Ga naar de inhoud
Heymans scoort de enige goal uit de match.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5
CharleroiKAS Eupen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Wim Smet
stadion
Stade du Pays de Charleroi
toeschouwers
7000

Charleroi zet Eupen opzij en vermijdt zo al zeker rechtstreekse degradatie

 zo 21 april 2024 21:11
 1. 14' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 0)
 2. 18' - Geel - Isaac Nuhu
 1. 56' - Verv. Karol Youndje Sihon door Yentl Van Genechten
 2. 70' - Verv. Bartosz Bialek door Renaud Emond
 3. 70' - Verv. Boris Lambert door Kevin Möhwald
 4. 79' - Verv. Oday Dabbagh door Youssuf Sylla
 5. 79' - Verv. Antoine Bernier door Isaac Mbenza
 6. 84' - Verv. Isaac Nuhu door Jerome Deom
 7. 84' - Verv. Rune Paeshuyse door Jan Král
 8. 87' - Verv. Parfait Guiagon door Marco Ilaimaharitra
 9. 90+2' - Geel - Jonas Bager
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 21/04/24 - 19:15
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Daan Heymans
14'
Daan Heymans
1 - 0

Charleroi heeft een nieuwe stap richting behoud in de Jupiler Pro League gezet. Het won dankzij een goal van Daan Heymans van Eupen met het kleinste verschil (1-0) en behoudt zijn voorsprong van 6 punten in de Relegation Play-offs.

Charleroi - Eupen in een notendop:

 • Man van de Match: Ondanks een nederlaag mag Eupen-doelman Gabriel Slonina terugblikken op een uitstekende partij. De jonge Amerikaan vertoefde bij momenten in een schietkraam, maar stond keer op keer pal.  Alleen bij het tegendoelpunt had de Chelsea-huurling geen verhaal.
 
 • Sleutelmoment: Eupen speelt een dramatische wedstrijd op Mambourg, maar blijft in leven dankzij een uitstekende Slonina. Op het uur pakt Charles-Cook dan toch plots uit met een gevaarlijke knal, maar Koffi houdt zijn netten schoon. De thuisploeg komt nadien nooit meer in de problemen.
 
 • Opvallend: Hoewel de Expected Goals niet alles zeggen, is het verschil tussen Charleroi en Eupen na het laatste fluitsignaal toch frappant: 2.80 (Charleroi) versus 0.46 (Eupen). Geen bemoedigende statistiek voor de Oostkantonners.
   

Heymans bezorgt Charleroi droomstart, Slonina blinkt uit

Charleroi kon in eigen huis en reuzestap zetten in het behoud en begon dan ook gretig aan de partij. Een sluwe vrije trap van Zorgane werd door Slonina eerst nog uit doel gehouden, maar Heymans was er als de kippen bij om de 1-0 van dichtbij binnen te prikken.

 

Het gaf de thuisploeg vleugels en Eupen kreeg een stevige aanvalsgolf om de oren. Slonina zweefde een kopbal van Heymans eerst heerlijk uit de bovenhoek, waarna ook Dabbagh niet veel later op de Amerikaan stuitte.

De bezoekers zetten daar maar heel weinig tegenover en kort voor de rust moest Slonina zich nog maar eens onderscheiden op een heerlijke volley van opnieuw Heymans. Dabbagh duwde net voor de rust dan weer onbegrijpelijk naast.

Slonina moest zich meerdere keren onderscheiden bij Eupen.

Rechtstreeks behoud komt dichterbij voor Carolo's

Ook na de pauze bleef Charleroi de betere ploeg. Dabbagh leek de Carolo's al snel een dubbele voorsprong te bezorgen, maar voorafgaand buitenspel van Bernier gooide roet in het eten.

De thuisploeg speelde met vuur en op het uur stond het ei zo na gelijk. De aalvlugge Charles-Cook vuurde een harde schuiver af op het doel van Koffi, maar de Burkinees stond pal.

