Ga naar de inhoud
RWDM scoort 3 keer in de eerste 25 minuten.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5
KV KortrijkRWDM
wisselspelers
54
Ojo
coaches
scheidsrechter
Jan Boterberg
stadion
Guldensporenstadion
toeschouwers
6959

De definitieve doodsteek? Ondanks stevig slotoffensief incasseert Kortrijk mokerslag van RWDM in degradatiestrijd

 zo 21 april 2024 18:01
 1. 11' - Doelpunt - Makhtar Gueye (0 - 1)
 2. 14' - Doelpunt - Sousa (0 - 2)
 3. 23' - Geel - João Silva
 4. 24' - Doelpunt strafschop - Carlos Alberto (0 - 3)
 5. 29' - Geel - Sousa
 6. 37' - Doelpunt - Thierry Ambrose (1 - 3)
 7. 45' - Geel - Shuto Abe
 1. 46' - Geel - Abdoulaye Sissako
 2. 59' - Verv. Abdoulaye Sissako door Felipe Avenatti
 3. 62' - Geel - Marsoni Sambu
 4. 65' - Verv. Carlos Alberto door Matías Segovia
 5. 66' - Doelpunt - Isaak Davies (2 - 3)
 6. 68' - Geel - Makhtar Gueye
 7. 69' - Verv. Thierry Ambrose door Kings Kangwa
 8. 69' - Verv. Massimo Bruno door Jonathan Afolabi
 9. 69' - Verv. Dion De Neve door Sheyi Ojo
 10. 72' - Verv. Ilay Camara door Klaus
 11. 85' - Verv. Nayel Mehssatou door Mounaim El Idrissy
 12. 88' - Verv. Shuto Abe door Djovkar Doudaev
 13. 90+8' - Doelpunt - Jeff Reine-Adelaide (2 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 21/04/24 - 16:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
11'
Makhtar Gueye
0 - 1
Makhtar Gueye
11'
14'
Sousa
0 - 2
Sousa
14'
24'
Carlos Alberto
0 - 3
Carlos Alberto
24'
37'
Thierry Ambrose
37'
Thierry Ambrose
1 - 3
66'
Isaak Davies
66'
Isaak Davies
2 - 3
90+8'
Jeff Reine-Adelaide
2 - 4
Jeff Reine-Adelaide
90+8'

Er is een ferme krater geslagen in de Relegation Play-offs. In een onderling duel zette RWDM zijn rechtstreekse tegenstander Kortrijk vandaag op een (onoverbrugbare?) vijfpuntenkloof. Na amper 24 minuten keek KVK al tegen een 0-3-achterstand aan. De West-Vlamingen knokten nog bijna terug, maar uiteindelijk zou alle hoop toch te laat komen. Kortrijk kan zich geen enkel foutje meer veroorloven.

KV Kortrijk - RWDM in een notendop

 • Sleutelmoment: In de 90e minuut maakt Abdelkahar Kadri ei zo na de gelijkmaker. Zijn afstandsschot is goed geplaatst, maar Hubert pareert met een knappe save. Niet veel later beslist Reine-Adélaïde het duel met de 2-4. 

 

 • Man van de Match: Bij een al bij al pover RWDM blonk voetballend niemand echt uit. De sleutel van de match lag achterin. Guillaume Hubert slikte twee doelpunten, maar was ook goed voor verschillende saves. KV Kortrijk had de schoten en kopballen wel wat beter kunnen richten. 

 

 • Opvallend: KV Kortrijk leek erg vaak de bovenhand te hebben, maar dat is niet terug te zien in de statistieken. Beide teams hadden 8 schoten op doel. RWDM was regelmatig scherp op de counter. 

Snelle dubbele tik

De eerste van twee confrontaties tussen KV Kortrijk en RWDM was erg belangrijk in de degradatiestrijd. De West-Vlamingen begonnen eraan met 2 punten achterstand op de Brusselaars. 

 

Het belang was duidelijk bij KVK, dat furieus startte. Doelman Hubert moest vroeg redding brengen op een gedevieerde voorzet van De Neve. Een schot van diezelfde De Neve waaide over. 

 

RWDM kon opgelucht adem halen en scoorde zowaar zelf in minuut 11. Pirard keerde nog een poging van Mercier, maar Gueye trapte wel binnen. 

 

Het onverwachte momentum van RWDM was nog niet voorbij. Drie minuten later stond de 0-2 op het scorebord. 

 

Aan de tweede paal stond centrale verdediger Sousa om een corner binnen te koppen. KV Kortrijk kreeg zo een dubbele opdoffer. 

Inefficiënt Kortrijk

Het RWDM-feest was nog niet voorbij. Halfweg de eerste helft ging Camara makkelijk liggen. Joao Silva trok aan zijn shirt. 

 

Ref Jan Boterberg keek lang naar het VAR-scherm, maar wees toch naar de stip. Carlos Alberto kreeg de bal en werkte beheerst af: 0-3 na 23 minuten. 

 

KV Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten. Het creëerde drie kopkansen op rij. Zowel Ambrose, Joao Silva als Sissako geraakten niet voorbij Hubert. De pogingen waren matig gericht. 

 

Zo'n 10 minuten voor rust was het wél raak voor de thuisploeg. Een voorzet vanop links werd niet binnengetrapt door Kadri, maar wel door Thierry Ambrose. 

 

In de resterende tijd voor rust en de 7 minuten toegevoegde tijd gebeurde niks meer: 1-3 halfweg. 

