werd ondertussen meerdere keren behandeld, Ravych moest met bloed naar de zijlijn. Te veel strijd om het echt voetbal te noemen.

Union maakt niet af

De gladiatoren (interpreteer dat maar zo letterlijk mogelijk) zetten hun gevecht verder na rust. 


De Unionisten hadden van hun leider wel de juiste aanwijzingen meegekregen, en gingen snel weer aan de leiding. Puertas - verder weinig aanwezig - legde een gechipte voorzet van Amoura klaar voor Castro-Montes, die met een mooie veins zichzelf tijd gaf om te trappen.


Het had daarna 1-3 of 1-4 moeten worden, maar Amoura was gewoon echt niet op de afspraak vandaag. Onder meer de lat en zijn wilde traptechniek hielden de Algerijn van een doelpunt. Ook een onrechtstreekse vrije trap van Union vond het net niet.


Voor Cercle had Somers nog de grootste kans, maar hij was na mistasten van Teklab te verrast om af te werken.  Een hele accurate Sykes hield Ebbenhouten Schoen Denkey nog van de gelijkmaker en Alan Minda kopte voorlangs.


De twee ploegen moeten nu afwachten. Voor Cercle komt de vierde plaats in gedrang als Racing Genk morgen wint, Union kijkt reikhalzend uit of het één of twee titelconcurrenten heeft op de slotspeeldag.

Somers: "Mooi dat we als Cercle teleurgesteld kunnen zijn"

Thibo Somers: "Teleurstelling, zeker omdat we nog kansen kregen om de gelijkmaker te maken. Tegelijk is het ook mooi dat we als club toch teleurgesteld kunnen zijn met zo'n verlies, er zat meer in.  Nu is het bang afwachten, maar we wel vol blijven gaan tot de laatste speeldag."


Miron Muslic: "Union verdient de overwinning op basis van hun tweede helft. Voor de rust leveren wij één van onze beste prestaties van dit seizoen. We komen terug van 0-1, met veel organisatie en intensiteit. Een goed resultaat aan de rust, maar daarna stopten we met al die goede dingen te doen. We verloren onze kalmte, aanvallend en defensief. Als je dat tegen Union doet, weet je dat ze daar gebruik van gaan maken. 

 

"Het was fysiek, maar ik vond het nooit erover. Met Cercle en Union op het veld gaat het altijd intens zijn, en gaat het altijd duelleren over heel het veld zijn. Nu volgt nog één belangrijke wedstrijd, we kijken ernaar uit en geven nooit op."

Gerelateerd:

Persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

90+8'

Einde

De Cremer maakt een einde aan deze veldslag. Meer dan dertig fouten hadden Union en Cercle nodig vandaag, maar uiteindelijk neem Union alle punten mee naar huis. Castr-Montes besliste de open oorlog, het lelijke voetbal zit erop. Union houdt alle kansen open, maar zal straks vooral met argusogen kijken naar Anderlecht en Club Brugge.

90+8' tweede helft
90+6'

Cercle pompt nog alles naar voren. Met hoofdpingpong wordt alles zo snel mogelijk naar voren en dan weer weggekeild. Kansen komen er niet van.

90+5'
90+3'

Union speelt het niet goed uit. Amoura is samen met Eckert Ayensa ontsnapt, maar geeft de bal dan niet goed. Een razendsnelle Nazinho ruimt op.

90+2'

Buitenspel? Penalty?

Amoura ontsnapt aan de Bruggelingen en wordt dan in de zestien van Cercle stevig omvergeduwd door Nazinho. De Cremer wijst naar de penaltystip, maar ziet dan pas dat zijn lijnrechter aan het vlaggen is. Buitenspel van Amoura.

90'

Het is nog een stevige extra tijd, maar het lijkt er voorlopig niet op dat Anderlecht vandaag kampioen gaat spelen. Puertas glijdt op rechts nog voorbij zijn verdediger, en trapt via Warleson en buitenkant paal in corner.

90'

Nilsson staat op het punt gewisseld te worden, maar heeft nog de kans om de voorsprong te verdubbelen. Gestoord door twee Bruggelingen schiet hij de bal voorlangs. Eckert Ayensa komt in zijn plaats.

88'

Popovic is scherp ingevallen als ersatzspits. Zijn voorzet wordt nog weggewerkt door Union, maar de thuisploeg houdt de druk in het slot heel hoog.

86'

Bijna!

Aan de overkant doet Cercle Brugge bijna Union alle gemiste kansen vervloeken! Mooie voorzet die door invaller Minda beheerst achteruit wordt gelegd. Denkey kan er net niet bij, maar zelfs zonder zijn aanraken rolt de bal net voorbij de tweede paal.

85'
85'

Warleson redt

Het is een atypische, maar ideale plek voor Puertas die vanuit een scherpe hoek in één keer op doel trapt. Warleson krijgt er ergens in de mêlée nog een hand tegen.

84'
Cercle Brugge
83'

Snel geel voor Senna Miangue. Met amper twintig seconden op het veld denkt hij sneller te zijn dan Amoura. Dat is moeilijk, en dus schoffelt hij de Algerijn omver. 

83'

Allez Amoura! Geweldig passje van Teklab, Amoura heeft drie, vier kansen om te trappen maar tikt telkens verder. Dit was de kans om de punten veilig te stellen, maar het zit er vandaag echt niet in bij de Algerijn. Olaigbe ruimt mooi op.

83'
wissel