Ga naar de inhoud

Slap Genk ziet Union naast zich komen na gelijkspel tegen Charleroi, dat de play-offs mist

 1. 45' - Geel - Stefan Knezevic
 2. 39' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
 3. 31' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 2)
 4. 3' - Doelpunt - Isaac Mbenza (1 - 1)
 5. 2' - Doelpunt - Mark McKenzie (0 - 1)
 1. 90+3' - Verv. Damien Marcq door Daan Heymans
 2. 85' - Verv. Youssouph Badji door Nikola Štulic
 3. 85' - Verv. Mike Trésor door Luca Oyen
 4. 77' - Verv. Joris Kayembe door Stelios Andreou
 5. 75' - Verv. Mbwana Samatta door Toluwalase Emmanuel Arokodare
 6. 68' - Verv. Bilal El Khannous door Aziz Ouattara Mohammed
 7. 67' - Geel - Damien Marcq
 8. 51' - Doelpunt - Ken Nkuba Tshiend (2 - 2)
 9. 46' - Geel - Mujaid Sadick
2'goalMark McKenzie0 - 1
3'goalIsaac Mbenza1 - 1
31'goalMbwana Samatta1 - 2
51'goalKen Nkuba Tshiend2 - 2

Geen winnaars op Mambourg. Een tegenvallend Racing Genk is op het veld van Charleroi niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel. Genk ziet door de zege van Union de Brusselaars naast zich wippen in de stand. Ook Charleroi baalt, want door de zege van Cercle Brugge valt het nog uit de play-offboot.

Charleroi-Racing Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Charleroi komt in de tweede helft geïnspireerd uit de kleedkamers en drukt Genk helemaal weg. Bij de derde grote kans na de pauze is het raak: Nkuba brengt de thuisploeg verdiend langszij.
 
 • Man van de match: Als je doelman de man van de match is, is dat nooit een goed teken. Maarten Vandevoordt pakte vandaag opnieuw uit met enkele knappe saves en behoedde Genk voor meer tegengoals.
 
 • Klassement: Racing Genk begint straks de play-offs als gedeelde leider. Union, dat 2-4 won in Kortrijk, pronkt nu naast de Limburgers in het klassement. Door ook nog de zege van Antwerp staat alles bovenaan op een zakdoek. Dat belooft. En Charleroi? Zijn seizoen zit erop door de zege van Cercle.

Weinig blije gezichten op Mambourg

Met een 5-2-demonstratie tegen Anderlecht had Genk vorige week de twijfels van zich afgeschud. Tegen Charleroi, dat nog volop in strijd was om de play-offs, hoopte de leider die lijn door te trekken en met een nieuwe zege ook als nummer 1 de play-offs te beginnen.

 

Het wedstrijdbegin was knotsgek, met twee goals op amper drie minuten tijd. McKenzie tikte de vroege 0-1 binnen op assist van Trésor - zijn 21e van het seizoen - en meteen daarna hing Mbenza de bordjes alweer in evenwicht.

 

Het inspireerde Charleroi om de leider even weg te drukken. Op het halfuur viel de 1-2 van Samatta dan ook behoorlijk uit de lucht. Bevrijdend werkte die nieuwe voorsprong niet voor Genk. Aan de bal zat er te veel afval in het Limburgse spel, steunpilaren als Heynen, Painstil en Trésor gaven niet thuis.

 

Ook na de rust bleef Genk worstelen met zichzelf. Charleroi vuurde een salvo af op een sterk keepende Vandevoordt, maar bij de derde grote kans voor de Carolo's was het wel raak via Nkuba. Charleroi bleef ook na dat doelpunt gretig, maar uitgespeelde kansen zou het publiek op Mambourg niet meer zien.

 

Slotoffensieven bleven uit, de 2-2 veranderde niet meer. Het is een uitslag waar geen van beide teams blij van wordt, want Genk ziet in de stand Union naast zich komen en Charleroi verspeelt zijn play-offticket nog aan Cercle Brugge.