RWDM houdt vol

Delen van de tweede helft waren iets evenwichtiger. Beide ploegen creëerden kansen. Het enige gevaar van KVK bleef wel lang beperkt tot een schot van Davies in het zijnet. 

 

RWDM liet wat kansen liggen om de wedstrijd dood te maken. Makhtar Gueye trapte eerst tegen Joao Silva en wat later was zijn kopbal te zwak. 

 

Zo kwam de 2-3 wat uit de lucht vallen. Isaak Davies troefde Makosso af in een kopduel. Zijn trage kopbal is buiten bereik van Hubert en dwarrelt via de paal in doel. 

 

Het gaf Kortrijk niet meteen een boost. De kansen bleven langs beide kansen komen. RWDM was regelmatig scherp op de counter. 

 

Keer na keer kwam de bal bij targetspits Gueye, maar zijn vizier stond niet scherp. Pirard was tweemaal de Kortrijkse held. 

 

De laatste kansen op de gelijkmaker waren er in de reguliere speeltijd. 5 minuten voor het einde kreeg Davies een schietkans, maar een glijdende Makosso hielp Hubert. 

 

In minuut 90 kwam de doelman zelf in actie. Het afstandsschot van Kadri ging wel richting de hoek. Hubert had er weinig moeite mee. 

 

In het absolute slot was er te veel Kortrijks balverlies. RWDM kreeg ruimte op de counter en in de slotseconden kon Reine-Adélaïde er nog 2-4 van maken. Gueye was de aangever van dienst. 

 

In het klassement staat RWDM al stevig op de barrageplaats. KV Kortrijk volgt nu op 5 punten, net als Eupen, dat straks nog Charleroi treft. 

Reacties na KV Kortrijk - RWDM:

 • Nayel Mehssatou (KV Kortrijk): "We wisten dat we niet mochten verliezen, maar het was een gekke match. Die 3 doelpunten in een kwartier kan ik niet uitleggen. We hebben wel reactie getoond en zijn goed teruggekomen. De kansen waren er, maar spijtig genoeg is de 3-3 niet gekomen. De laatste pass en de afwerking waren niet goed genoeg. 5 punten verschil is veel, maar als we volgende week winnen zijn het er maar 2. Het is nog niet gedaan."

 

 • Yannick Ferrera (coach RWDM): "Zo'n overwinning betekent meer dan een 3-0-overwinning. Door onze vroege voorsprong begint Kortrijk met velen aan te vallen. Dat maakt het moeilijk voor ons, maar we hebben goed verdedigd met veel intensiteit. Mentaal was het heel moeilijk om die 2-3 te slikken na kansen op de 2-4. Ik ben 10 jaar ouder geworden na zo'n match. We zullen niet altijd 4 goals maken, dus we moeten ook beter verdedigen. Maar ik zal niet klagen. Ik ben zeer tevreden."

Fase per fase

90+9' tweede helft
90+8'

2-4: Boeken dicht, RWDM wint

Groot feest in Kortrijk bij de RWDM-spelers. Reine-Adélaïde scoort nog vlak voor affluiten na een counter. 

90+7'

Nog één minuut. Kan Kortrijk nog één keer een aanval bij elkaar voetballen? RWDM loert telkens op de counter. 

90+5'

Gueye maakt het niet af

Sambu doet een inspanning op de counter en verstuurt Gueye, maar de spits geraakt met zijn schot niet voorbij Pirard. De hoek was scherp. 

90+3'

Het einde is in zicht voor RWDM. Het moet nog een dikke 4 minuten succesvol verdedigen om de drie punten te pakken. 

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Heel belangrijke save

Kadri probeert het met een afstandsschot, maar Hubert pakt uit met een oerdegelijke save. Hij houdt RWDM recht. 

88'

Telkens net niet

De gelijkmaker hangt in de lucht, maar KVK lijkt het niet te willen afmaken. Avenatti is nonchalant op een voorset van Mampasi. Ojo mist daarna volledig zijn controle. 

85'

Bijna 3-3

Isaak Davies laat de gelijkmaker liggen. De bal wordt breed gelegd en Davies kan schieten, maar een tackelende Makosso zit ertussen. 

84'

Save Pirard!

Opnieuw komt RWDM dicht bij een belangrijke treffer. En opnieuw is het Gueye die mist. Op een corner klimt hij het hoogst, maar zijn kopbal is te dicht bij de doelman. 

82'

De tijd dringt stilaan voor KV Kortrijk. Het vindt minder makkelijk de ruimte en heeft nog zo'n 10 minuten om een punt uit de brand te slepen. 

80'

Andermaal blijft een speler van RWDM op de grond liggen. Sousa heeft opnieuw een tik gekregen tegen zijn hoofd. Ref Boterberg moet het spel neerleggen. 

76'

Gueye mist 2-4

De spits van RWDM mag door balverlies alleen naar doel lopen, althans zo lijkt het. Met een knappe inspanning zet Mampasi nog druk. Het schot van Gueye is matig en Pirard brengt redding. 

75'

Heet voor RWDM-doel

KV Kortrijk mag zowaar eens counteren. Davies levert een gevaarlijke lage voorzet af. Afolabi kan er niet bij. 

73'

Dubbele behandeling

Bij een botsing aan de rand van de zestien van RWDM zijn twee spelers geveld. Sambu is er het ergst aan toe, maar staat toch recht.