Ga naar de inhoud

Blitzstart van Standard veroordeelt KVO tot verlengd verblijf in degradatiezone

KV Oostende
einde
1-3
Standard
 1. 8' - Doelpunt - Noah Ohio (0 - 1)
 2. 10' - Geel - Cameron McGeehan
 3. 11' - Doelpunt - Noah Ohio (0 - 2)
 4. 19' - Doelpunt - Marlon Fossey (0 - 3)
 5. 40' - Doelpunt - Kelvin Arase (1 - 3)
 6. 45+3' - Geel - Sieben Dewaele
 1. 60' - Rood - Osaze Urhoghide
 2. 69' - Verv. Noah Ohio door Stipe Perica
 3. 69' - Verv. Marlon Fossey door Filippo Melegoni
 4. 78' - Verv. Thierry Ambrose door Mohamed Berte
 5. 86' - Verv. William Balikwisha door Cihan Canak
 6. 86' - Verv. Mateo Barac door Nick Batzner
 7. 87' - Verv. Cameron McGeehan door Anton Tanghe
 8. 90+1' - Verv. Philip Zinckernagel door Osher Davida
 9. 90+3' - Geel - Théo Ndicka Matam
 10. 90+3' - Geel - Cihan Canak
Jupiler Pro League - speeldag 31 - 01/04/23 - 20:47
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
8'
Noah Ohio
0 - 1
Noah Ohio
8'
11'
Noah Ohio
0 - 2
Noah Ohio
11'
19'
Marlon Fossey
0 - 3
Marlon Fossey
19'
40'
Kelvin Arase
40'
Kelvin Arase
1 - 3

Standard had maar ruim 10 minuten nodig om de klus te klaren aan de kust. Ohio en Fossey verzilverden een blitzstart van de Luikenaars met vroege goals. KVO probeerde zijn vel nog te redden, maar ging kopje onder na een rode kaart en blijft kamperen in de degradatiezone.

KV Oostende - Standard in een notendop:

 • Man van de Match: Met twee doelpunten in amper vier minuten drukte Noah Ohio zijn stempel op deze wedstrijd. Toch was de Nederlander niet alomtegenwoordig, waardoor Aron Donnum en Philip Zinckernagel ook een eervolle vermelding mogen krijgen.

 • Sleutelmoment: KV Oostende gaat in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar schiet zichzelf op het uur in de voet door een drieste tackle van Urhoghide. Met een mannetje minder maakt de thuisploeg nooit meer aanspraak op puntengewin.

 • Rode draad: De uitsluiting van Urhoghide betekende voor KV Oostende al de negende (!) rode kaart van het seizoen. Dan weet je dat het moeilijk wordt…

Luikse orkaan raast door de Diaz Arena

Hoewel er vanavond wel wat wind voorspeld was in Oostende, trok er vanaf 20.45 uur twintig minuten lang een helse Luikse orkaan door de Diaz Arena.

Ndicka hield de vroege 0-1 in eerste instantie nog op miraculeuze wijze uit doel, maar Hubert ging niet veel later compleet de mist in op een wanhoopspoging van Ohio.

KVO moest meteen achtervolgen en nog geen vijf minuten later stond de 0-2 op het bord. Ohio glipte door de buitenspelval en deponeerde zijn tweede van de avond keurig in doel.

De Kustboys werden tureluurs getikt en liepen tien minuten later opnieuw averij op. Hornby kopte een hoekschop van Donnum ongelukkig door richting de tweede paal, waar Fossey van dichtbij de 0-3 binnenkopte.

Rode kaart voor Urhoghide neemt alle twijfels weg

De Oostendse schipbreuk leek compleet, tot Standard plots de voet van het gaspedaal haalde. KVO kwam beter in de partij en kort voor de rust mildere Arase van dichtbij tot 1-3.

Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar op het uur ging het licht plots helemaal uit bij Osaze Urhoghide.

De Engelse verdediger haalde aan de middenlijn zomaar de zeis boven op Zinckernagel en mocht gaan douchen. De laatste Oostendse hoop werd ook meteen de kop ingedrukt.

Standard doet een uitstekende zaak in de strijd voor de top 8 en loert zelfs nog stiekem richting de Champions' Play-offs. KVO raakt maar niet weg uit de degradatiezone.