Reacties na Charleroi-Genk:

 • Bryan Heynen (Genk): "We komen twee keer op voorsprong, maar geven het telkens te snel uit handen. Die eerste meteen, die tweede ook te snel na de rust. We mogen trots zijn op de titel van reguliere competitie, al hadden we gehoopt dat de voorsprong zo groot mogelijk was. We moeten vandaag vooral naar onszelf kijken. We leden te gemakkelijk balverlies. We hebben nog veel vertrouwen, het zal in de play-offs gewoon om de resultaten gaan. Uiteraard gaan we niet altijd winnen met mooi voetbal."
 
 • Felice Mazzu (coach Charleroi): "We zijn heel teleurgesteld. Als je kijkt naar ons parcours de voorbije vijf maanden, moet je heel trots zijn. We maken vandaag twee fouten, die we cash betalen. We hebben Trésor, Paintsil en Heynen kunnen neutraliseren. Na zo'n prestatie is het heel jammer dat we naast de play-offs grijpen. Maar we moeten trots zijn op deze groep. Hierop kunnen we verder bouwen volgend seizoen."

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 22. Genk ziet Union naast zich komen, Charleroi mist play-offs. Aan de 2-2 is niets meer veranderd. Een uitslag waar geen van beide teams blij van wordt. Genk ziet bovenin de stand Union naast zich komen, terwijl Charleroi zijn play-offticket nog moet afstaan aan Cercle Brugge, dat won in Waregem. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Damien Marcq eruit
 4. tweede helft, minuut 91. Tchatchoua met meer geluk dan kunde. Arteaga zet de bal scherp voor doel, waar Tchatchoua met meer geluk dan kunde het gevaar onschadelijk. Het leer caprioleert over zijn eigen doel. .
 5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90. Slecht nieuws voor Charleroi, want Cercle Brugge is op voorsprong gekomen in Waregem. Dat betekent niet alleen dat Essevee op weg is naar degradatie, maar ook dat Cercle over Charleroi wipt richting de play-offs. .
 7. tweede helft, minuut 87. Zit er nog een goaltje in? Bij geen van beide teams lijkt er nog een slotoffensief in te zitten. .
 8. tweede helft, minuut 86. Nog een wissel bij Genk. Trésor mag gaan rusten, Oyen komt erin. De jonge aanvaller keerde vorige week met een mini-invalbeurt tegen Anderlecht terug na een lange blessure, vandaag mag hij wat meer minuten maken. .
 9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, Nikola Štulic erin, Youssouph Badji eruit
 10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Mike Trésor eruit
 11. tweede helft, minuut 82. Daar is Charleroi nog eens. Nkuba gaat op wandel in de zestien, maar zijn schot is veel te slap om Vandevoordt te verontrusten. Hier zat veel meer in. .
 12. tweede helft, minuut 79. Ondertussen leidt Union in Kortrijk. Dat betekent dat bij deze stand Union naast Genk komt aan kop van het klassement. Charleroi is voorlopig nog steeds geplaatst voor de play-offs. Cercle Brugge staat gelijk tegen Zulte Waregem en Anderlecht moet achtervolgen tegen Mechelen. .
 13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Charleroi, Stelios Andreou erin, Joris Kayembe eruit
 14. tweede helft, minuut 75. Joker Arokodare. Samatta mag gaan rusten. De Tanzaniaan scoorde dan wel, een echt goede beurt maakte hij vandaag niet. Tolu Arokodare is zijn vervanger. Kan de boomlange spits het verschil nog maken? .
 15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Toluwalase Emmanuel Arokodare erin, Mbwana Samatta eruit
 16. tweede helft, minuut 74.
 17. tweede helft, minuut 71. Wanneer bokst Genk nog eens een goede aanval in mekaar? De prestatie van de leider in deze tweede helft is ondermaats, de laatste Limburgse doelkans kunnen we ons bijna niet meer herinneren. .
 18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Bilal El Khannous eruit
 19. tweede helft, minuut 67. Ilaimaharitra probeert het met een opportunistische knal. Vandevoordt moet zich niet moe maken.  .
 20. Gele kaart voor Damien Marcq van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 67