Het sein voor Charleroi om opnieuw over te nemen, maar de ijzersterke Slonina behoedde Eupen nog maar eens van zwaardere cijfers.

Charleroi springt zo opnieuw 6 punten weg van eerste achtervolger RWDM. Met nog 3 wedstrijden te spelen, lijken de Carolo's hun abonnement in de Jupiler Pro League zo goed als zeker te mogen verlengen.

Rik De Mil: "Belangrijkste is dat we opnieuw stappen vooruit hebben gezet"

 • Rik De Mil (trainer Charleroi): "Dit is een goed gevoel om hier te winnen. Het belangrijkste is dat we opnieuw veel stappen vooruit hebben gezet, want we waren op veel vlakken heel dominant. We hadden deze wedstrijd wel veel sneller op slot moeten doen. Stukje bij stukje is dit toch de manier waarop ik mijn ploeg wil zien voetballen, nu moeten we consistent blijven."
 
 • Daan Heymans (Charleroi): "We hebben heel dominant gespeeld. Ik had twee of drie doelpunten moeten maken, maar vandaag was het belangrijkste om de 3 punten thuis te houden. Mijn nieuwe positie ligt me heel goed, nu is het nog een kwestie om efficiënter te worden."
 
 • Kristoffer Andersen (trainer Eupen): "Dit doet pijn, zeker de manier waarop de we de eerste helft aanvatten. De tweede helft was beter, maar ik kan niet aanvaarden hoe we in de eerste helft gespeeld hebben. Er volgen nog drie matchen en we blijven erin geloven, met degenen die er nog in geloven."

Fase per fase

21:13

Charleroi wint oververdiend!

Daar is het laatste fluitsignaal dan toch. Charleroi wint oververdiend met 1-0 van Eupen en vermijdt al zeker de rechtstreekse degradatie. De Carolo's klommen al snel op voorsprong via Daan Heymans en lieten vervolgens de kansen liggen om de score op te drijven. Aan de overkant knalde Charles-Cook de enige Eupense kans op Koffi.

90+7' tweede helft
90+4'

We zitten nu wel echt in de slotfase van de partij. Kan Eupen nog een keer gevaar stichten?

90+2'
Charleroi
90+1'

Rik De Mil heeft zijn ploeg ook de nodige lepe trucjes meegegeven. Bager stopt een gevaarlijke tegenaanval af met een stevig duwtje. De Deen incasseert gewillig de gele kaart.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'

Mits een overwinning straks begint Charleroi op de volgende speeldag met een bonus van 6 punten op eerste achtervolger RWDM. Met nog 9 punten te verdienen, moet er al heel veel mislopen voor de Carolo's om nog naast het directe behoud te grijpen.

86'

Het blijft aan beide kanten nu toch al even wachten op een nieuwe echte kans. Mbenza sleept nog eens een corner uit de brand voor de thuisploeg, maar verder dan dat geraken de Carolo's ook niet meer voorlopig.

84'
84'
wissel
84'

Money time en dat beseft Eupen-coach Andersen ook. Centrale verdediger Král wordt voorin geposteerd , terwijl Deom het middenveld komt versterken. 

83'
79'
79'
78'

We naderen de slotfase van de wedstrijd en Charleroi blijft Eupen onder druk zetten. Met Mbenza en Sylla gooit De Mil twee verse krachten in de strijd. Dabbagh en Bernier mogen gaan rusten.

73'

Het is bij momenten toch gewoon genieten van de combinaties bij de thuisploeg. Guiagon stuurt Bernier de zestien in met een listig lobballetje, waarna de bal na veel vijven en zessen nog tegen de lat belandt. Uiteindelijk roept Wim Smet de aanval een halt toe wegens buitenspel.

70'

Voor Eupen gaat het na de reuzekans voor Charles-Cook opnieuw veel te snel. Charleroi lijkt enkel zichzelf nog in de voet te kunnen schieten. Al weet je in het voetbal natuurlijk nooit.