Ga naar de inhoud
Niet alleen voor Hein Vanhaezebrouck, maar ook Laurent Depoitre werd het een mooi afscheid.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Westerlo
24
10
2
5
3
17
20
6
Standard
22
10
0
5
5
12
27
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
6
Standard
3
5
0
2
3
2
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Westerlo
6
5
2
3
0
11
9
6
Standard
2
5
0
3
2
10
17
KAA GentSTVV
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Matonga Simonini
stadion
Planet Group Arena
toeschouwers
14683

KAA Gent schenkt Hein Vanhaezebrouck mooi afscheid voor eigen publiek

 za 25 mei 2024 22:21
KAA Gent
einde
2-0
STVV
  1. 48' - Doelpunt - Matisse Samoise (1 - 0)
  2. 66' - Verv. Adriano Bertaccini door Kahveh Zahiroleslam
  3. 66' - Verv. Bruno Godeau door Joel Chima Fujita
  4. 66' - Verv. Fatih Kaya door Joselpho Barnes
  5. 79' - Verv. Pieter Gerkens door Andrew Hjulsager
  6. 80' - Verv. Jordan Torunarigha door Núrio
  7. 80' - Verv. Hong Hyun-seok door Hugo Gambor
  8. 81' - Verv. Laurent Depoitre door Momodou Lamin Sonko
  9. 83' - Verv. Ryotaro Ito door Rihito Yamamoto
  10. 83' - Verv. Mathias Delorge Knieper door Olivier Dumont
  11. 85' - Doelpunt - Matias Fernandez (2 - 0)
  12. 89' - Verv. Davy Roef door Paul Nardi
  Jupiler Pro League - speeldag 10 - 25/05/24 - 20:32
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  48'
  Matisse Samoise
  48'
  Matisse Samoise
  1 - 0
  85'
  Matias Fernandez
  85'
  Matias Fernandez
  2 - 0

  KAA Gent heeft in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor een mooi afscheidscadeautje gezorgd voor coach Hein Vanhaezebrouck. De trainer werd in de Planet Group Arena uitgezwaaid met een 2-0-zege, met dank aan Samoise en Fernandez-Pardo. De laatste match van Vanhaezebrouck was het nog niet, want Gent speelt nog een barragematch voor een Europees ticket.

  KAA Gent - STVV in een notendop:
  1. Sleutelmoment
   Na een wanprestatie in de eerste helft tapt Gent meteen na de rust uit een ander vaatje. Fernandez-Pardo vindt Samoise in de zestien en die opent vroeg in de tweede helft de score. STVV kan die achterstand nadien niet meer goedmaken.
  2. Man van de match
   Matias Fernandez-Pardo speelde zich zonder meer in de kijker. In de eerste helft op bijzonder pijnlijke wijze met een onwaarschijnlijke misser, maar die maakte hij na de rust ruimschoots goed met een assist én een doelpunt.
  3. Opvallend
   Hein Vanhaezebrouck die een traantje wegpinkt, we hebben het nog niet vaak zien gebeuren. De trainer was in zijn laatste thuiswedstrijd bij KAA Gent zichtbaar ontroerd door het eerbetoon van het Gentse publiek. Ook de afscheidnemende Laurent Depoitre werd uitgebreid bedankt en kreeg zelfs een erehaag van de Gent- én STVV-spelers.

  Fernandez-Pardo met de Misser van het Jaar

  Voor KAA Gent gaat het pas volgende week om de knikkers in de barragewedstrijd voor het laatste Europese ticket. Dat was er vanavond aanvankelijk ook aan te zien. Gent begon slap aan zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen en moest de dominantie van een vinnig STVV ondergaan.

  Ito bracht Bertaccini tot twee keer alleen voor Roef, maar even vaak kon de aanvaller het niet afwerken. Op een doorgekopte corner kwam Gent opnieuw goed weg toen Watanabe Godeau maar net het scoren kon beletten.