Thalhammer: "We geloven er nog steeds in"

Dominik Thalhammer (coach KV Oostende): "We begonnen heel slecht aan de wedstrijd, waardoor we meteen 0-3 achterkwamen. Daarna toonde de ploeg karakter en begonnen we ook goed aan de tweede helft. Jammer genoeg pakken we dan een domme rode kaart. Vanaf dan was het bijna onmogelijk om nog terug te komen. Iedereen is nu teleurgesteld, maar alles is nog mogelijk. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en we geloven er nog steeds in."

Deila: "Nu de komende drie wedstrijden winnen"

Ronny Deila (coach Standard): "De eerste twintig minuten speelden we heel erg goed. We creëerden vier grote kansen en scoorden er drie. Dat toont hoe goed we kunnen zijn. We maken het onszelf wel opnieuw moeilijk, waardoor ze opnieuw in de wedstrijd komen. Ik ben wel gefrustreerd dat we niet gewoon blijven spelen zoals in de openingsfase. Nu willen we de komende drie wedstrijden gewoon winnen."

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 45. EINDE. Standard wint met 1-3 op het veld van KV Oostende en doet een goede zaak in de strijd voor de top 8. De Rouches kwamen na een wervelend openingshalfuur op een 0-3 voorsprong en namen nadien wat gas terug. KVO milderde wel nog tot 1-3, maar kon na de rode kaart van Urhoghide geen vuist meer maken. De Kustboys blijven op een degradatieplek kamperen. .
 2. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
 3. Geen 1-4 voor Davida. Net voor het laatste fluitsignaal lijkt Davida de kers op de taart te zetten voor de Rouches. De Israeliër schuift de 1-4 voorbij Hubert, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. . tweede helft, minuut 96.
 4. tweede helft, minuut 93. Ndicka ontsnapt aan rood. Ndicka krijgt het op zijn heupen van Canak en trapt dan even na op de jonge Belg. Scheidsrechter Kevin Van Damme houdt het bij geel en ook de VAR grijpt niet in. Hier ontsnapt de Fransman aan de uitsluiting. .
 5. Gele kaart voor Cihan Canak van Standard tijdens tweede helft, minuut 93
 6. Gele kaart voor Théo Ndicka Matam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 93
 7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Standard, Osher Davida erin, Philip Zinckernagel eruit
 8. Er komen 8 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Oostende, Anton Tanghe erin, Cameron McGeehan eruit
 10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Mateo Barac eruit
 11. tweede helft, minuut 86. Hubert met het hoofd. Opnieuw eisen Perica en Hubert de hoofdrol op. Na een blessure bij Barac stormen de Rouches met drie op twee verdedigers af. Opnieuw wordt Perica het eindstation, maar de chip van de Kroaat belandt tegen het hoofd van de Belgische doelman. .
 12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Cihan Canak erin, William Balikwisha eruit
 13. tweede helft, minuut 83. Perica op Hubert. Ei zo na zet Perica de kers nog op de taart. De Kroat slingert zich de zestien binnen en besluit dan vanuit een schuine hoek op Hubert. De doelman heeft niet zijn beste partij achter de rug, maar voorkomt hier wel erger voor de thuisploeg. .
 14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Mohamed Berte erin, Thierry Ambrose eruit
 15. tweede helft, minuut 77. Plots nog eens Standard. Donnum kan de bal in een tijd op de slof nemen, maar Sakamoto pakt uit met een heerlijke sliding tackle. De Japanner gooit lijf en leden in de strijd. .
 16. tweede helft, minuut 72. Daar is dan toch nog eens een doelpoging. Donnum dringt de zestien binnen en pakt dan uit met een stevige pegel. De Noor vindt uiteindelijk het zijnet. .
 17. tweede helft, minuut 69. Hoewel er nog 20 minuten te spelen zijn, lijken beide teams even geen aanstalte te maken om nog grote offensieve acties uit de mouw te schudden. De rode kaart van Urhoghide heeft de Oostende benen ook wat afgesneden. .
 18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Standard, Filippo Melegoni erin, Marlon Fossey eruit
 19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Standard, Stipe Perica erin, Noah Ohio eruit
 20. tweede helft, minuut 66. Standard heeft sinds het openingshalfuur toch wat van zijn pluimen gelaten. Johan De Caluwé op Radio 1.