Noa Lang leidt Club Brugge met twee goals naar levensbelangrijke zege in Mechelen

 1. 20' - Doelpunt - Noa Lang (0 - 2)
 2. 16' - Doelpunt strafschop - Noa Lang (0 - 1)
 1. 89' - Verv. Tajon Buchanan door Kyriani Sabbe
 2. 80' - Geel - Raphael Onyedika
 3. 80' - Verv. Mats Rits door Antonio Nusa
 4. 79' - Verv. Noa Lang door Romeo Vermant
 5. 79' - Verv. Ferran Jutglà door Roman Jaremtsjoek
 6. 74' - Verv. Casper Nielsen door Cisse Sandra
 7. 68' - Doelpunt - Brandon Mechele (0 - 3)
 8. 61' - Geel - Jannes van Hecke
 9. 60' - Verv. Boli Bolingoli Mbombo door Rob Schoofs
 10. 60' - Verv. Alessio Da Cruz door Enock Agyei
16'penalty goalNoa Lang0 - 1
20'goalNoa Lang0 - 2
68'goalBrandon Mechele0 - 3

Club Brugge mag blijven hopen op de top 4. Het vloerde KV Mechelen in de match die het moést winnen met 0-3. Vooral Noa Lang nam blauw-zwart bij de hand met snelle doelpunten. De eerste na een discutabele penalty, de tweede na een geweldige assist van Rits. Mechele trok de zege helemaal over de streep. Maar volgt volgende week ook eens de bevestiging?

KV Mechelen - Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na 20 minuten heeft Noa Lang twee keer gescoord en zit Brugge op rozen. De bezoekers komen nooit meer in de problemen en maken uiteindelijk nog een derde doelpunt.

 

 • Man van de match: Vooral actief in de eerste helft, maar met twee beslissende doelpunten moeten we niet lang zoeken naar de man van de match. Noa Lang was van goudwaarde voor Brugge.

 

 • Statistiek: Een mooie Mechelse reeks komt ten einde. De ploeg van Defour verloor al 9 thuiswedstrijden op rij niet meer. Hun laatste thuisnederlaag voor vandaag dateerde van oktober tegen Anderlecht.

Brugge werkt volwassen partij af in Mechelen

Na de driepunters van Gent en Standard kon ook Brugge niet achterblijven. De ploeg van Rik De Mil jaagt namelijk nog steeds op een felbegeerd plekje in de top 4.

 

De Bruggelingen kwamen het scherpst voor de dag en na een paar halve kansjes ging de bal al snel op de stip. 

 

Nielsen wou de bal voorbrengen, maar het leer kwam tegen de arm van de glijdende Lavalée. Voer voor discussie.

 

Lang faalde niet vanop de stip en enkele minuten later kon de Nederlander opnieuw scoren. In de zestien verschalkte hij doelman Thoelen met een goed schot.

 

Brugge toonde zich scherp en kwam nauwelijks in de problemen.

 

Mechelen zat duidelijk al met zijn hoofd in Brussel, waar het volgende maand een bekerfinale speelt. Zonder Birger Verstraete trouwens, die als Antwerp-huurling niet mag meespelen. Zijn seizoen zit er dus al op.

 

Ook na de pauze bleef Brugge de betere ploeg achter de Kazerne.

 

Mechelen kreeg met Storm nog wel een paar kansjes, maar het was Brugge dat toch nog eens kon scoren. 

 

Brandon Mechele kon een voorzet in doel verlengen met het hoofd en legde zo de eindstand vast.

Lang: "Wij horen niet thuis in de Europe Play-Off"

Nikola Storm (KV Mechelen): "We begonnen niet goed en na die twee doelpunten lopen we achter de feiten aan. Een verdiende overwinning voor Brugge dus. Ik heb zelf nog een aantal goede kansjes gehad, maar ze vielen niet."

 

Noa Lang (Club Brugge):  "Mijn doelpunten waren erg belangrijk, maar er is nog geen reden om heel blij te zijn. Er wachten nog drie belangrijke wedstrijden. Wij zijn geen club die thuishoort in de Europe Play-Off, dus we moeten nog vol aan de bak."

 

Rik De Mil (trainer Club Brugge): "Ik ben tevreden met de prestatie, al kunnen we het soms nog beter uitspelen. Ik zie echt wel progressie in ons spel. We gaan vol gaan voor de top 4 en blijven naar onszelf kijken."

 

Steven Defour (trainer KV Mechelen): "Dat de bekerfinale in de hoofden kruipt is menselijk, maar geen excuus. Ik hoop dat de spelers beseffen dat het spelniveau beter moet, zeker met het oog op die finale."

Bekijk de reacties en persconferentie na de match:

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 21. EINDE: 0-3. Club Brugge blijft in de running voor een plekje in de top 4. Een volwassen prestatie tegen een mak Mechelen levert de Bruggelingen een simpele 0-3 zege op. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 91. Nusa steekt nog een balletje door richting Sandra. Die laatste komt net te laat en tikt daarbij Thoelen aan. De doelman blijft even liggen. .
 4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. Rik De Mil schenkt nog een debuut aan één van zijn voormalige Club-NXT spelers. Sabbe komt tussen de lijnen en mag nog een paar minuten meedoen. .
 6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Kyriani Sabbe erin, Tajon Buchanan eruit
 7. tweede helft, minuut 88. Mechelen krijgt de bal nu van Brugge, maar veel gevaar komt daar niet uit voort. Beide ploegen lijken wel af te tellen naar het eindsignaal. .
 8. tweede helft, minuut 81. Een snelle tegenprik met de twee jonge invallers wordt gefnuikt door een glijpartij van Vermant. Daar zat meer in. .
 9. Gele kaart voor Raphael Onyedika van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 80
 10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Antonio Nusa erin, Mats Rits eruit
 11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Romeo Vermant erin, Noa Lang eruit
 12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Roman Jaremtsjoek erin, Ferran Jutglà eruit
 13. tweede helft, minuut 79. De wedstrijd is al een tijdje gespeeld en dus kan Rik De Mil wat jonge spelers tussen de lijnen brengen. Sandra staat er al even op en ook Nusa en Vermant staan te popelen. .
 14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Casper Nielsen eruit
 15. tweede helft, minuut 71. Bijna een eerredder van jewelste voor Mechelen. Storm kruipt naar binnen met de bal aan de voet en viseert de verste hoek. De bal vliegt net langs de paal. .
 16. tweede helft, minuut 70. In de virtuele stand klimt Brugge dus nu weer naar de 5e plek. Gent blijft 4e met 54 punten, Brugge telt er 52, Standard heeft er 49.  .
 17. tweede helft, minuut 68. Mechele nekt Mechelen. Daar is wel de 0-3! Het is Brandon Mechele die de bal tegen de netten kopt. Een korte hoekschop wordt in tweede instantie wel voor doel gegooid. Thoelen staat in niemandsland en wordt verschalkt door de Brugse verdediger. .
 18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Brandon Mechele van Club Brugge. 0, 3.
 19. tweede helft, minuut 67. Een hoekschop blijft hangen en wordt door Lang weer tot leven gewekt. Jutgla krijgt de bal in de zestien en haalt opnieuw uit. Via een Mechels been krijgen we een nieuwe corner. .
 20. tweede helft, minuut 66. De stormloop van KV Mechelen is er nog niet echt gekomen. Brugge doet wat het moet doen. Tom Boudeweel.