Ryotaro Ito
2 - 3
Ryotaro Ito
89'

STVV blijft de angstgegner van KV Mechelen. Voor de derde keer dit seizoen verloor het van het team uit Sint-Truiden. Na een uur stond KVM nochtans 2 doelpunten voor.

KV Mechelen - STVV in een notendop

Man van de match: Ryotaro Ito speelde maar een half uur, maar mocht desondanks twee doelpunten (en eigenlijk de hele wedstrijd) op zijn naam schrijven. Heerlijke voetjes en heerlijke trap heeft die Japanner.

Sleutelmoment: De Truiense coach Thorsten Fink had het bij de camera's vooraf aangekondigd: "Na een uur zou hij Steuckers brengen, om zo in de tweede helft te scoren en te winnen. Hij hield woord en bepaalde met een drievoudige wissel de wedstrijd. Nadien had KV Mechelen alleen nog het nakijken.

Opvallend: Drie wedstrijden op rij kent KV Mechelen al bizarre slotfases, met veel doelpunten vlak voor affluiten. Zit KV nu met een "eindfasetrauma", of had Fink gewoon iets gezien bij de Kakkers om op in te zetten?

Mechelen met moeite

STVV en KV Mechelen kunnen nog iets rapen deze play-offs, maar zeker STVV moest dan wel echt winnen vanavond. De eerste helft gaf geen van beide ploegen hoop op de drie punten.

Met moeizaam voetbal was het meest gevaarlijke moment voor het lichaam van Rein Van Helden.  De jonge verdediger voorkwam een doelpunt, na matig ingrijpen van Suzuki, maar knalde zelf daarna vol tegen de paal. De draagbaar werd aangebracht, maar de duidelijk groggy Van Helden wandelde gelukkig wel van het veld.

Op het veld gebeurde nadien dan toch wat meer, KV Mechelen kwam bij de allerlaatste actie voor rust op voorsprong. Mrabti trapte  een mooie vrije trap via de tweede paal tot bij Bates, die maar binnen te tikken had. Een doelpunt om de tweede helft open te breken.

In die tweede helft kwam STVV van het begin meer aan bod, maar kreeg alsnog de dubbele voorsprong te verwerken. Hairemans, die net ervoor nog de lat raakte, ging goed diep op een trap van Coucke en bediende Bassette.

De klok tikte voorbij het uur en bracht zo Steuckers, Ito en Zahiroleslam met zich van de bank. Dankzij puike reddingen van Suzuki was er nog iets om voor te spelen.

STVV viert de 2-2: een raket van Koita.

Remontada in het Japans

Ito bedankte zijn doelman, en zette na een lange één-twee zelf de aanknoping op. Steuckers nam aan en gaf terug, de Japanner met zijn eerste van de avond. Plots glibberden de Mechelse zolen, en kregen de bezoekers hoop.

Abou Koita recupereerde de afgelopen weken van een hamstringblessure, maar had zo wel zijn raketten kunnen opsparen. We kregen een parel te zien, met rechts getrapt, maar wel een beetje naar buiten draaiend. Coach Fink kreeg een kusje van Koita, voor de basisplek.

Bij KVM nam de angst over en met stress tot in hun tenen zagen de Mechelaars zich in het slot voor de tweede keer over de knie gelegd door Ito. Die pikte de bal op na een corner en krulde een botsende bal voorbij een opnieuw grabbelende Coucke. Weer de boot in in het slot.

KV Mechelen moet hopen dat Gent zondag niet wint, want anders lijkt de kloof nu al te groot. STVV moet dat eigenlijk ook hopen, wil het nog meedoen in play-off 2, maar heeft sowieso al voor een flinke knauw in het Mechelse zelfvertrouwen gezorgd.

Elias Cobbaut (KV Mechelen): "Een match duurt 90 minuten, maar we laten kansen op 3-0 liggen. Als ze 2-1 maken, krijgen ze vertrouwen en verliezen we die wedstrijd nog. Dit is wel een grote teleurstelling, maar er komen nog genoeg wedstrijden om dit recht te zetten.

