"Goalgetter" Alderweireld bevrijdt Antwerp pas in slot, Zulte Waregem weer wat dichter bij degradatie

 1. 90+2' - Geel - Timothy Derijck
 2. 90' - Verv. Calvin Stengs door Alhassan Yusuf
 3. 89' - Doelpunt strafschop - Toby Alderweireld (0 - 2)
 4. 88' - Geel - Alioune Ndour
 5. 86' - Verv. Christian Brüls door Stan Braem
 6. 85' - Doelpunt - Toby Alderweireld (0 - 1)
 7. 84' - Geel - Novatus Miroshi
 8. 78' - Geel - Ritchie De Laet
 9. 70' - Verv. Gyrano Kerk door Christopher Scott
 10. 57' - Geel - Karol Fila
85'goalToby Alderweireld0 - 1
89'penalty goalToby Alderweireld0 - 2

Antwerp heeft met Zulte Waregem een lastige klip kunnen omzeilen in de titelstrijd. Een strijdbaar Essevee leek lange tijd op een punt af te stevenen, maar in de laatste 5 minuten ontbond Toby Alderweireld zijn duivels. Dubbel feest voor Antwerp: het is dankzij deze overwinning zeker van deelname aan de Champions' Play-offs.

Zulte Waregem - Antwerp in een notendop:

Moment van de wedstrijd: Antwerp lijkt, ondanks een sterke prestatie, opnieuw punten te gaan verliezen. Maar in de 85e minuut beloont het zichzelf alsnog. Stengs schildert een vrije trap op het hoofd van Alderweireld, Bostyn is dan toch verslagen. 

 

Man van de match: Toby Alderweireld scoorde dan wel 2 keer, toch stak Calvin Stengs er nog net iets meer bovenuit. De Nederlander toonde zijn klasse met enkele prachtige controles en dribbels. Hij was de gevaarlijkste man op het veld en gaf de assist op de 1-0. 

 

Klassement: Dankzij deze zege is Antwerp zeker van de Champions' Play-offs. Zulte Waregem strandde op 5 minuten van een stunt, maar het blijft onderin hangen en de degradatie lijkt steeds waarschijnlijker.

Antwerp had iets recht te zetten na de thuisnederlaag tegen Charleroi voor de interlandbreak. Het kreeg alvast een boost voor de wedstrijd, kapitein Toby Alderweireld maakte zijn rentree. Bij Zulte Waregem stond Ruud Vormer dan weer in de basis na een sleutelbeenbreuk. 

 

Het was de uitploeg die volledig baas was in de eerste 45 minuten.

 

In het openingskwartier kwam het al tot 2 grote kansen: Balikwisha schoot eerst voorlangs, nadien kon doelman Bostyn de poging van Muja in corner duwen. 

Deze goal van Toby Alderweireld werd nog afgekeurd.

VAR houdt Alderweireld van openingsdoelpunt

Op die corner trof Antwerp dan toch raak: Alderweireld mocht helemaal vrij inkoppen, Bostyn was nu wel kansloos. 

 

Maar het feestje ging niet door, de VAR constateerde dat Balikwisha vanuit een buitenspelpositie het zicht van Bostyn belemmerde. 

Ook na die tegenslag bleef Antwerp baas, al kon Zulte Waregem ook af en toe dreigen. 

 

Bijna kwam het zelfs op voorsprong, Butez had een knappe reflex nodig om een afgeweken voorzet uit zijn doel te houden. 

 

Met de rust in zicht kreeg Antwerp nog een laatste kans om alsnog op voorsprong te komen. De bal viel voor de voeten van Stengs, maar hij schoot van dichtbij naast.

 

Ondanks dominantie van Antwerp stond er na 45 minuten een brilscore op het bord.

Calvin Stengs, strooiend met passes.

Stug Zulte Waregem breekt pas in slot

Van die dominantie was nog weinig te merken in de tweede helft. Zulte Waregem wist gelijke tred te houden met Antwerp, het kon een aantal keren dreigen via Jelle Vossen

 

Antwerp had opnieuw het grootste deel van het balbezit, maar het creëerde niet meer aan de lopende band. 

 

Enkel Calvin Stengs kon zich tonen, hij zorgde voor gevaar met enkele knappe dribbels en controles. Na zo een individuele actie werd zijn schot alsnog geblokt. 