  Pas net voor het halfuur was Gent een eerste keer gevaarlijk. Met bijzonder knullig balverlies bood Delorge Fernandez-Pardo de 1-0 op een schoteltje aan. De aanvaller had alle tijd en ruimte, maar solliciteerde met een onbesuisd schot naar de Misser van het Jaar.


  Het enige applaus van de thuissupporters kwam er in minuut 29. Laurent Depoitre - met rugnummer 29 - had een basisplaats gekregen voor zijn laatste wedstrijd in de Planet Group Arena en werd door de Gentse fans uitgebreid bedankt voor bewezen diensten

  Tranen bij Vanhaezebrouck, erehaag voor Depoitre

  Fernandez-Pardo had na zijn onwaarschijnlijke misser wat goed te maken in de tweede helft en lang wachtte hij daar niet mee. Na een knappe actie op rechts legde hij de bal goed terug op Samoise. Die zette Godeau in de wind en nam ook Suzuki te grazen met een gekruist schot: 1-0.

  Nog geen tien minuten later leek Fernandez-Pardo zijn miskleun helemaal uit te vegen. Met een fijnzinnige toets werkte hij een voorzet van Brown in één tijd knap in doel, maar er was gevlagd voor buitenspel en de VAR volgde dat oordeel.

  Ook voor Hein Vanhaezebrouck was het de laatste thuiswedstrijd in Gentse loondienst en net als Depoitre kreeg hij op het uur een open doekje van het Gentse publiek. De 60-jarige trainer die Gent in 2015 naar de titel leidde, was zichtbaar ontroerd en zelfs tot tranen toe bewogen.

  In een wedstrijd die sportief niet meer van tel was, kreeg Depoitre ook nog een bijzonder afscheidsmoment. Zowel de spelers van Gent als STVV vormden een erehaag toen de aanvaller onder luid applaus naar de kant gehaald werd.

  In de slotfase haalde Fernandez-Pardo toch zijn gram. Nu ging Suzuki pijnlijk de mist in en de Gentse aanvaller strafte dat genadeloos af. De Gentse buit was binnen en om het feest compleet te maken mocht Nardi zes maanden na zijn horrorblessure nog zijn comeback maken.

  Gent tankt zo in feestmodus vertrouwen voor de barragewedstrijd van volgende week zondag. Morgen weet het wie daarin de opponent wordt: Cercle Brugge of Racing Genk.

  Vanhaezebrouck: "Gent gaat nooit meer uit mijn hart"

  • Hein Vanhaezebrouck (trainer KAA Gent): "Het was emotioneel, ik heb een paar moeilijke momenten gehad. Ik had het niet verwacht. Het doet toch iets met een mens, die 60e minuut was toch even slikken. Na de wedstrijd had ik het wel verwacht, maar zo plots middenin de wedstrijd... Het is mooi geweest, maar het is nog niet gedaan. Het is dus wat dubbel. Je moet afscheid nemen van je thuispubliek, maar er wacht ons nog een heel belangrijke wedstrijd. Het was de mensen gegund om afscheid te nemen, niet alleen van mij. Het was op een fantastisch manier, in een vol stadion. Dat vind ik geweldig. Heel de film is gepasseerd, maar na 30 seconden was ik wel weer bezig met de match. Ik heb hier een warme ontvangst mogen ervaren, het Gentse volk is geweldig. Eén van de mooiste dingen was leraars en schooldirecteurs die mij zeiden dat op hun speelplaatsen het grootste deel weer blauw-witte sjaals waren. Dat is ooit anders geweest. Ik kreeg voor de aftrap nog een brief van een kind dat mij bedankte, omdat ik hem naar het stadion gebracht had en supporter gemaakt had. Dat doet mij het meeste plezier: de Gentenaar opnieuw supporter van zijn club doen worden. Dat is mijn mooiste verwezenlijking denk ik. Gent gaat nooit meer uit mijn hart, dat is voor eeuwig."