Abou Koita (STVV)
: "Als ik de kans krijg om te trappen, doe ik dat. Dat loont nu. Ik heb een goede band met Fink, daarom de kus, maar ook voor de kine's. Ze hebben overuren gedraaid met mij. Pijnlijk om te zien hoe Rein (Van Helden, red.) neergaat, hopelijk gaat het goed met hem."

Hasi: "Zestig minuten lang waren we baas"

Thorsten Fink (STVV): "Ik wou natuurlijk niet 2-0 achterkomen, maar het plan was wel om pas laat in de wedstrijd in het offensief te gaan met nieuwe energie. Dit soort wedstrijden is waarvoor je voetbalt, waarvoor je leeft. Dit soort momenten komen niet vaak in een carrière. Nu nog hopen dat alles goed gaat met Rein, dan ben ik blij.

Eerste helft waren onze passen gewoon niet goed genoeg. Pas in de tweede helft, en eigenlijk na het tweede doelpunt, werd dat beter. De jongens die erin kwamen, Ito, Steuckers, ..., brengen heel veel kwaliteit, maar leren nu ook dat je ook van op de bank de wedstrijd kan bepalen."

Besnik Hasi (KV Mechelen): "We waren zestig minuten de baas, zij dertig. Ze hebben tien kansen, wij vijf. Ze scoren er drie, wij maar twee. We hebben heel veel over hun afstandsschoten gesproken, ze zijn de beste in de competitie daarin, maar we laten ze toch twee keer doen. Na zestig minuten stoppen we met voetballen, gaan we achteruit, dan vraag je om problemen. Ineens waren de ruimtes overal groter, dat mogen we niet doen.

Zestig minuten lang kon ik mijn spelers niet verwijten, we moeten zoeken naar de oorzaken voor wat er nadien misloopt. Er is niks verloren, maar ik wou liefst eens winnen tegen STVV. Vorige wedstrijd waren we slecht, maar dit is echt zuur want we hebben het lang fantastisch gedaan."

90+6'

Einde van een bizarre partij!

Niets baat nog voor KV Mechelen, en dan laat Simon Bordeaud'Hui de debatten sluiten. Na een uurtje leek de thuisploeg op rozen, dankzij doelpunten van Bates en Bassette, maar had daarna geen antwoord op invallers Ito en Steuckers. De Japanner zorgde voor aansluiting en winner, Abou Koita ramde de gelijkmaker enig mooi tegen de netten.

90+1'

Kan KV Mechelen hier nog iets rapen? Het geraakt alleen nog tot verre ballen, waarmee Suzuki zich met heel veel goesting naar de grond gooit.

90+1'

90'

Heerlijk van Ito!

De ommekeer is compleet! Na een corner pikt Ito zelf de bal weer op en krult een duikende bal naar de tweede paal. Moeilijk voor Coucke, want botsend, en de bal gaat tegen de netten. Van 2-0 tot 2-3 op dik twintig minuten.

90'
87'

Zahiroleslam krijgt ruimte, maar maakt de foute keuze om te trappen. Afleggen had gekund, in plaats daarvan kan Coucke een mak schotje pakken.

85'

Puffen

In Mechelen zitten alle toeschouwers ondertussen met dichtgeknepen billen te kijken. Keer op keer komt STVV erdoor. Eerst kan Zahiroleslam zijn aflegger niet gepast spelen, een half minuutje later kan Bertaccini niet gebruik maken van een flauw momentje van Garananga. Het is eerder verzuipen dan pompen voor de Kakkers op dit moment.

82'

Portie wissels nu. Koita komt maar net terug van een hamstringblessure, dus een volle match is te veel. Met pijnlijk grimas loopt hij naar de kant, invaller Bertaccini tegemoet.

82'
79'

Coucke plat

Nu weer aan de overkant, Ito krijgt weer wat ruimte en wil zijn tweede van de avond. De bal ligt goed in het hoekje, maar Coucke ook. Het kan hier nog alle kanten uit.

78'

Pflucke probeert van heel ver Suzuki te verrassen op vrije trap, maar de doelman staat op te letten.