Ga naar de inhoud
Genk klimt op voorsprong net voor de rust.

Pareltje van El Hadj zadelt Antwerp op met vroege Play-offkater na potige topper

 za 6 april 2024 22:43
 1. 32' - Geel - Vincent Janssen
 2. 44' - Doelpunt - Anouar Ait El Hadj (0 - 1)
 1. 50' - Geel - Bilal El Khannous
 2. 50' - Geel - Alhassan Yusuf
 3. 60' - Verv. Jacob Ondrejka door Mahamadou Doumbia
 4. 66' - Verv. Jelle Bataille door Soumaïla Coulibaly
 5. 80' - Verv. George Ilenikhena door Gyrano Kerk
 6. 80' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Eliot Matazo
 7. 84' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Andi Zeqiri
 8. 86' - Verv. Bilal El Khannous door Eduard Sobol
 9. 89' - Geel - Gyrano Kerk
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 06/04/24 - 20:49
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
44'
Anouar Ait El Hadj
0 - 1
Anouar Ait El Hadj
44'

Niet de start waar de landskampioen op gehoopt had. Genk heeft de topper op het veld van Antwerp gewonnen na een heerlijke treffer van El Hadj. In de tweede helft zette The Great Old de bezoekers wel flink onder druk, maar scoren lukte niet aan beide kanten in een bitsig slot. Met 0 op 6 verliest Antwerp de voeling met de top, Genk kan op zijn plaats omhoog kijken.

Antwerp - Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Vlak voor de rust zorgt Anouar Ait El Hadj voor een donderslag bij heldere hemel. Wanneer iedereen zich al verzoent met een doelpuntenloze eerste helft, schildert hij zijn plaatsbal prachtig in de bovenhoek.
 
 • Man van de Match: Tegen de 0-1 viel niks te beginnen, dus heeft Senne Lammens zichzelf niks te verwijten. De doelman, die zijn competitiedebuut voor Antwerp maakte, ranselde in het slot nog twee gemaakte goals uit zijn kooi.
 
 • Opvallend: Slechts één keer eerder in 21 competitiematchen kon Genk met een clean sheet vertrekken uit de Bosuil. Frappant, want wedstrijden tussen de Limburgers en Antwerp staan doorgaans bol van de doelpunten.

Gemuilkorfd Antwerp slikt tweede nederlaag

Genk kwam ongewijzigd en met veel zelfvertrouwen naar Deurne-Noord, terwijl Antwerp toch wat had moeten schuiven. Lammens verving in doel Butez en De Laet stond aan de aftrap voor de geschorste Wijndal.

 

Door de felle rookontwikkeling in de Bosuil begon de topper met een beetje vertraging. De bezoekers gingen daar het best mee om en zorgden voor het eerste gevaar. Cuesta ging dwars door de as van het veld en speelde El Hadj vrij, die vanuit een schuine hoek op Lammens botste.

 

In een hevige wedstrijd met talloze duels, en waar de fans er weer bijzonder kort opzaten, had Antwerp het lastig om doelgevaar te creëren. Voor de rust was er eigenlijk enkel een achterwaartse kopbal van Alderweireld, nota bene geblokkeerd door Janssen.

 

Genk versierde evenmin veel kansen, maar was plots wel trefzeker. El Hadj sneed naar binnen en borstelde de 0-1 prinsheerlijk in de winkelhaak. Een kopietje van de goal die hij hier met Anderlecht maakte, precies drie jaar en één dag geleden.

 

Na de rust gooide Van Bommel het over een andere boeg, met Balikwisha in de plaats van De Laet. De aanpassing bracht weinig zoden aan de dijk, want op een knap afstandsschot van Ondrejka na was het met een vergrootglas speuren naar kansen.

 

Ejuke zaaide wel onrust met zijn ingewikkelde dribbels, maar Genk echt in de problemen brengen was er niet bij. De frustratie laaide bij momenten hoog op en scheidsrechter D'Hondt had zijn handen vol om de overkokende potjes van het fornuis te halen.