Zo leek de wedstrijd op een doelpuntenloos gelijkspel te eindigen, tot in de 85e minuut de ban werd gebroken. Stengs vond het hoofd van Alderweireld met een goed aangesneden vrije trap, de kapitein mocht nu wel vieren. 

 

4 minuten later scoorde hij zelfs opnieuw. Na handspel van Ndour ging de bal op de stip, Alderweireld trapte hard binnen. 

 

Zo kreeg Antwerp alsnog wat het verdiende, na deze zege is het zeker van de Champions' Play-offs, het blijft ook in het spoor van Genk en Union. 

 

Voor Zulte Waregem werd het een pijnlijke avond, het kwam op 5 minuten van een punt, maar blijft alsnog met lege handen achter. Op die manier staat het voor een loodzware klus om in eerste klasse te blijven.

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 39. EINDE: Antwerp pakt in het slot alsnog de 3 punten. Al bij al is het een logische zege voor Antwerp.  Het was in de tweede helft een pak minder gevaarlijk en Zulte Waregem wist met momenten zelfs zijn voet naast die van Antwerp te plaatsen.  Maar 2 stilstaande fases beslisten alsnog de wedstrijd in het voordeel van de uitploeg.  Alderweireld kopte in de 85e minuut een vrije trap binnen, enkele minuten later verdubbelde hij de voorsprong vanaf de stip.  .
 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Muja denkt nog een wereldgoal te kunnen scoren, maar zijn schot gaat wel heel ver over. .
 4. tweede helft, minuut 92. Donkergeel voor Derijck. Derijck gaat nog zwaar door op de enkel van Arthur Vermeeren. Hij krijgt logischerwijs geel en mist daardoor de volgende wedstrijd. .
 5. Gele kaart voor Timothy Derijck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 92
 6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, Alhassan Yusuf erin, Calvin Stengs eruit
 8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Toby Alderweireld van Antwerp. 0, 2.
 9. tweede helft, minuut 88. 2-0: Alderweireld faalt niet. De kapitein neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de penalty hard binnen.  Bostyn duikt dan wel naar de juiste hoek, de penalty van Alderweireld kan hij niet stoppen.  De wedstrijd lijkt nu toch gespeeld. .
 10. Gele kaart voor Alioune Ndour van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 88
 11. tweede helft, minuut 86. Penalty Antwerp! Zulte Waregem is aangeslagen, Antwerp zet door.  Vermeeren wil uithalen, maar zijn schot raakt onderweg een arm van een Zulte-speler.  Put legt de bal op de stip, Alderweireld zet zich achter de bal. .
 12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Christian Brüls eruit
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Toby Alderweireld van Antwerp. 0, 1.
 14. tweede helft, minuut 84. GOAL: Nu toch Toby Alderweireld! 5 minuten voor tijd gebeurt het dan toch!  De vrije trap van Stengs bereikt Toby Alderweireld. Die hoeft er maar zijn hoofd tegen te zetten om Antwerp op voorsprong te zetten. Deze keer komt de VAR niet tussen, de voorsprong voor Antwerp is nu toch een feit. .
 15. Gele kaart voor Novatus Miroshi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 84
 16. tweede helft, minuut 84. Weer bijna Antwerp! De uitploeg zet Zulte Waregem nu echt wel onder druk.  Tot 2 keer toe is er een late tackle nodig om een achterstand te voorkomen! .
 17. tweede helft, minuut 83. Balikwisha laat 0-1 liggen! Een prachtig pasje van Vermeeren zet Balikwisha oog in oog met Bostyn.  Het is de doelman die aan het langste eind trekt, Balikwisha werkt iets te slap af.  De eerste echt grote kans in de tweede helft. .
 18. tweede helft, minuut 81.
 19. tweede helft, minuut 81. Nog 10 minuten: wat kan Antwerp nog? De uitploeg domineerde in de eerste helft, maar het kwam na rust niet meer tot grote kansen.  Verliest het, net als vorige speeldag, kostbare punten in de titelstrijd? .
 20. tweede helft, minuut 78. Professionele fout levert De Laet geel op. Brüls maakt zich los van De Laet en heeft een zee van ruimte voor zich.  De Laet ziet het gevaar in en gaat aan de noodrem hangen.  Geel is zijn deel. .