  • Matisse Samoise (KAA Gent): "We wilden wel een goede prestatie afleveren, maar het voetbal was vandaag toch een beetje bijzaak. Het is leuk dat we enkele mensen die afscheid nemen van de club met zo'n resultaat kunnen laten gaan. Vanhaezebrouck heeft veel voor mij betekend. Onder hem ben ik in de basisploeg gekomen. Het zal voor mij ook even wennen worden met een andere coach. Ik heb al bij al veel aan hem te danken. We wisten dat deze match wat in het teken stond van het afscheid, ook van Lolo (Depoitre, red.) die hier heel mooie dingen heeft verwezenlijkt. Nu twee dagen rust en dan moeten we voluit voor die testmatch gaan. Waar mijn toekomst ligt? Dat is ook nog niet helemaal zeker, dat zullen we zien na die testmatch."

  • Laurent Depoitre (KAA Gent): "Ik was heel blij dat ik mocht starten in mijn laatste wedstrijd hier. De staande ovatie van de supporters was fantastisch. Er gingen veel emoties door mij heen, veel herinneringen ook die naar boven kwamen. Het heeft mij echt geraakt. Ik wil alle supporters en iedereen van de club bedanken, want ik heb hier echt onvergetelijke momenten beleefd. De landstitel, de beker, de supercup, de matchen in de Champions, Europa en Conference League. Die momenten zullen mij altijd bijblijven. Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen ga doen. Ik heb nog zin om voort te doen, want ik voel me nog goed en ik heb er nog plezier in. We zullen zien wat de mogelijkheden zijn."

  • Matte Smets (STVV): "Als we in de eerste helft onze kansen hadden afgemaakt, dan hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. In de tweede helft werd het wat moeilijker voor ons. Ze maakten snel een doelpunt en bij die tweede treffer was de wedstrijd voorbij. Ik heb ervan genoten om dit seizoen elke match te spelen. Ik heb alles gegeven. Ik weet niet waar mijn toekomst liggen. Ik wil zo ver mogelijk raken, ik wil zoveel mogelijk uit mijn carrière halen."

  Fase per fase

  90+5'

  Einde

  Gent gaat met vertrouwen naar de barragewedstrijd voor het laatste Europese ticket. Na een slappe eerste helft toonde de thuisploeg een ander gelaat na de rust. Samoise bracht Gent al vroeg op voorsprong en in de slotfase stelde Fernandez-Pardo de zege veilig. In een wedstrijd die sportief geen belang meer had, was er uitgebreid ruimte voor eerbetoon aan de afscheidnemende Vanhaezebrouck en Depoitre. Doelman Nardi mocht na maanden blessureleed dan weer zijn comeback maken.

  90+5' tweede helft
  90+1'

  4 - extra time

  Er komen 4 minuten extra tijd bij.
  89'

  Comeback voor Nardi

  Nog een mooi moment in de Planet Group Arena. Paul Nardi mag zes maanden na de horrorblessure die hij opliep in de Europese wedstrijd tegen Zorja Loehansk zijn wederoptreden maken in de eerste ploeg. De Fransman neemt onder luid applaus de plaats in van Roef.

  89'
  wissel
  87'

  Sonko botst op Suzuki

  Gent blijft nu komen. Sonko kan prima gelanceerd door Hjulsager op doel besluiten na een snelle omschakeling, maar Suzuki voorkomt erger voor STVV.

  86'
  85'

  Fernandez-Pardo maakt misser helemaal goed

  Fernandez-Pardo werkt zijn ongelofelijke misser uit de eerste helft definitief naar de vergetelheid. Nu is het Suzuki die de mist ingaat en de bal zomaar inlevert bij Sonko. Op diens aangeven kan Fernandez-Pardo makkelijk scoren.

  82'
  81'

  Erehaag voor Depoitre

  Scoren in zijn laatste thuiswedstrijd voor Gent, het was Depoitre niet gegund. Hij krijgt wel een applauswissel en wat voor één. De spelers van Gent én STVV vormen een erehaag voor de aanvaller. Depoitre krijgt ook een stevige knuffel van Vanhaezebrouck.

  81'
  80'
  80'