 

In het slot flirtte Genk met de 0-2. El Khannouss ging op wandel, maar botste op een knappe redding van Lammens. En de debuterende doelman pakte diep in de toegevoegde tijd uit met een nieuwe redding toen de onvermoeibare El Ouahdi moederziel alleen op hem afkwam.

Vrancken: "Niemand had dit verwacht"

Wouter Vrancken (coach Genk): Vrancken: "Ik ben heel tevreden met de prestatie. Een oververdiende overwinning met veel teamspirit. We maakten het nog spannend door de kansen te missen. Dat is de enige smet vandaag, maar ik ben heel trots op de jongens."

 

"Het is nog vroeg, maar we hebben mooie stappen gezet. Het verschil lag vandaag in de mentaliteit. We slorpten de energie van het stadion op. Iedereen werkte in dienst van het team, dan kun je mooie dingen laten zien. Niemand had het verwacht, gezien de afwezigen. Maar als ik zie hoe de andere jongens hun kansen grijpen, mag ik niet klagen."

 • Antwerp en Vincent Janssen zijn niet goed begonnen aan de play-offs. "Dit is natuurlijk niet wat we wilden. Vorige week gaf al een zuur gevoel en dan deze eroverheen... Dat komt effe aan. Maar goed, dat is voetbal. We moeten ons herpakken in de komende weken. Er is dit seizoen nog genoeg om voor te spelen, maar de eerste twee plaatsen halen wordt heel moeilijk."
 
 • Maarten Vandevoordt glunderde na afloop. "We hebben gestreden tot de laatste seconde en we hebben het binnengehaald. Dat is mooi", zei de Genkse doelman. "We winnen twee keer en houden twee keer de nul met ons nieuwe systeem. Dan mogen we niet klagen. We gaan nu vol voor de volgende match en dan zien we wel. We hebben er zin in."

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

Einde!

Genk begint met 6 op 6 aan de play-offs, Antwerp met 0 op 6. El Hadj zorgde met een heerlijke trap voor de beslissende 0-1, aan de overkant was de thuisploeg veel te weinig gevaarlijk.

90+4'

El Ouahdi mag na balverlies van Coulibaly moederziel alleen af op Lammens, maar kan de trekker niet overhalen.

90+3'

Opgelet!

Een afgeweken voorzet van Ejuke draait bijna in de korte hoek binnen. De bal raakt de buitenkant van de paal, en ook Vandevoordt was ter plekke.

90+1'

Vijf minuten krijgt Antwerp nog, maar het is Genk dat nog een dot van een kans krijgt. Galarza speelt El Ouahdi enig mooi vrij. Die laatste heeft geen oog voor de vrije Zeqiri en kan niet scoren.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

De fans op de Bosuil verwachten stilaan een slotoffensief, maar dat komt maar niet van de grond.

89'
87'

Een gefrustreerde Janssen duwt Kayembe omver en maakt flink wat theater. Hij mag echt blij zijn dat hij daar geen tweede gele kaart voor krijgt.

85'

Lammens staat pal!

El Khannouss speelt voor zakkenroller bij Alderweireld en kan alleen op doel af. Hij doet veel goed, maar telefoneert misschien waar hij gaat schieten. De save van Lammens is in ieder geval geweldig.

85'
84'

El Hadj gewisseld

De man van het voorlopig beslissende doelpunt heeft krampen. Bij zijn wissel voor Zeqiri wordt El Hadj bijna plat geknuffeld.

81'

Matazo en Kerk moeten Antwerp in het slot behoeden voor een tweede nederlaag op rij. Genk zakt in, maar komt nog niet echt in de problemen.

79'

Een omhaal van Ilenikhena zeilt bijna het stadion uit. Gemakkelijk was het zeker niet voor de jonge Fransman.