Union voorkomt duur puntenverlies in minuut 89: Puertas doet Dudenpark ontploffen met late winner

 1. 36' - Geel - Daichi Hayashi
 1. 90+3' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
 2. 90+2' - Geel 2 - Mory Konaté
 3. 89' - Doelpunt - Cameron Puertas (2 - 1)
 4. 87' - Verv. Eric Junior Bocat door Aboubakary Koita
 5. 81' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
 6. 81' - Geel - Loic Lapoussin
 7. 77' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
 8. 73' - Doelpunt vrije trap - Teddy Teuma (1 - 1)
 9. 66' - Verv. Lazare Amani door Yorbe Vertessen
 10. 66' - Verv. Ross Sykes door Cameron Puertas
 11. 63' - Geel - Mory Konaté
 12. 57' - Doelpunt - Gianni Bruno (0 - 1)
 13. 50' - Geel - Lazare Amani
57'goalGianni Bruno0 - 1
73'free kick goalTeddy Teuma1 - 1
89'goalCameron Puertas2 - 1

Foutloos weekend voor de titelkandidaten - al scheelde het bij Union niet veel. De nummer twee leek tegen STVV lange tijd op weg naar puntenverlies na een openingstreffer van Bruno. Teuma maakte met een gelukje gelijk en in minuut 89 deed Puertas het Dudenpark ontploffen met de winnende treffer. Union blijft zo op 3 punten van Genk volgen.

Union - Sint-Truiden in een notendop

 • Sleutelmoment: Union heeft een tikkeltje geluk nodig om het verzet van Sint-Truiden te breken. Hayashi begaat een domme overtreding en de vrije trap van Teuma die daaruit voortvloeit wijkt af op het muurtje en verrast zo doelman Schmidt.
 • Man van de Match: Hij koopt er uiteindelijk niks mee, maar Matte Smets speelde een dijk van een wedstrijd achterin bij STVV. Als jonge snaak won hij van alle spelers op het veld de meeste duels. De exponent van de Truiense organisatie.
 • Opvallend: Union wint voor de vierde keer op rij met 2-1 en het houdt bovendien een geweldig straffe reeks in stand. Dit seizoen wisten de Brusselaars in elke thuiswedstrijd in de competitie minstens één keer te scoren.
 • Nog opvallend: Gianni Bruno blijft maar scoren voor Sint-Truiden. Met zijn vijftiende goal van het seizoen is hij de eenzame topschutter van zijn club. De rest van de ploeg maakte er alles samengeteld slechts veertien.

Union ziet voorsprong door de neus geboord

Beide coaches deden alsof er geen interlandbreak was geweest en stelden precies dezelfde elf op als op de vorige speeldag. Geen verrassingen dus, ook niet in het spelbeeld. Union moest de ingewikkelde code van Sint-Truiden zien te kraken.

 

Na nog geen tien minuten leek dat gelukt. Nieuwkoop rende juichend weg, maar de lijnrechter zag zijn half mislukte schot niet over de lijn rollen. Schmidt griste de bal snel weg en ook de herhalingen brachten geen uitsluitsel. Even daarna kwam Van der Heyden nog dicht bij een doelpunt, maar daarna viel het stil voor de thuisploeg.

 

STVV liep alle ruimtes dicht en probeerde af en toe zelf te prikken. Okazaki  bereikte de lopende Bruno, die vanuit een lastige hoek nipt over knalde. Daarmee hadden we het boeiendste van de eerste helft gehad.

Maakt Nieuwkoop hier een goal of niet?

Stug Sint-Truiden kraakt pas in het slot

De tweede helft begon veelbelovend voor Union met een schotje van Teuma en een leuke kans voor Kandouss, maar het was STVV dat als eerste juichte. Bruno kapte Van der Heyden duizelig en schoof zijn schot mooi in het hoekje. De Limburgers zaten in een zetel, want verdedigend stond het als een huis.

 

Een klein halfuur klopte Union radeloos op de deur. Toen gaf Hayashi de sleutel uit handen. Hij beging een onnodige overtreding en Teuma trapte de vrije trap via de muur voorbij een kansloze Schmidt. De 1-1 ontketende een geel-blauwe storm. STVV-coach Hollerbach voelde de bui al hangen, hij werd na fel protest naar de tribune gestuurd.

 

Teuma, Vertessen en vooral de vinnige Adingra snuffelden daarna aan de 2-1. Union leek zich te moeten neerleggen bij puntenverlies, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het toch raak. Adingra bereikte Puertas, en de invaller schilderde de bal precies in de benedenhoek. Union wint net als de rest van de top vijf zijn wedstrijd en blijft in de nek van leider Genk hijgen.

"Dit kost veel energie"

 • Teddy Teuma was natuurlijk heel gelukkig na afloop. "Zeker gezien het scenario. Het was niet gemakkelijk tegen een ploeg die ons in de problemen heeft gebracht met een heel laag blok. Dat hadden we verwacht", vertelde de aanvoerder van Union. "We moesten karakter tonen om terug te komen. Dat we in onze laatste drie wedstrijden op achterstand komen, is een negatief puntje. Elk weekend terugkomen vraagt veel energie." Union blijft in het spoor van Genk. "Het verschil is klein, maar we weten uit ervaring dat alles gespeeld wordt in de play-offs."
 • Jorge Teixeira en Sint-Truiden moesten met lege handen naar huis. "Ik ben teleurgesteld. We hebben heel de wedstrijd lang gevochten tegen misschien wel de beste ploeg van België op dit moment. We deden alles wat we konden. Proficiat aan Union, maar ik vind dat we op zijn minst een draw verdienden", vond de ervaren verdediger. "Op het moment zelf leek het ons geen overtreding", zei hij over de fase voor de 1-1. "Teuma deed het slim en viel gewoon, hij is een intelligente speler. Daar veranderde de wedstrijd. Union bleef drukken en kon sterke, frisse spelers brengen."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Het heeft bijzonder veel moeite gekost, maar Union heeft Sint-Truiden dan toch verslagen. Bruno bracht STVV nog op voorsprong, Teuma en Puertas hielden de drie punten in het Dudenpark. .
 3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Teddy Teuma eruit
 4. tweede helft, minuut 92. Rood voor Konaté. Konaté beseft na een forse overtreding dat zijn wedstrijd afgelopen is. Hij krijgt zijn tweede geel. STVV is eraan voor de moeite. .
 5. Tweede gele kaart voor Mory Konaté van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 7. tweede helft, minuut 90. Toch de 2-1! Union doet het dan toch in het absolute slot! Adingra zorgt weer voor Truiense paniek en bereikt Puertas, die met een harde plaatsbal het Dudenpark in brand zet. Precies in de hoek! .
 8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Cameron Puertas van Union. 2, 1.
 9. tweede helft, minuut 89. Het lijkt erop dat Union als enige ploeg in de top vijf punten gaat verliezen. Bert Sterckx.
 10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Eric Junior Bocat eruit
 11. Geen goal. Het duurt eventjes vooraleer de VAR bevestiging brengt. Het leek toch een vrij duidelijk geval. . tweede helft, minuut 86.
 12. Pech voor Adingra! Ditmaal werkt Adingra het wel vlotjes af, maar de lijnrechter heeft het anders gezien. De man heeft gelijk, de Ivoriaan loopt buitenspel. . tweede helft, minuut 84.
 13. tweede helft, minuut 83. Bijna Adingra! Adingra zet zich erg sterk door in de zestien, maar op het nippertje is daar de ingreep van Bauer. .
 14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Victor Boniface eruit
 15. Gele kaart voor Loic Lapoussin van Union tijdens tweede helft, minuut 81
 16. tweede helft, minuut 80. Een bommetje van Teuma vliegt niet zo ver over de deklat. Sint-Truiden bibbert en beeft, maar houdt vol. .
 17. tweede helft, minuut 79. Enkele stewards moeten STVV-coach Hollerbach in bedwang houden op de tribune. De Duitser begrijpt het allemaal niet goed. .
 18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij STVV, Taichi Hara erin, Daichi Hayashi eruit
 19. Schmidt pakt! Union is plots helemaal op dreef en pompt een reeks voorzetten in de rechthoek. Een knal van Lapoussin wijkt af en verrast bijna Schmidt, die zich nu niet laat verslaan. . tweede helft, minuut 77.